İyi Parti milletvekili Çulhaoğlu zamlara isyan etti.

SİYASET 08.07.2021 - 08:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1368+ kez okundu.
 

İyi Parti milletvekili Çulhaoğlu zamlara isyan etti.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu akaryakıt ve elektrik zamlarına isyan etti.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ GENELGESİ İLE CUMHURBAŞKANLIĞI MUAF TUTULDU Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kaşıkla verip, kepçe ile almaya,vatandaşı mağdur etmeye devam ediyorlar dedi. Çulhaoğlu açıklamasına hatırlatmada bulunarak, İktidar kısa süre öncebenzine 55 kuruş, motorine 67 kuruş, LPG'ye ise 35 kuruş zam yapmıştı. Bu son zamlarla; bu yıl elektriğe 22,1 ve doğalgaza 18,04 zam yapılmışoldu. Yılın ilk yarısında enflasyonun 2-3 katı zam geldi. Hatta 2010-2018 başınakadar toplamda elektriğe 54,2 zam yapılmışken, 2018 Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayatımıza girdiği günden bu yana 122,6 zam yapıldı. İktidarı defalarca uyardık. Pandemi döneminde bu kadar işyeri kapanmış, işsizsayımız 10 milyonu geçmiş, insanlarımız açlık ve yoksulluğun pençesine düşmüşkenher ay otomatiğe bağlanan doğalgaz ve akaryakıta yapılan bu fahiş zamlarvatandaşlarımızı daha da derinden etkiler, bu yapılan zamlarla bütün temel gıdamaddelerine daha fazla zam gelir, vatandaş zaten zor durumda yapmayın etmeyindedik. Tabii iktidar bu isteklerimizi dinlemedi üstüne bu defada elektriğe yüzde 15zam yaptı. Yılbaşından bu yana geçen 6 aylık süreçte elektrik zamlarının toplamıyüzde 22'ye çıktı. Emeklilerimiz, memurlarımız, bu ay zamlı maaş alacaklar ama, alacakları zamdaha ceplerine girmeden yapılan zamlarla kat be kat fazlasıyla ceplerinden çıkmışolacak.Tabii bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. En son Resmi Gazete'de yayımlanan kamuda tasarruf tedbirleri genelgesinde Cumhurbaşkanlığımuaf tutuldu. Masrafı en çok olan yerleri es geçerek tasarruf genelgesi yayınlamakve bütün zamları da vatandaşın sırtına yüklemek bu iktidarın geleneği olmuştur. Sürekli diyoruz. Örnek olması açısından tasarruf önce iktidar yöneticilerininkendilerinden başlamalıdır. Milletimize vereceği hiçbir şey kalmamış, vatandaştan kopmuş, ekonomiksıkıntılarımızı git gide daha da fazlalaştıran, yandaş müteahhitleri daha da zenginetmekten ve üç-beş maaşlı danışmanları doyurmaktan başka bir özelliği kalmayan bu yönetim tarzı miadını doldurmuştur. Bu yönetim tarzından vatandaşlarımızın kurtulması için milletimizin önüneseçim sandığı biran evvel koyulmalıdır. İyi Parti olarak geçen hafta ülkemizin geleceğini üstüne inşa edeceğimiz veTürkiye’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla hazırladığımız, adil-kayıpsız bir ekosistem olan, Özerk bir mali denetim ağını oluşturacağımız, milletimizin ekonomik kurtuluşu olacak ve adı da ARTAGAN olan projemizi açıkladık. Bu yeni ekonomik sistemle Ak Parti iktidarının 20 yılda ülkemize yaptığı bütüntahribatları ortadan kaldırılacağız. Bugünkünün aksine adil-şeffaf ve denetlenebilir birülke ortaya çıkaracağız.
İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu akaryakıt ve elektrik zamlarına isyan etti.

KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİ GENELGESİ İLE CUMHURBAŞKANLIĞI MUAF TUTULDU

Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kaşıkla verip, kepçe ile almaya,vatandaşı mağdur etmeye devam ediyorlar dedi.
Çulhaoğlu açıklamasına hatırlatmada bulunarak, İktidar kısa süre öncebenzine 55 kuruş, motorine 67 kuruş, LPG'ye ise 35 kuruş zam yapmıştı.
Bu son zamlarla; bu yıl elektriğe 22,1 ve doğalgaza 18,04 zam yapılmışoldu. Yılın ilk yarısında enflasyonun 2-3 katı zam geldi. Hatta 2010-2018 başınakadar toplamda elektriğe 54,2 zam yapılmışken, 2018 Cumhurbaşkanlığı sisteminin
hayatımıza girdiği günden bu yana 122,6 zam yapıldı.
İktidarı defalarca uyardık. Pandemi döneminde bu kadar işyeri kapanmış, işsizsayımız 10 milyonu geçmiş, insanlarımız açlık ve yoksulluğun pençesine düşmüşkenher ay otomatiğe bağlanan doğalgaz ve akaryakıta yapılan bu fahiş zamlarvatandaşlarımızı daha da derinden etkiler, bu yapılan zamlarla bütün temel gıdamaddelerine daha fazla zam gelir, vatandaş zaten zor durumda yapmayın etmeyindedik. Tabii iktidar bu isteklerimizi dinlemedi üstüne bu defada elektriğe yüzde 15zam yaptı. Yılbaşından bu yana geçen 6 aylık süreçte elektrik zamlarının toplamıyüzde 22'ye çıktı.
Emeklilerimiz, memurlarımız, bu ay zamlı maaş alacaklar ama, alacakları zamdaha ceplerine girmeden yapılan zamlarla kat be kat fazlasıyla ceplerinden çıkmışolacak.Tabii bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. En son Resmi
Gazete'de yayımlanan kamuda tasarruf tedbirleri genelgesinde Cumhurbaşkanlığımuaf tutuldu. Masrafı en çok olan yerleri es geçerek tasarruf genelgesi yayınlamakve bütün zamları da vatandaşın sırtına yüklemek bu iktidarın geleneği olmuştur.
Sürekli diyoruz. Örnek olması açısından tasarruf önce iktidar yöneticilerininkendilerinden başlamalıdır.
Milletimize vereceği hiçbir şey kalmamış, vatandaştan kopmuş, ekonomiksıkıntılarımızı git gide daha da fazlalaştıran, yandaş müteahhitleri daha da zenginetmekten ve üç-beş maaşlı danışmanları doyurmaktan başka bir özelliği kalmayan bu
yönetim tarzı miadını doldurmuştur.
Bu yönetim tarzından vatandaşlarımızın kurtulması için milletimizin önüneseçim sandığı biran evvel koyulmalıdır.
İyi Parti olarak geçen hafta ülkemizin geleceğini üstüne inşa edeceğimiz veTürkiye’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla hazırladığımız, adil-kayıpsız bir ekosistem olan, Özerk bir mali denetim ağını oluşturacağımız,
milletimizin ekonomik kurtuluşu olacak ve adı da ARTAGAN olan projemizi açıkladık.

Bu yeni ekonomik sistemle Ak Parti iktidarının 20 yılda ülkemize yaptığı bütüntahribatları ortadan kaldırılacağız. Bugünkünün aksine adil-şeffaf ve denetlenebilir birülke ortaya çıkaracağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.