akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Gürer” Milyonlar umutlu atama bekliyor”

SİYASET 23.03.2021 - 08:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1785+ kez okundu.
 

Gürer” Milyonlar umutlu atama bekliyor”

Gürer” Atanmayanlar için bu yıl alım var mı? Yok mu? Cumhurbaşkanı açıklamalıdır”   Gürer” Milyonlar umutlu atama bekliyor”   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer her yıl yeni mezunlar ile sayları artan branş sahibi okul mezunlarının yeterli alım ve atama yapılmaması nedeni ile büyük bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi.   AİLE BÜTÜNÜ UMUTLA BEKLİYOR   Meslek mezunu ve üniversite diplomalı iki milyona dayanan işsizin varlığının aileler içinde üzüntü yarattığını ifade eden Gürer bin bir zorlukla okutup, diplomasını aldığı çocuğuna iş bulamamak aileleri derinden sarsıyor. Genç işsizliğin artması ekonomik olarak da aile bütçelerini direk etkiliyor” dedi. CHP’li vekil Gürer kamuda boş kadroların varlığına rağmen atama yapılmamasını da eleştirdi. Gürer “Atanmayan öğretmen, atanmayan sağlıkçı, atanmayan mimar, atanmayan mühendisler, atanmayan iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarıyla 1,5 milyon ulaşan atama bekleyen yanında farklı branşlarda da mezun atama bekleyenlerle kişi sayısı iki milyona dayandı” diye Konuştu. CHP Milletvekili Gürer, “ Okul var, mezun var, atama yok” diyerek, kamuya sınırlı sayıda atama yapılmasının, atama bekleyen üniversite mezunları üzerinde yarattığı halay kırıklığına vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığında 130 öğretmen açığı olmasına rağmen 20 bin öğretmen atamasının yapılmasını eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en az 60 bin öğretmenin atamasının yapılması bir an önce yapılmadığını ve açık olduğu halde neden atama yapılmadığını Cumhurbaşkanın mezunlara anlatması gerektiği ifade etti. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı branşta mesleki eğitimde almış olan 500 bini aşkın sağlıkçının mesleki eğitim diploması olmasına karşın aranmadıklarını ifade ederek, bunların arasında en az 60 bininin atamasının yapılması gerektiğini söyledi ve “Pandemi döneminde sağlıkçılar alkış dışında özlük hakları iyileştirilmesi. Yeterli personel desteği sağlanmadı. Süreçte çok da yoruldular, onlara destek verecek yeni atamalar sağlanmalı” dedi.   MÜHENDİS OLDULAR AMA İŞ YOK   Ziraat mühendisi, gıda mühendisi, veteriner, inşaat mühendisi ve mimar gibi önemli branşlarda da bugüne kadar atamaların yapılmamasının da ciddi bir mağduriyet yarattığını vurgulayan CHP Milletvekili Gürer, “İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının da dâhil üniversite mezunları bir an önce kamuya atamaları yapılmalıdır. Kamuda açık var, atamalar neden yapılmıyor? Cumhurbaşkanı kamuoyuna bunun gerekçesi açıklamalıdır. Kamu bu bağlamda iş yükü artmaktadır. Üniversite mezunu binlerce genç işsizdir. Anneler, babalar mezun olmuş çocuklarının bir an önce atamalarının yapılması bekliyor. Yalnız mezun öğrenci değil tüm aile perişan olmaktadır. Her gün bir umutla bizler dâhil bir kapı çalıp iş aramaktadırlar. Bu kadar mezunu okullardan diploma vererek çaresiz bırakmak doğru bir yol değildir. Üniversite açmak kadar diploma alana iş bulmakta iktidarın görevdir” diye Konuştu.

Gürer” Atanmayanlar için bu yıl alım var mı? Yok mu? Cumhurbaşkanı açıklamalıdır”

 

Gürer” Milyonlar umutlu atama bekliyor”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer her yıl yeni mezunlar ile sayları artan branş sahibi okul mezunlarının yeterli alım ve atama yapılmaması nedeni ile büyük bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

 

AİLE BÜTÜNÜ UMUTLA BEKLİYOR

 

Meslek mezunu ve üniversite diplomalı iki milyona dayanan işsizin varlığının aileler içinde üzüntü yarattığını ifade eden Gürer bin bir zorlukla okutup, diplomasını aldığı çocuğuna iş bulamamak aileleri derinden sarsıyor. Genç işsizliğin artması ekonomik olarak da aile bütçelerini direk etkiliyor” dedi. CHP’li vekil Gürer kamuda boş kadroların varlığına rağmen atama yapılmamasını da eleştirdi.

Gürer “Atanmayan öğretmen, atanmayan sağlıkçı, atanmayan mimar, atanmayan mühendisler, atanmayan iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarıyla 1,5 milyon ulaşan atama bekleyen yanında farklı branşlarda da mezun atama bekleyenlerle kişi sayısı iki milyona dayandı” diye Konuştu.

CHP Milletvekili Gürer, “ Okul var, mezun var, atama yok” diyerek, kamuya sınırlı sayıda atama yapılmasının, atama bekleyen üniversite mezunları üzerinde yarattığı halay kırıklığına vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığında 130 öğretmen açığı olmasına rağmen 20 bin öğretmen atamasının yapılmasını eleştiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, en az 60 bin öğretmenin atamasının yapılması bir an önce yapılmadığını ve açık olduğu halde neden atama yapılmadığını Cumhurbaşkanın mezunlara anlatması gerektiği ifade etti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı branşta mesleki eğitimde almış olan 500 bini aşkın sağlıkçının mesleki eğitim diploması olmasına karşın aranmadıklarını ifade ederek, bunların arasında en az 60 bininin atamasının yapılması gerektiğini söyledi ve “Pandemi döneminde sağlıkçılar alkış dışında özlük hakları iyileştirilmesi. Yeterli personel desteği sağlanmadı. Süreçte çok da yoruldular, onlara destek verecek yeni atamalar sağlanmalı” dedi.

 

MÜHENDİS OLDULAR AMA İŞ YOK

 

Ziraat mühendisi, gıda mühendisi, veteriner, inşaat mühendisi ve mimar gibi önemli branşlarda da bugüne kadar atamaların yapılmamasının da ciddi bir mağduriyet yarattığını vurgulayan CHP Milletvekili Gürer, “İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının da dâhil üniversite mezunları bir an önce kamuya atamaları yapılmalıdır. Kamuda açık var, atamalar neden yapılmıyor? Cumhurbaşkanı kamuoyuna bunun gerekçesi açıklamalıdır. Kamu bu bağlamda iş yükü artmaktadır. Üniversite mezunu binlerce genç işsizdir. Anneler, babalar mezun olmuş çocuklarının bir an önce atamalarının yapılması bekliyor. Yalnız mezun öğrenci değil tüm aile perişan olmaktadır. Her gün bir umutla bizler dâhil bir kapı çalıp iş aramaktadırlar. Bu kadar mezunu okullardan diploma vererek çaresiz bırakmak doğru bir yol değildir. Üniversite açmak kadar diploma alana iş bulmakta iktidarın görevdir” diye Konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.