akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

HUKUK VE ADALETLE TANIŞTILAR

ÇOCUK 07.06.2022 - 13:13, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1717+ kez okundu.
 

HUKUK VE ADALETLE TANIŞTILAR

TOKİ Köprülü İlköğretim Okulu 3/C Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nihat Aladağ ile birlikte ‘Adalet kavramını öğreniyorum’ etkinlikleri kapsamında Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz'ı makamında ziyaret ederek, hem hukuk ve adaletle ilgili bilgilerini geliştirdiler hem de baro ve avukatları yakından tanıma imkânı buldular. Av. Gökayaz, minik öğrencilerin nezaket ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Ziyaret esnasında Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Çocuk Hakları Merkezi Eş başkanları Av. Gamze Lamba Apaydın, Av. Murat Gülsün, Merkez Üyesi Ayşe Nur Aktürk Karayel ve Baro üyesi Av. Ferhat Aladağ hazır bulundu. Av. Gökayaz, öğrenciler ile sohbeti esnasında geleceğe yönelik hayal ve umutlarını sorup bu hayalleri gerçekleştirebilmeleri için çok çalışmalarını tembih etti. Kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunan Av. Gökayaz, sonrasında Baro’nun işlevi, avukatlık mesleği, hak, hukuk ve adalet kavramlarına ilişkin öğrencilerin sorularını yanıtladı. Av. Gökayaz, sorularıyla çok bilinçli bir gençliğin gelmekte olduğuna inancının pekiştiğini belirtti.       Themis heykeli ile Avukat cübbesinin ne anlama geldiği hakkında bir soruya Başkan Yardımcısı Av. Önenli ve Merkez üyesi Av. Karayel tarafından “Avukatlık kamu hizmeti ve bağımsız olduğundan cübbenin cebi ve düğmeleri yoktur. Siyah rengi yasaların otoritesini ve adalete hizmet eden mesleğin ağırlığını temsil eder. Cübbenin yeşil kısmı hukuk davalarını, kırmızı kısmı ise ceza davalarını temsil eder. Yakasındaki altın sarı yaldız ise idarenin temsilidir.” şeklinde açıklayıcı bilgi verildi. Sohbetin ardından minik öğrencileri Avukatlar Salonu’nda misafir eden Av. Gökayaz, hamburger ikramında bulundu. Av. Gökayaz, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilerek, nezaket ziyaretleri için öğretmen Nihat Aladağ ve öğrencilere teşekkür etti. Öğretmen Aladağ da, Başkan ve yönetim kuruluna yakın ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu. Duruşma salonuna da alınan öğrenciler büyük heyecan yaşadılar.

TOKİ Köprülü İlköğretim Okulu 3/C Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nihat Aladağ ile birlikte ‘Adalet kavramını öğreniyorum’ etkinlikleri kapsamında Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz'ı makamında ziyaret ederek, hem hukuk ve adaletle ilgili bilgilerini geliştirdiler hem de baro ve avukatları yakından tanıma imkânı buldular.

Av. Gökayaz, minik öğrencilerin nezaket ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Ziyaret esnasında Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Çocuk Hakları Merkezi Eş başkanları Av. Gamze Lamba Apaydın, Av. Murat Gülsün, Merkez Üyesi Ayşe Nur Aktürk Karayel ve Baro üyesi Av. Ferhat Aladağ hazır bulundu.

Av. Gökayaz, öğrenciler ile sohbeti esnasında geleceğe yönelik hayal ve umutlarını sorup bu hayalleri gerçekleştirebilmeleri için çok çalışmalarını tembih etti. Kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunan Av. Gökayaz, sonrasında Baro’nun işlevi, avukatlık mesleği, hak, hukuk ve adalet kavramlarına ilişkin öğrencilerin sorularını yanıtladı. Av. Gökayaz, sorularıyla çok bilinçli bir gençliğin gelmekte olduğuna inancının pekiştiğini belirtti.    

 

Themis heykeli ile Avukat cübbesinin ne anlama geldiği hakkında bir soruya Başkan Yardımcısı Av. Önenli ve Merkez üyesi Av. Karayel tarafından “Avukatlık kamu hizmeti ve bağımsız olduğundan cübbenin cebi ve düğmeleri yoktur. Siyah rengi yasaların otoritesini ve adalete hizmet eden mesleğin ağırlığını temsil eder. Cübbenin yeşil kısmı hukuk davalarını, kırmızı kısmı ise ceza davalarını temsil eder. Yakasındaki altın sarı yaldız ise idarenin temsilidir.” şeklinde açıklayıcı bilgi verildi.

Sohbetin ardından minik öğrencileri Avukatlar Salonu’nda misafir eden Av. Gökayaz, hamburger ikramında bulundu. Av. Gökayaz, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilerek, nezaket ziyaretleri için öğretmen Nihat Aladağ ve öğrencilere teşekkür etti. Öğretmen Aladağ da, Başkan ve yönetim kuruluna yakın ilgilerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Duruşma salonuna da alınan öğrenciler büyük heyecan yaşadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.