İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan Şaşırtan Savunma

DÜNYA 19.04.2022 - 23:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1978+ kez okundu.
 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’dan Şaşırtan Savunma

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karantina esnasında yasadışı partiye katıldığı için "tüm yürekten" bir kez daha özür diledi.

Boris Johnson özründe bilerek kuralları çiğnemediğini, Parlamento'yu yanlış yönlendirmediğini ve istifa çağrılarını reddetti. Avam Kamarası'ndaki milletvekillerine, pasta ile tamamlanan doğum günü toplantısının parti olduğunun “aklına gelmedi.”   Yapılan açıklama İngiltere'de muhalefet politikacıları ve iktidardaki Muhafazakarlar arasında bazıları tarafından alayla karşılandı.   Ülkedeki milyonlarca kişinin arkadaşları ve ailesiyle görüşmesi ve sevdiklerinin cenazesine katılması yasaklandığında Boris Johnson'ın partiye katılması ülke gündemine bir kez daha oturmuştu.   Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, özrü "yürekli" ve "alaycı" olarak nitelendirdi. Boris Johnson, Haziran 2020 yılında kendi sürpriz doğum günü partisine katıldığı için 50 pound para cezası verildi. Görevdeyken yasaları çiğnediği tespit edilen ilk İngiliz Başbakanı oldu.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karantina esnasında yasadışı partiye katıldığı için "tüm yürekten" bir kez daha özür diledi.

Boris Johnson özründe bilerek kuralları çiğnemediğini, Parlamento'yu yanlış yönlendirmediğini ve istifa çağrılarını reddetti. Avam Kamarası'ndaki milletvekillerine, pasta ile tamamlanan doğum günü toplantısının parti olduğunun “aklına gelmedi.”

 

Yapılan açıklama İngiltere'de muhalefet politikacıları ve iktidardaki Muhafazakarlar arasında bazıları tarafından alayla karşılandı.

 

Ülkedeki milyonlarca kişinin arkadaşları ve ailesiyle görüşmesi ve sevdiklerinin cenazesine katılması yasaklandığında Boris Johnson'ın partiye katılması ülke gündemine bir kez daha oturmuştu.

 

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer, özrü "yürekli" ve "alaycı" olarak nitelendirdi. Boris Johnson, Haziran 2020 yılında kendi sürpriz doğum günü partisine katıldığı için 50 pound para cezası verildi. Görevdeyken yasaları çiğnediği tespit edilen ilk İngiliz Başbakanı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.