Harun Taşdelen,performans ölçümlemesinin önemine dikkat çekti.

TEKNOLOJİ 11.04.2022 - 09:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1518+ kez okundu.
 

Harun Taşdelen,performans ölçümlemesinin önemine dikkat çekti.

ARGE 24 Teknoloji A.Ş. CEO’su Harun Taşdelen performans ölçümlemesinin önemine dikkat çekti. Performans ölçümlemesiyle birlikte çalışanların veriminin 70 artış gösterdiğinin altını çizen Harun Taşdelen, “Çalışanlar performans ölçümlemesine istinaden daha hakkaniyetli bir ölçümleme sisteminin olmasını benimseyerek şirket yönetimine karşı güven kat sayılarını artırdılar.” dedi ve ekledi: “Ölçümleme sistemleriyle birlikte hak ettikleri yere daha güvenli ve doğru bir şekilde geleceklerine inançlarının artmasıyla birlikte kendi görevlerine ciddi bir şekilde odaklanabiliyorlar.”

2021 yılında Almanya'da iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı'nın bilimsel kuruluşu olan İstihdam ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) yaptığı bir araştırmaya göre, korona virüs pandemisi nedeniyle artan “home office”, yani evden çalışma uygulamasının verimliliği düşürmediği ortaya çıktı. IAB'nin araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 60'ı için iş verimliliğinde büyük bir değişikliğe neden olmazken, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 22'si verimliliği daha da artırdığı tecrübesini edindiğini aktardı. Araştırmada yer alan işletmelerin sadece yüzde 13'ü esnek çalışmanın üretkenliği olumsuz etkilediği görüşünde UYGULAMADA NASIL BİR YOL İZLENECEĞİ ÖNEMLİ BİR TARTIŞMA KONUSU  Performans değerlendirmesi yapılırken bazı kriterlerin mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yapan Harun Taşdelen, “Değerlendirme; adil, sistematik, belli standartlara uygun olarak yapılmalı. Bunun yanında bir performans değerlendirme sürecinin doğru sonucu verebilmesi için uygulanacak yöntemin de iyi seçilmesi şart. Bugün şirketlerin performans değerlendirme süreçlerini uygulaması kadar, uygulamada nasıl bir yol izleneceği de önemli bir tartışma konusu.” açıklamasında bulundu.   EKSİK UYGULANAN PERFORMANS DEĞERLENDİRME YARARDAN ÇOK ZARARA SEBEP OLUR  Uygulanacak yöntem seçilirken; işin niteliği, çalışan ve şirket profili, sonuçların kullanılacağı alan gibi parametrelerin göz önüne alınması gerektiğinin altını çizen Harun Taşdelen, “Bunun yanında yeterli bilgiye sahip değerlendiriciler tarafından seçenekler iyi analiz edilerek şirket için en doğru seçim yapılmalı. Aksi halde yanlış ve eksik uygulanan bir performans değerlendirme yarardan çok zarara sebep olacaktır.” şeklinde konuştu. Harun Taşdelen performans ölçüm yöntemlerini ise şu şekilde sıraladı: Grafik Ölçüm Yöntemi, Kritik Olay Yöntemi, Zorunlu Seçim Yöntemi, Tanımlayıcı Metin Tipi Değerlemeler, Kıyaslama Yöntemleri, Sıralama Yöntemi, Alternatif Sıralama Yöntemi, Adam Adama Kıyaslama Yöntemi, 360 Derece Değerleme Yöntemi. Performans ölçümlemesi öncesine göre çalışanların veriminin 70 artış gösterdiğini vurgulayan Harun Taşdelen, “Çalışanlar performans ölçümlemesine istinaden daha hakkaniyetli bir ölçümleme sisteminin olmasını benimseyerek şirket yönetimine karşı güven kat sayılarını artırdılar. Ölçümleme sistemiyle birlikte hak ettikleri yere daha güvenli ve doğru bir şekilde geleceklerine inançları artarken, bu sayede kendi görevlerine de ciddi bir şekilde odaklanabildiler.” açıklamasında bulundu.
ARGE 24 Teknoloji A.Ş. CEO’su Harun Taşdelen performans ölçümlemesinin önemine dikkat çekti. Performans ölçümlemesiyle birlikte çalışanların veriminin 70 artış gösterdiğinin altını çizen Harun Taşdelen, “Çalışanlar performans ölçümlemesine istinaden daha hakkaniyetli bir ölçümleme sisteminin olmasını benimseyerek şirket yönetimine karşı güven kat sayılarını artırdılar.” dedi ve ekledi: “Ölçümleme sistemleriyle birlikte hak ettikleri yere daha güvenli ve doğru bir şekilde geleceklerine inançlarının artmasıyla birlikte kendi görevlerine ciddi bir şekilde odaklanabiliyorlar.”

