akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Göktürk Boyvadaoğlu ,kahramanları saygı, sevgi ve minnetle andı.

SİYASET 04.01.2022 - 22:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1385+ kez okundu.
 

Göktürk Boyvadaoğlu ,kahramanları saygı, sevgi ve minnetle andı.

İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde Başkomutan Atatürk ve sonsuzluğa göç eden tüm kahramanları saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur" sözünü anımsatan başkan Boyvadaoğlu, "Ulu Önderimiz Atatürk bu sözüyle, küllerinden doğan bir ulusun kurtuluşa ve yeni bir kuruluşa giden yolu net bir şekilde özetlemiştir. Bu onurla Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını gururla kutluyoruz. Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyoruz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin nice yokluk, çaresizlik ve yoksulluk koşullarında kurulduğuna işaret eden Boyvadaoğlu, şunları kaydetti: "Düşmana doğrultacak silahı, yiyecek ekmeği, içecek suyu olmamasına rağmen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık aşkıyla çarpan kahraman yürekler, eşsiz bir destan yazmışlardır. Bu destan bizim onurumuz ve gururumuzdur. Emperyalist işgale boyun eğmeyen, çaresizlik bilmeyen kahramanlarımızdan aldığımız güçle yarınlarımızın çok daha güzel olacağını bilmeliyiz. Bu yönüyle 5 Ocak 1922 önemli bir milattır. Bu şanlı mücadelenin 100. yılında aynı duygu ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin önderi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yiğit silah arkadaşlarını, canıyla aziz vatan için şehit düşen kahramanlarımızı, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Güzel Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş gününü coşkuyla kutluyoruz.  
İyi Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde Başkomutan Atatürk ve sonsuzluğa göç eden tüm kahramanları saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur" sözünü anımsatan başkan Boyvadaoğlu, "Ulu Önderimiz Atatürk bu sözüyle, küllerinden doğan bir ulusun kurtuluşa ve yeni bir kuruluşa giden yolu net bir şekilde özetlemiştir. Bu onurla Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını gururla kutluyoruz. Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin nice yokluk, çaresizlik ve yoksulluk koşullarında kurulduğuna işaret eden Boyvadaoğlu, şunları kaydetti:

"Düşmana doğrultacak silahı, yiyecek ekmeği, içecek suyu olmamasına rağmen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsızlık aşkıyla çarpan kahraman yürekler, eşsiz bir destan yazmışlardır.

Bu destan bizim onurumuz ve gururumuzdur. Emperyalist işgale boyun eğmeyen, çaresizlik bilmeyen kahramanlarımızdan aldığımız güçle yarınlarımızın çok daha güzel olacağını bilmeliyiz. Bu yönüyle 5 Ocak 1922 önemli bir milattır. Bu şanlı mücadelenin 100. yılında aynı duygu ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz.

Kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin önderi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yiğit silah arkadaşlarını, canıyla aziz vatan için şehit düşen kahramanlarımızı, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Güzel Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş gününü coşkuyla kutluyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.