akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Gürer: “Üreticinin zararı ÇKS kaydı aranmaksızın karşılanmalı”

SİYASET 24.09.2022 - 07:46, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1469+ kez okundu.
 

Gürer: “Üreticinin zararı ÇKS kaydı aranmaksızın karşılanmalı”

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde etkili olan dolu zararının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dolu yağışı etkili olan Çamardı ilçesinin afet kapsamına alınması, ÇKS kaydı aranmaksızın da tüm üreticilerin zararının karşılanması gerektiğini söyledi.  ELMA ÜRETİCİLERİ PERİŞAN OLDU  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 21 Eylül günü öğle saatlerinden sonra Çamardı ilçesinde etkili olan dolu yaşının başta elma olmak üzere meyve bahçelerinde ciddi hasara yol açtığını belirtti.  BÖLGE, AFET KAPSAMINA ALINMALI  Üreticilerin mağdur olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini belirtti.  ÇKS KAYDI ARANMAKSIZIN ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANMALI  Üreticilerin de çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarına bakılmaksızın zararlarının belirlenmesi ve de tüm zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vakit kaybetmeden hasar tespit çalışmaları yapılıp üreticilerin zararı tespit edilmeli ve bir an önce ödeme yapılmalıdır” diye konuştu.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, küresel ısınma ile oluşan iklim değişikliklerinin üreticiler için ciddi risk oluşturduğunu belirtip tırtıl, çekirge, akdeniz sineği, süne, domates güvesi gibi 600 den fazla zararlılar yanında sel, dolu ve don nedeniyle üretimde önemli kayıplar yaşanacağını, bu sebeple ciddi önlemler alınması gerektiğine vurgu yaptı.  

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde etkili olan dolu zararının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dolu yağışı etkili olan Çamardı ilçesinin afet kapsamına alınması, ÇKS kaydı aranmaksızın da tüm üreticilerin zararının karşılanması gerektiğini söyledi. 

ELMA ÜRETİCİLERİ PERİŞAN OLDU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 21 Eylül günü öğle saatlerinden sonra Çamardı ilçesinde etkili olan dolu yaşının başta elma olmak üzere meyve bahçelerinde ciddi hasara yol açtığını belirtti. 

BÖLGE, AFET KAPSAMINA ALINMALI 

Üreticilerin mağdur olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini belirtti. 

ÇKS KAYDI ARANMAKSIZIN ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANMALI 

Üreticilerin de çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarına bakılmaksızın zararlarının belirlenmesi ve de tüm zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vakit kaybetmeden hasar tespit çalışmaları yapılıp üreticilerin zararı tespit edilmeli ve bir an önce ödeme yapılmalıdır” diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, küresel ısınma ile oluşan iklim değişikliklerinin üreticiler için ciddi risk oluşturduğunu belirtip tırtıl, çekirge, akdeniz sineği, süne, domates güvesi gibi 600 den fazla zararlılar yanında sel, dolu ve don nedeniyle üretimde önemli kayıplar yaşanacağını, bu sebeple ciddi önlemler alınması gerektiğine vurgu yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.