İpek üzerine tükenmez kalemle yapılan sıra dışı resimler

KÜLTÜR 07.08.2022 - 05:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1996+ kez okundu.
 

İpek üzerine tükenmez kalemle yapılan sıra dışı resimler

Ödüllü Kazak ressam Orazbek Yessenbayev’in, ipek üzerine tükenmez kalemle yaptığı 45 resimden oluşan “Evren” isimli kişisel sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in 70’inci yaş günü onuruna açılan sergide; Orazbek Yessenbayev’in ipek üzerine tükenmez kalemle yaptığı eserler, ilk dönemlerden günümüze dünyaya şekil veren inanışları tasfir ederken, aralarında İbn-i Sina, Farabi, Buhari, Uluğ Bey gibi Türk İslam felsefesine ve bilimine yön veren pek çok isme de göndermeler içeriyor. İslamiyet öncesi Türk inançları ve geleneklerinden; Hz. Adem’den Hz. Nuh Peygambere, semavi dinlerin önemli anlatılarının da tasvir edildiği sergide, günümüz dünyasını şekillendiren pek çok olay ve konu eserlerde ele alınıyor.  Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın yaptığı sergi, 20 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gidilebilecek. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Bütün olumsuzluklara rağmen ülkemizi en iyi noktalara taşımak için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.” Açılış konuşmasına, Yakın Doğu Oluşumu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bilim ve sanat alanlarında dünya ile buluşturacak önemli projelere imza attığına vurgu yaparak başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bu kıymetli çabalarından ötürü, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e, bütün ülke insanları adına takdir ve teşekkür duyguları besliyoruz” ifadesini kullandı. 
Ödüllü Kazak ressam Orazbek Yessenbayev’in, ipek üzerine tükenmez kalemle yaptığı 45 resimden oluşan “Evren” isimli kişisel sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in 70’inci yaş günü onuruna açılan sergide; Orazbek Yessenbayev’in ipek üzerine tükenmez kalemle yaptığı eserler, ilk dönemlerden günümüze dünyaya şekil veren inanışları tasfir ederken, aralarında İbn-i Sina, Farabi, Buhari, Uluğ Bey gibi Türk İslam felsefesine ve bilimine yön veren pek çok isme de göndermeler içeriyor. İslamiyet öncesi Türk inançları ve geleneklerinden; Hz. Adem’den Hz. Nuh Peygambere, semavi dinlerin önemli anlatılarının da tasvir edildiği sergide, günümüz dünyasını şekillendiren pek çok olay ve konu eserlerde ele alınıyor. 

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın yaptığı sergi, 20 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gidilebilecek.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Bütün olumsuzluklara rağmen ülkemizi en iyi noktalara taşımak için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Açılış konuşmasına, Yakın Doğu Oluşumu’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bilim ve sanat alanlarında dünya ile buluşturacak önemli projelere imza attığına vurgu yaparak başlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bu kıymetli çabalarından ötürü, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel’e, bütün ülke insanları adına takdir ve teşekkür duyguları besliyoruz” ifadesini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.