akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU

SİYASET 09.02.2021 - 20:15, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1358+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU

İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU ; ÖĞRENCİ SINAV ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAM BÜYÜK BİR YANLIŞTIR. BİR AN ÖNCE BU HATADAN DÖNÜLMELİDİR.

Tüm Dünya ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ninde, pandeminin yarattığı sıkıntılar iliklerine kadar işlemişken,işsizlik,yoksulluk,üretimsizlik had safhaya ulaşmışken, zam yağmuru devam ederken, öğrencilerin sınav ücretlerine zam yapmak yanlıştır Enflasyonu 15 açıklayan hükümetin yüksek öğretim kurumları sınav ücretlerine  28.5zam yapmasını anlamak mümkün değildir. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir. T.C. ANAYASASI 42. MADDE Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz. Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz. İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir. Devlet, maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır. Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez. Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tabi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası antlaşma hükümleri saklıdır. GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU  İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI
İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU ; ÖĞRENCİ SINAV ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAM BÜYÜK BİR YANLIŞTIR. BİR AN ÖNCE BU HATADAN DÖNÜLMELİDİR.

Tüm Dünya ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ninde, pandeminin yarattığı sıkıntılar iliklerine kadar işlemişken,işsizlik,yoksulluk,üretimsizlik had safhaya ulaşmışken, zam yağmuru devam ederken, öğrencilerin sınav ücretlerine zam yapmak yanlıştır Enflasyonu 15 açıklayan hükümetin yüksek öğretim kurumları sınav ücretlerine 

28.5zam yapmasını anlamak mümkün değildir. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir.

T.C. ANAYASASI 42. MADDE

Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi

Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz. Eğitim ve öğretim hürriyeti, Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.

İlköğretim, kız ve erkek bütün vatandaşlar için zorunludur ve devlet okullarında parasızdır. Özel ilk ve orta dereceli okulların bağlı olduğu esaslar, devlet okulları ile erişilmek istenen seviyeye uygun olarak, kanunla düzenlenir. Devlet, maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar. Devlet, durumları sebebiyle özel eğitime ihtiyacı olanları topluma yararlı kılacak tedbirleri alır. Eğitim ve öğretim kurumlarında sadece eğitim, öğretim, araştırma ve inceleme ile ilgili faaliyetler yürütülür. Bu faaliyetler her ne suretle olursa olsun engellenemez. Türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında Türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez. Eğitim ve öğretim kurumlarında okutulacak yabancı diller ile yabancı dille eğitim ve öğretim yapan okulların tabi olacağı esaslar kanunla düzenlenir. Milletlerarası antlaşma hükümleri saklıdır.
GÖKTÜRK BOYVADAOĞLU 
İYİ PARTİ ADANA İL BAŞKANI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.