GÜNDELİK HAYATIN STRESİNE KISA BİR MOLA

SANAT 08.07.2021 - 22:38, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1736+ kez okundu.
 

GÜNDELİK HAYATIN STRESİNE KISA BİR MOLA

AOSB’DE ÜRETİME “SANAT” MOLASI   Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) öncülüğünde kurulan Kadın Sanayiciler Platformu’nun üyeleri, “Mozaik Atölyesi” etkinliğinde bir araya gelerek, üretime sanat molası verdiler.   AOSB’de faaliyet gösteren firmaların kadın yöneticilerini bir çatı altında toplayan; seminerler, eğitimler ve söyleşi organizasyonlarıyla bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlayan Kadın Sanayiciler Platformu, bu kez üyelerini sanatsal bir etkinlikte bir araya getirdi.   Platform önderi Ayça Çelik ve kadın sanayicilerin katıldığı etkinlik, AOSB İdari Binası Yemek Salonunda  gerçekleştirildi. Pandemi kuralları gözetilerek düzenlenen etkinlikte; Antik Mozaik ve Cam Atölyesi Kurucusu Mozaik ve Cam Sanatçısı Bengü Büyük tarafından, kadın sanayicilere desen, taş kırma, dizim ve derz teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.   GÜNDELİK HAYATIN STRESİNE KISA BİR MOLA Etkinlikte cam parçalarını önce kırıp, daha sonra "ilahi bir güzellik, yeniden doğuş, saflık, bilgelik ve aydınlanma, dönüşüm, yeni başlangıçlar ve sevgiyi" temsil eden Lotus Çiçeği kalıbına yerleştiren kadın sanayiciler, verdikleri bu saat dolu mola sayesinde yoğun iş temposunun yorgunluğunu atma fırsatı buldular. Kadın Sanayiciler Platformu üyeleri, pandemi sürecinin ve gündelik hayatın stresine kısa bir mola verip sanat üretiminin keyfini yaşadılar.   “AMACIMIZ KADIN SANAYİCİLERİMİZ ARASINDAKİ İLETİŞİMİ ARTIRMAK” Platform öncüsü Ayça Çelik, pandemi nedeniyle son 1.5 yıldan beri kadın sanayicilere yönelik etkinlikleri kısıtladıklarını anımsatarak, “Covid-19’un çok hızlı yayılım göstermesi sebebiyle alınan tedbirlerden doğan kısıtlılık hali devam ettiğinden dolayı geçtiğimiz 15 ay boyunca, kurumumuzca düzenlenen mesleki, kişisel ve kültürel konularda eğitim desteği sağlayan online eğitimler dışında herhangi bir aktivite düzenlenmemiştir. Bu sürecin ardından başlayan yeni normal yaşamımız doğrultusunda ufak bir mola vermek istedik. Bu etkinlikte platformumuza dahil olan yeni katılımcılarla tanışma fırsatı da bulduk.   Amacımız; kadın sanayicilerimiz arasındaki iletişimi artırmak, motivasyonumuzu yükseltmek ve zihnimizi, ruhumuzu dinlendirebilmektir” diye konuştu.

AOSB’DE ÜRETİME “SANAT” MOLASI

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) öncülüğünde kurulan Kadın Sanayiciler Platformu’nun üyeleri, “Mozaik Atölyesi” etkinliğinde bir araya gelerek, üretime sanat molası verdiler.

 

AOSB’de faaliyet gösteren firmaların kadın yöneticilerini bir çatı altında toplayan; seminerler, eğitimler ve söyleşi organizasyonlarıyla bilgi paylaşımında bulunmalarını sağlayan Kadın Sanayiciler Platformu, bu kez üyelerini sanatsal bir etkinlikte bir araya getirdi.

 

Platform önderi Ayça Çelik ve kadın sanayicilerin katıldığı etkinlik, AOSB İdari Binası Yemek Salonunda  gerçekleştirildi. Pandemi kuralları gözetilerek düzenlenen etkinlikte; Antik Mozaik ve Cam Atölyesi Kurucusu Mozaik ve Cam Sanatçısı Bengü Büyük tarafından, kadın sanayicilere desen, taş kırma, dizim ve derz teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

 

GÜNDELİK HAYATIN STRESİNE KISA BİR MOLA

Etkinlikte cam parçalarını önce kırıp, daha sonra "ilahi bir güzellik, yeniden doğuş, saflık, bilgelik ve aydınlanma, dönüşüm, yeni başlangıçlar ve sevgiyi" temsil eden Lotus Çiçeği kalıbına yerleştiren kadın sanayiciler, verdikleri bu saat dolu mola sayesinde yoğun iş temposunun yorgunluğunu atma fırsatı buldular. Kadın Sanayiciler Platformu üyeleri, pandemi sürecinin ve gündelik hayatın stresine kısa bir mola verip sanat üretiminin keyfini yaşadılar.

 

“AMACIMIZ KADIN SANAYİCİLERİMİZ ARASINDAKİ İLETİŞİMİ ARTIRMAK”

Platform öncüsü Ayça Çelik, pandemi nedeniyle son 1.5 yıldan beri kadın sanayicilere yönelik etkinlikleri kısıtladıklarını anımsatarak, “Covid-19’un çok hızlı yayılım göstermesi sebebiyle alınan tedbirlerden doğan kısıtlılık hali devam ettiğinden dolayı geçtiğimiz 15 ay boyunca, kurumumuzca düzenlenen mesleki, kişisel ve kültürel konularda eğitim desteği sağlayan online eğitimler dışında herhangi bir aktivite düzenlenmemiştir. Bu sürecin ardından başlayan yeni normal yaşamımız doğrultusunda ufak bir mola vermek istedik. Bu etkinlikte platformumuza dahil olan yeni katılımcılarla tanışma fırsatı da bulduk.   Amacımız; kadın sanayicilerimiz arasındaki iletişimi artırmak, motivasyonumuzu yükseltmek ve zihnimizi, ruhumuzu dinlendirebilmektir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.