İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu

SİYASET 01.08.2022 - 06:35, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1705+ kez okundu.
 

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu

Çiftçimiz Devletin marabası değildir. Çiftçimizin Suyundan Elinizi Çekin

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “İyi Parti olarak biz Toprak, Su ve Tarımsal Üretime bir bütün gözüyle bakıyoruz. İnsanın gıdası tarım, tarımın gıdası Su’dur. Hepsi birbirine bağlı ve bağımlıdır. Bunların hepsi bütüncül bir bakış açısı ile ele alınmalı, birlikte yönetilmeli, birlikte planlanmalıdır” diye söylemekten dilimizde tüy bitti. Bunu planlamayı bir türlü yapamayan ve üreticimizi girdi maliyetleri altında ezip, vatandaşlarımıza da her gün artan fiyatlarla pahalı sebze ve meyve yediren Ak Parti iktidarı ve bürokratları 2525 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini dayanak gösterip önüne gelen köylümüzden-üreticimizden Sulama ve Tahliye Tesisleri İşletme ve Bakım Ücreti alıyor. Kendi tarlasına kendi imkanlarıyla kuyuları açtıran, buralara pompaları koyduran, trafoları çektiren, elektrik parasını ödeyen çiftçiden kesinlikle yer altı su parası alınmamalıdır. Sulama Birliklerinin bakım ve onarım yapmadığı, servis yolu bulunmayan köylüden ne parası istenmektedir? Adanalı hemşerilerim sürekli beni arıyorlar ve konudan duydukları rahatsızlıkları iletiyorlar. Vatandaşımıza yapılan bu zulme derhal son verilmelidir. İktidarı bir kez daha uyarıyorum. Bundan vazgeçin. Çiftçi demek üreten emekçi demektir. Çiftçimizin derdi üretip ekmek parasını çıkartabilmektir. Bankalardan faiz ile para alıp yaptıkları sondajlar ile tarlasına su çıkartan insanlarımız kazanabildikleri üç-beş kuruşu faizlere ve devlete verecekse üretimden vazgeçmek zorunda kalacak. Dere, ırmak ve drenaj altyapısı götürülmeyen yerlerden yeraltı sularından da hizmet bedeli altında alınan para (Mülga 19.4.2018-7139/46 md. ğ,h,ı,i,j,k,l,m bendlerine göre) yasal değildir. Yasal olmayan bir şeye birde 26 Temmuz’da ek bütçe kararı alınarak suya 20 zam yapılma kararı kabul edilemez, yetkilileri göreve davet ediyorum. Çiftçimizin su bedelinin yasaya uygun belirlenmesini ve Hükümetin sübvanse etmesini çiftçilerimiz adına talep ediyorum. Çiftçilerimizin suyundan elinizi çekin. Çiftçimizi ekme sevdasından vazgeçirmeyin. Bu iktidar şunu bir türlü anlayamadı. “Üretici Kalkınmazsa Ülke Kalkınmaz” Bu yüzden özellikle DSİ Genel Müdürlüğünü göreve davet ediyorum. Kolluk kuvvetleri ile belediye zabıtalarını, jandarmalarımızı vatandaşımızın üstüne sürmekten vazgeçin.
Çiftçimiz Devletin marabası değildir. Çiftçimizin Suyundan Elinizi Çekin

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “İyi Parti olarak biz Toprak, Su ve Tarımsal Üretime bir bütün gözüyle bakıyoruz. İnsanın gıdası tarım, tarımın gıdası Su’dur. Hepsi birbirine bağlı ve bağımlıdır. Bunların hepsi bütüncül bir bakış açısı ile ele alınmalı, birlikte yönetilmeli, birlikte planlanmalıdır” diye söylemekten dilimizde tüy bitti.

Bunu planlamayı bir türlü yapamayan ve üreticimizi girdi maliyetleri altında ezip, vatandaşlarımıza da her gün artan fiyatlarla pahalı sebze ve meyve yediren Ak Parti iktidarı ve bürokratları 2525 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini dayanak gösterip önüne gelen köylümüzden-üreticimizden Sulama ve Tahliye Tesisleri İşletme ve Bakım Ücreti alıyor. Kendi tarlasına kendi imkanlarıyla kuyuları açtıran, buralara
pompaları koyduran, trafoları çektiren, elektrik parasını ödeyen çiftçiden kesinlikle yer
altı su parası alınmamalıdır. Sulama Birliklerinin bakım ve onarım yapmadığı, servis
yolu bulunmayan köylüden ne parası istenmektedir? Adanalı hemşerilerim sürekli
beni arıyorlar ve konudan duydukları rahatsızlıkları iletiyorlar. Vatandaşımıza yapılan
bu zulme derhal son verilmelidir.
İktidarı bir kez daha uyarıyorum.
Bundan vazgeçin.
Çiftçi demek üreten emekçi demektir. Çiftçimizin derdi üretip ekmek parasını
çıkartabilmektir. Bankalardan faiz ile para alıp yaptıkları sondajlar ile tarlasına su
çıkartan insanlarımız kazanabildikleri üç-beş kuruşu faizlere ve devlete verecekse
üretimden vazgeçmek zorunda kalacak. Dere, ırmak ve drenaj altyapısı
götürülmeyen yerlerden yeraltı sularından da hizmet bedeli altında alınan para
(Mülga 19.4.2018-7139/46 md. ğ,h,ı,i,j,k,l,m bendlerine göre) yasal değildir.
Yasal olmayan bir şeye birde 26 Temmuz’da ek bütçe kararı alınarak suya 20
zam yapılma kararı kabul edilemez, yetkilileri göreve davet ediyorum.
Çiftçimizin su bedelinin yasaya uygun belirlenmesini ve Hükümetin sübvanse
etmesini çiftçilerimiz adına talep ediyorum. Çiftçilerimizin suyundan elinizi
çekin. Çiftçimizi ekme sevdasından vazgeçirmeyin.
Bu iktidar şunu bir türlü anlayamadı. “Üretici Kalkınmazsa Ülke Kalkınmaz”
Bu yüzden özellikle DSİ Genel Müdürlüğünü göreve davet ediyorum.
Kolluk kuvvetleri ile belediye zabıtalarını, jandarmalarımızı vatandaşımızın
üstüne sürmekten vazgeçin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.