akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İyi Parti Adana Milletvekili Çulhaoğlu basın açıklaması yaptı

GÜNDEM 29.05.2022 - 20:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1124+ kez okundu.
 

İyi Parti Adana Milletvekili Çulhaoğlu basın açıklaması yaptı

Avrupa’nın kimyasal çöpleri benim hemşerilerimin toprağını zehirlerken Ak Parti yandaşı bir zümre zengin edilmektedir.

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın açıkladığı verilere göre, 2021’de AB’den birlik dışı ülkelere atık ihracatı 2004’ten bu yana yüzde 77 artarak 33 milyon tona ulaştı. AB dışı ülkelerden AB’ye gelen atıkların miktarı ise 2004’ten bu yana yüzde 11 artarak 2021’de 19,7 milyon tona ulaştı. Türkiye 2021’de yaklaşık 14,7 milyon tonluk çöp ithal ederek 2004’teki ithalatını üçe katladı. Böylece Türkiye AB’nin en çok çöplerini yolladığı ülkeler arasında açık ara farkla lider oldu. 2021’de, Avrupa’nın metal atıklarının (demir ve çelik) ihracatı 19,5 milyon tona ulaştı ve bu tip atıklar AB’den yapılan tüm atık ihracatının yüzde 59’unu oluşturdu. AB’den yollanan tüm metal atıkların yüzde 67’si Türkiye’ye gönderildi. Türkiye, Avrupa’dan 13,1 milyon ton metal atık almış oldu. İngiliz The Times gazetesi, geçtiğimiz ayda konuya değinmiş ve yaptığı haberde, Greenpeace’in Adana’daki 5 farklı kaçak çöp döküm noktasında yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktarmıştı. Habere göre bu noktalarda kontamine olmuş plastik ve toksik kimyasallar toprağı ciddi miktarda zehirliyor. Greenpeace Akdeniz ve Almanya’nın geçen yıl ortak olarak yürüttüğü araştırmada, Adana’daki 5 farklı çöp döküm sahasından toprak, kül, su ve çamur örneklerini inceledi. Sonuç olarak açıklanan verilerde, kontrol altındaki çöp noktalarındakinden binlerce kat daha fazla oranda kimyasal olduğuydu. Ayrıca bir noktada tespit edilen dioksin ve furan seviyesinin bugüne dek Türkiye’de tespit edilen en yüksek oran olduğu da kaydedildi.
Avrupa’nın kimyasal çöpleri benim hemşerilerimin toprağını zehirlerken Ak Parti yandaşı bir zümre zengin edilmektedir.

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’ın açıkladığı verilere göre, 2021’de AB’den birlik dışı ülkelere atık ihracatı 2004’ten bu yana yüzde 77 artarak 33 milyon tona ulaştı.
AB dışı ülkelerden AB’ye gelen atıkların miktarı ise 2004’ten bu yana yüzde 11 artarak 2021’de 19,7 milyon tona ulaştı. Türkiye 2021’de yaklaşık 14,7 milyon tonluk çöp ithal ederek 2004’teki ithalatını üçe katladı. Böylece Türkiye AB’nin en çok
çöplerini yolladığı ülkeler arasında açık ara farkla lider oldu. 2021’de, Avrupa’nın metal atıklarının (demir ve çelik) ihracatı 19,5 milyon tona ulaştı ve bu tip atıklar AB’den yapılan tüm atık ihracatının yüzde 59’unu oluşturdu. AB’den yollanan tüm
metal atıkların yüzde 67’si Türkiye’ye gönderildi. Türkiye, Avrupa’dan 13,1 milyon ton metal atık almış oldu. İngiliz The Times gazetesi, geçtiğimiz ayda konuya değinmiş ve yaptığı haberde, Greenpeace’in Adana’daki 5 farklı kaçak çöp döküm noktasında yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktarmıştı. Habere göre bu noktalarda kontamine olmuş plastik ve toksik kimyasallar toprağı ciddi miktarda zehirliyor. Greenpeace Akdeniz ve Almanya’nın geçen yıl ortak olarak yürüttüğü araştırmada, Adana’daki 5 farklı çöp döküm sahasından toprak, kül, su ve çamur örneklerini inceledi. Sonuç
olarak açıklanan verilerde, kontrol altındaki çöp noktalarındakinden binlerce kat daha fazla oranda kimyasal olduğuydu. Ayrıca bir noktada tespit edilen dioksin ve furan seviyesinin bugüne dek Türkiye’de tespit edilen en yüksek oran olduğu da kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.