akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

İlber Ortaylı ilk kez D&R canlı yayınında kitabını imzaladı!

KÜLTÜR 12.11.2020 - 22:30, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1876+ kez okundu.
 

İlber Ortaylı ilk kez D&R canlı yayınında kitabını imzaladı!

    İlk online imza gününde D&R’a konuk oldu! İlber Ortaylı ilk kez D&R canlı yayınında kitabını imzaladı!   D&R, imza attığı ilklerle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. D&R’ın edebiyat alanında fark yaratan uygulaması online imza günleri, yazarların katılımıyla sürüyor. Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, kariyerindeki ilk online imza günü etkinliğinde D&R’ın konuğu oldu! Ece Vahapoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında “Eski Dünya Seyahatnamesi” kitabını ilk kez imzalayan Ortaylı, sevenlerinden büyük ilgi gördü. Okurlar D&R canlı yayınında İlber Ortaylı ile iletişim kurma fırsatı da yakaladı. Vahapoğlu, takipçilerden gelen mesajları canlı yayında İlber Ortaylı’yla paylaştı.   Prof. Dr. İlber Ortaylı “Eski Dünya Seyahatnamesi”ni ilk kez canlı yayında imzaladı! Yazarla okuyucuyu buluşturmanın önemini vurgulayan ve teknoloji ile edebiyatı bir araya getiren D&R online imza günleri, İlber Ortaylı’yı konuk etti. İlber Ortaylı, “Eski Dünya Seyahatnamesi” isimli kitabı için @dr_dunyasi Instagram hesabında ilk kez online imza günü düzenledi. İlber Ortaylı, online imza gününde eski dünyanın bilinmeyenlerine, seyahat etmenin önemine ve modern dünyanın getirdiklerine değindi. Kendini seyyah değil seyahat etmeyi seven biri olarak tanımlayan Ortaylı, seyahat etmenin işinin bir parçası olduğunu söyledi. Ortaylı, yalnızca kitap okuyarak coğrafya ve tarih öğrenilemeyeceğini belirtirken gezip görmenin de önemli olduğunu vurguladı.   ‘Eski Dünya’ tanımına da açıklık getiren usta tarihçi, “Bizim açımızdan rönesanstan sonra keşfedilip gelişen kıtalar var. Amerika kıtası, Avustralya, Okyanus adaları, Afrika’nın bazı yerleri… Dünyanın geri kalanı için bu tabiri kullanıyoruz. Örneğin, Roma çağından beri gezginlerin, coğrafyacıların kaleme alıp tasvir ettikleri bir dünya var. Çoğumuz orada yaşıyoruz aslında. Biz ona ‘Eski Dünya’ diyoruz. Çünkü ne de olsa oraları çağdaş yaşamış, uygarlığı oluşturan en eski parçalar.” dedi.   ‘Ben seyahat etmeyi çok seviyorum ve tavsiye ediyorum’ diyen İlber Ortaylı, “Eski her zaman özlenir. Modern dünya her yerde birbirine benziyor. İnsanlar benzeşiyor, binalar, zevkler, dinlenen müzikler benzeşiyor. Dünya’da büyük bir benzeşme var. Bu hiç hoş değil.” dedi.  

 

 

İlk online imza gününde D&R’a konuk oldu!

İlber Ortaylı ilk kez D&R canlı yayınında kitabını imzaladı!

 

D&R, imza attığı ilklerle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. D&R’ın edebiyat alanında fark yaratan uygulaması online imza günleri, yazarların katılımıyla sürüyor. Tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı, kariyerindeki ilk online imza günü etkinliğinde D&R’ın konuğu oldu! Ece Vahapoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayında “Eski Dünya Seyahatnamesi” kitabını ilk kez imzalayan Ortaylı, sevenlerinden büyük ilgi gördü. Okurlar D&R canlı yayınında İlber Ortaylı ile iletişim kurma fırsatı da yakaladı. Vahapoğlu, takipçilerden gelen mesajları canlı yayında İlber Ortaylı’yla paylaştı.

 

Prof. Dr. İlber Ortaylı “Eski Dünya Seyahatnamesi”ni ilk kez canlı yayında imzaladı!

Yazarla okuyucuyu buluşturmanın önemini vurgulayan ve teknoloji ile edebiyatı bir araya getiren D&R online imza günleri, İlber Ortaylı’yı konuk etti. İlber Ortaylı, “Eski Dünya Seyahatnamesi” isimli kitabı için @dr_dunyasi Instagram hesabında ilk kez online imza günü düzenledi.

İlber Ortaylı, online imza gününde eski dünyanın bilinmeyenlerine, seyahat etmenin önemine ve modern dünyanın getirdiklerine değindi. Kendini seyyah değil seyahat etmeyi seven biri olarak tanımlayan Ortaylı, seyahat etmenin işinin bir parçası olduğunu söyledi. Ortaylı, yalnızca kitap okuyarak coğrafya ve tarih öğrenilemeyeceğini belirtirken gezip görmenin de önemli olduğunu vurguladı.

 

‘Eski Dünya’ tanımına da açıklık getiren usta tarihçi, “Bizim açımızdan rönesanstan sonra keşfedilip gelişen kıtalar var. Amerika kıtası, Avustralya, Okyanus adaları, Afrika’nın bazı yerleri… Dünyanın geri kalanı için bu tabiri kullanıyoruz. Örneğin, Roma çağından beri gezginlerin, coğrafyacıların kaleme alıp tasvir ettikleri bir dünya var. Çoğumuz orada yaşıyoruz aslında. Biz ona ‘Eski Dünya’ diyoruz. Çünkü ne de olsa oraları çağdaş yaşamış, uygarlığı oluşturan en eski parçalar.” dedi.

 

‘Ben seyahat etmeyi çok seviyorum ve tavsiye ediyorum’ diyen İlber Ortaylı, “Eski her zaman özlenir. Modern dünya her yerde birbirine benziyor. İnsanlar benzeşiyor, binalar, zevkler, dinlenen müzikler benzeşiyor. Dünya’da büyük bir benzeşme var. Bu hiç hoş değil.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.