akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İYİ PARTİ’Lİ YAŞAR; “Botaş Özelleştirilmemelidir”

SİYASET 23.12.2021 - 21:09, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2216+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ’Lİ YAŞAR; “Botaş Özelleştirilmemelidir”

İYİ PARTİLİ YAŞAR’DAN ÖZELLEŞTİRİLEN DEĞİL, GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR BOTAŞ VURGUSU

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, TBMM’de yaptığı konuşmada vatandaşın karakışta bir nebze rahatlatılması için doğalgaz faturalarında kademeli tarifeye geçilmesi önerisini iletti. Ayrıca BOTAŞ’ın stratejik konuma sahip bir kurum olduğunu; enerji güvenliğimiz açısından “Can damar” olan kurumun özelleştirilmemesi gerektiğini söyledi..   VATANDAŞIN CEBİNİ RAHATLATMAK İÇİN DOĞALGAZ FATURALARINDA KADEMELİ TARİFE UYGULANMALI Konuşmasında; kara kış kapıdayken vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmak adına “faturalarda kademeli tarife” uygulanmasını öneren Bedri Yaşar; “Bugün bütün konutlarda metreküpüne bakılmaksızın aynı tarife uygulanıyor. Yani İstanbul'daki de, Ege'deki de, doğudaki de, kuzeydeki de, güneydeki de aynı birim fiyat üzerinden aynı faturayı ödüyor. İller bazında bile bunu kademelendirmek mümkündür. İstanbul'un en lüks yerindeki insan da doğal gazı -konutlar için bunu söylüyorum- aynı bedelle alıyor, Erzurum'dakiler de aynı bedelle alıyor. Burada kademeli tarife uygulanırsa hiç olmazsa bugün yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde 100 metreküp tüketen ile 1.000 metreküp tüketenin fiyatları aynı olmaz, doğudaki farklı olur, batıdaki, güneydeki, kuzeydeki fiyatlar da farklı olur. “dedi   BOTAŞ’IN BORÇLARI SİLİNİYOR Geçen ay kamu ihale yasasından çıkartılan BOTAŞ’ın, getirilmek istenen yeni kanun teklifi ile de tüm borçlarının silinmesin ile özelleştirme adımlarının atıldığını belirten Bedri Yaşar bu duruma dikkat çekti. Ticaret Bakanlığına olan 32 milyar TL’nin mahsuplaşacağını belirten Bedri Yaşar; bunun olumlu olmakla birlikte, aynı uygulamanın devletten KDV alacağı olan firmalar için de uygulanmasını talep etti.   ÖZELLEŞTİRİLEN DEĞİL GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR BOTAŞ Başta Enerji güvenliğimiz olmak üzere; elektrik iletim hatları gibi petrol ve boru hatlarının ülkemizin can damarı olduğunu belirten Yaşar, “Burada yapılması gereken; BOTAŞ’ı elden çıkartmak değil tam tersi kuruma daha çok sahip çıkmaktır.-Burada olması gereken; makyajlama değil, kurumu KAR ettirerek DAHA GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR kurum haline getirmektir. Birilerine süsleyip püsleyip, allayıp pullayıp vermek olmamalıdır. Ben inanıyorum ki Kurum üzerindeki baskı kalkarsa Genel Müdür çözümü bulur ve BOTAŞ hak ettiği konuma gelir. Yeter ki sizler bürokratları Gişe Memuru gibi yönlendirmeyin. Bürokratlarımızın elini ayağını bağlamayın.” dedi.  
İYİ PARTİLİ YAŞAR’DAN ÖZELLEŞTİRİLEN DEĞİL, GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR BOTAŞ VURGUSU

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, TBMM’de yaptığı konuşmada vatandaşın karakışta bir nebze rahatlatılması için doğalgaz faturalarında kademeli tarifeye geçilmesi önerisini iletti. Ayrıca BOTAŞ’ın stratejik konuma sahip bir kurum olduğunu; enerji güvenliğimiz açısından “Can damar” olan kurumun özelleştirilmemesi gerektiğini söyledi..

 

VATANDAŞIN CEBİNİ RAHATLATMAK İÇİN DOĞALGAZ FATURALARINDA KADEMELİ TARİFE UYGULANMALI

Konuşmasında; kara kış kapıdayken vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmak adına “faturalarda kademeli tarife” uygulanmasını öneren Bedri Yaşar; “Bugün bütün konutlarda metreküpüne bakılmaksızın aynı tarife uygulanıyor. Yani İstanbul'daki de, Ege'deki de, doğudaki de, kuzeydeki de, güneydeki de aynı birim fiyat üzerinden aynı faturayı ödüyor. İller bazında bile bunu kademelendirmek mümkündür. İstanbul'un en lüks yerindeki insan da doğal gazı -konutlar için bunu söylüyorum- aynı bedelle alıyor, Erzurum'dakiler de aynı bedelle alıyor. Burada kademeli tarife uygulanırsa hiç olmazsa bugün yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde 100 metreküp tüketen ile 1.000 metreküp tüketenin fiyatları aynı olmaz, doğudaki farklı olur, batıdaki, güneydeki, kuzeydeki fiyatlar da farklı olur. “dedi

 

BOTAŞ’IN BORÇLARI SİLİNİYOR

Geçen ay kamu ihale yasasından çıkartılan BOTAŞ’ın, getirilmek istenen yeni kanun teklifi ile de tüm borçlarının silinmesin ile özelleştirme adımlarının atıldığını belirten Bedri Yaşar bu duruma dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığına olan 32 milyar TL’nin mahsuplaşacağını belirten Bedri Yaşar; bunun olumlu olmakla birlikte, aynı uygulamanın devletten KDV alacağı olan firmalar için de uygulanmasını talep etti.

 

ÖZELLEŞTİRİLEN DEĞİL GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR BOTAŞ

Başta Enerji güvenliğimiz olmak üzere; elektrik iletim hatları gibi petrol ve boru hatlarının ülkemizin can damarı olduğunu belirten Yaşar, “Burada yapılması gereken; BOTAŞ’ı elden çıkartmak değil tam tersi kuruma daha çok sahip çıkmaktır.-Burada olması gereken; makyajlama değil, kurumu KAR ettirerek DAHA GÜÇLÜ VE MİLLİ BİR kurum haline getirmektir. Birilerine süsleyip püsleyip, allayıp pullayıp vermek olmamalıdır. Ben inanıyorum ki Kurum üzerindeki baskı kalkarsa Genel Müdür çözümü bulur ve BOTAŞ hak ettiği konuma gelir. Yeter ki sizler bürokratları Gişe Memuru gibi yönlendirmeyin. Bürokratlarımızın elini ayağını bağlamayın.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.