akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Hazinenin Sahibi kitabı çıktı

ÇOCUK 16.07.2021 - 15:30, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2166+ kez okundu.
 

Hazinenin Sahibi kitabı çıktı

Yazar ve çizer Neslihan Kuş, çocuk hakları ve çocuğun istismarına karşı, “Hazinenin Sahibi” kitabıyla farkındalık mücadelesi veriyor.   Neslihan Kuş’un ilk kitabı Hazinenin Sahibi, FZM Yayıncılık aracılığıyla çıktı.   “Dünya üzerindeki her çocuk doğuşuyla birlikte  eğitim, sağlık, yaşam, barınma, fiziksel-psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma haklarına sahiptir.” Arka kapağında bu mesajla yayınlanan Hazinenin Sahibi kitabını, çocuk hakları ve çocuğun her türlü istismarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yazdığını belirten Neslihan Kuş, “Kitap 8 yaş üzeri çocuklara yönelik. Onların sıkılmaması için macera şeklinde yazıldı. Eğlenerek öğrenmelerini istedim. Çocukların kendi haklarını bilmeleri, istismara ve tacize yönelik kendilerini korumalarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve öğrenmeleri gerekenleri bilmelerini sağlamak amacıyla amacıyla yazılmış bir kitap. Bu kitap 10 yıllık sivil toplum deneyimi ve yeteneğimi birleştirdiğim bir eser oldu. Ülkemizde ve dünyada çocukların ve ailelerin konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığını ve eğitilmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.   Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışırken, toplumun bir çok kurum ve kuruluşu da dahil olmak üzere, çocukların bu konuda savunmasız olduğunu gördüğünü ifade eden Kuş, “Ayrıca ailelerin de bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadıklarına tanık oldum. Çocuk bedeniyle ilgili kavramın doğru anlatılmadığını da fark ettim. Çocuklara travma oluşturmadan en uygun şekilde yazmaya çalıştım. Kitabı yazarken çeşitli üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerindeki akademisyenlere danıştım. Sivil toplum kuruluşlarında çocuk hakları eğitimi aldım ve bu konuda eğitim verdim” diye konuştu.   Neslihan Kuş Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu… Neslihan Kuş, kitaptaki çizimleri de kendisi yaptı.   Neslihan Kuş, kitabının proje olarak değerlendirilmesini ve böylece olabildiğince fazla sayıda çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Yazar ve çizer Neslihan Kuş, çocuk hakları ve çocuğun istismarına karşı, “Hazinenin Sahibi” kitabıyla farkındalık mücadelesi veriyor.

 

Neslihan Kuş’un ilk kitabı Hazinenin Sahibi, FZM Yayıncılık aracılığıyla çıktı.

 

“Dünya üzerindeki her çocuk doğuşuyla birlikte  eğitim, sağlık, yaşam, barınma, fiziksel-psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma haklarına sahiptir.” Arka kapağında bu mesajla yayınlanan Hazinenin Sahibi kitabını, çocuk hakları ve çocuğun her türlü istismarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yazdığını belirten Neslihan Kuş, “Kitap 8 yaş üzeri çocuklara yönelik. Onların sıkılmaması için macera şeklinde yazıldı. Eğlenerek öğrenmelerini istedim. Çocukların kendi haklarını bilmeleri, istismara ve tacize yönelik kendilerini korumalarıyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve öğrenmeleri gerekenleri bilmelerini sağlamak amacıyla amacıyla yazılmış bir kitap. Bu kitap 10 yıllık sivil toplum deneyimi ve yeteneğimi birleştirdiğim bir eser oldu.

Ülkemizde ve dünyada çocukların ve ailelerin konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığını ve eğitilmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışırken, toplumun bir çok kurum ve kuruluşu da dahil olmak üzere, çocukların bu konuda savunmasız olduğunu gördüğünü ifade eden Kuş, “Ayrıca ailelerin de bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadıklarına tanık oldum. Çocuk bedeniyle ilgili kavramın doğru anlatılmadığını da fark ettim. Çocuklara travma oluşturmadan en uygun şekilde yazmaya çalıştım. Kitabı yazarken çeşitli üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerindeki akademisyenlere danıştım. Sivil toplum kuruluşlarında çocuk hakları eğitimi aldım ve bu konuda eğitim verdim” diye konuştu.

 

Neslihan Kuş Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu… Neslihan Kuş, kitaptaki çizimleri de kendisi yaptı.

 

Neslihan Kuş, kitabının proje olarak değerlendirilmesini ve böylece olabildiğince fazla sayıda çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.