akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Hicret Müslümanlar için bir dönüm noktası

KÜLTÜR 10.08.2021 - 12:29, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2028+ kez okundu.
 

Hicret Müslümanlar için bir dönüm noktası

ÇALIŞKAN’DAN HİCRİ YILBAŞI MESAJI   ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Hicrî 1443’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Recep Çalışkan, hicretin Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu kaydederek mesajında şu ifadelere yer verdi. “Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan ve Hazreti Ömer döneminde takvim başlangıcı kabul edilen Hicri yılbaşı, Hicri Takvimin başlangıcıdır. Hicret Müslümanlar için bir milat, insanlık için bir dönüm noktasıdır. Hicret, Allah rızasını gözeterek; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçerek, dinimizin mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Hicret, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kardeşliğin ifadesidir. Takvimin ilk ayı mübarek Muharrem ayıdır. Muharrem ayı, ihsanların bol olduğu kadar hüznü de içinde barındıran bir aydır. Zalime ve zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve yetmişten fazla Müslümanın Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü barındıran ve Müslümanların hafızasında unutulmayan büyük bir acının yaşandığı tarihtir” dedi. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam âleminin Hicrî 1443. yılını tebrik ediyor; yeni yılın ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

ÇALIŞKAN’DAN HİCRİ YILBAŞI MESAJI

 

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Hicrî 1443’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Recep Çalışkan, hicretin Müslümanlar için bir dönüm noktası olduğunu kaydederek mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan ve Hazreti Ömer döneminde takvim başlangıcı kabul edilen Hicri yılbaşı, Hicri Takvimin başlangıcıdır. Hicret Müslümanlar için bir milat, insanlık için bir dönüm noktasıdır.

Hicret, Allah rızasını gözeterek; anadan, babadan, evlattan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan vazgeçerek, dinimizin mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır. Hicret, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve kardeşliğin ifadesidir.

Takvimin ilk ayı mübarek Muharrem ayıdır. Muharrem ayı, ihsanların bol olduğu kadar hüznü de içinde barındıran bir aydır. Zalime ve zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve yetmişten fazla Müslümanın Kerbela’da şehit edilmesinin hüznünü barındıran ve Müslümanların hafızasında unutulmayan büyük bir acının yaşandığı tarihtir” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam âleminin Hicrî 1443. yılını tebrik ediyor; yeni yılın ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.