2021 yılında Almanya'da iş ve işçi bulma kurumu Federal Çalışma Ajansı'nın bilimsel kuruluşu olan İstihdam ve Meslek Araştırmaları Enstitüsü'nün (IAB) yaptığı bir araştırmaya göre, korona virüs pandemisi nedeniyle artan “home office”, yani evden çalışma uygulamasının verimliliği düşürmediği ortaya çıktı. IAB'nin araştırmasına göre, şirketlerin yüzde 60'ı için iş verimliliğinde büyük bir değişikliğe neden olmazken, araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 22'si verimliliği daha da artırdığı tecrübesini edindiğini aktardı. Araştırmada yer alan işletmelerin sadece yüzde 13'ü esnek çalışmanın üretkenliği olumsuz etkilediği görüşünde

UYGULAMADA NASIL BİR YOL İZLENECEĞİ ÖNEMLİ BİR TARTIŞMA KONUSU
 Performans değerlendirmesi yapılırken bazı kriterlerin mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yapan Harun Taşdelen, “Değerlendirme; adil, sistematik, belli standartlara uygun olarak yapılmalı. Bunun yanında bir performans değerlendirme sürecinin doğru sonucu verebilmesi için uygulanacak yöntemin de iyi seçilmesi şart. Bugün şirketlerin performans değerlendirme süreçlerini uygulaması kadar, uygulamada nasıl bir yol izleneceği de önemli bir tartışma konusu.” açıklamasında bulundu.

 

EKSİK UYGULANAN PERFORMANS DEĞERLENDİRME YARARDAN ÇOK ZARARA SEBEP OLUR
 Uygulanacak yöntem seçilirken; işin niteliği, çalışan ve şirket profili, sonuçların kullanılacağı alan gibi parametrelerin göz önüne alınması gerektiğinin altını çizen Harun Taşdelen, “Bunun yanında yeterli bilgiye sahip değerlendiriciler tarafından seçenekler iyi analiz edilerek şirket için en doğru seçim yapılmalı. Aksi halde yanlış ve eksik uygulanan bir performans değerlendirme yarardan çok zarara sebep olacaktır.” şeklinde konuştu.

Harun Taşdelen performans ölçüm yöntemlerini ise şu şekilde sıraladı: Grafik Ölçüm Yöntemi, Kritik Olay Yöntemi, Zorunlu Seçim Yöntemi, Tanımlayıcı Metin Tipi Değerlemeler, Kıyaslama Yöntemleri, Sıralama Yöntemi, Alternatif Sıralama Yöntemi, Adam Adama Kıyaslama Yöntemi, 360 Derece Değerleme Yöntemi.

Performans ölçümlemesi öncesine göre çalışanların veriminin 70 artış gösterdiğini vurgulayan Harun Taşdelen, “Çalışanlar performans ölçümlemesine istinaden daha hakkaniyetli bir ölçümleme sisteminin olmasını benimseyerek şirket yönetimine karşı güven kat sayılarını artırdılar. Ölçümleme sistemiyle birlikte hak ettikleri yere daha güvenli ve doğru bir şekilde geleceklerine inançları artarken, bu sayede kendi görevlerine de ciddi bir şekilde odaklanabildiler.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.