GENÇLİK VE ÇOCUK BULUŞMALARI”NIN İKİNCİ GÜNÜ

KÜLTÜR 05.10.2022 - 09:16, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1694+ kez okundu.
 

GENÇLİK VE ÇOCUK BULUŞMALARI”NIN İKİNCİ GÜNÜ

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın ikinci günü, Meryem Yavuz ve Ceren Atik’in gerçekleştirdiği atölyelerle devam etti.   Bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın 4 Ekim Salı günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikler, yine çocuklar ve gençlerle dopdolu bir program sundu. Buluşmaların ikinci gününde Meryem Yavuz, Gençler İçin Görüntü Yönetmenliği Atölyesi düzenlerken; Ceren Atik’in gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Animasyon Atölyesi de büyük ilgiyle takip edildi.   Meryem Yavuz, Görüntü Elde Etmenim İnceliklerini Gençlerle Konuştu   Festival kapsamında gerçekleştirilen “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın ikinci gününde Gençler İçin Görüntü Yönetmenliği Atölyesi, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz tarafından gerçekleştirildi. Film senaryolarından örnekler üzerinde durulan atölyede, “Okuduğunuz senaryolardan aklınızda neler kaldı, bu okuduklarınız sizde ne gibi izlenimler bıraktı?” denilerek gençlerin etkin katılımına dayalı bir atölye düzenlendi. Ayrıca çekim için gerekli olan fikirleri anlatan Yavuz, meslekî tecrübelerinden ve kamera seçimlerinden bahsetti.   Çocukların Çok Sevdiği Animasyonların Yapım Aşamasını, Ceren Atik Anlattı   Programın ikinci etkinliği olan Çocuklar İçin Animasyon Atölyesi, Ceren Atik’in katılımıyla düzenlendi. Çocuklara görsel animasyona dair bilgiler veren Atik, konuya ilişkin en merak edilen soruları cevaplandırdı. Animasyonun modelleme karakterlerinin TV ekranından izletildiği atölyede, çocuklarla beraber drama yapılırken; bu oyun üzerinden animasyonların işleyişi anlatıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın ikinci günü, Meryem Yavuz ve Ceren Atik’in gerçekleştirdiği atölyelerle devam etti.

 

Bu yıl 1-23 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde TÜRSAK Vakfı’nın gerçekleştirdiği “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın 4 Ekim Salı günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikler, yine çocuklar ve gençlerle dopdolu bir program sundu. Buluşmaların ikinci gününde Meryem Yavuz, Gençler İçin Görüntü Yönetmenliği Atölyesi düzenlerken; Ceren Atik’in gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Animasyon Atölyesi de büyük ilgiyle takip edildi.

 

Meryem Yavuz, Görüntü Elde Etmenim İnceliklerini Gençlerle Konuştu

 

Festival kapsamında gerçekleştirilen “Gençlik ve Çocuk Buluşmaları”nın ikinci gününde Gençler İçin Görüntü Yönetmenliği Atölyesi, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz tarafından gerçekleştirildi. Film senaryolarından örnekler üzerinde durulan atölyede, “Okuduğunuz senaryolardan aklınızda neler kaldı, bu okuduklarınız sizde ne gibi izlenimler bıraktı?” denilerek gençlerin etkin katılımına dayalı bir atölye düzenlendi. Ayrıca çekim için gerekli olan fikirleri anlatan Yavuz, meslekî tecrübelerinden ve kamera seçimlerinden bahsetti.

 

Çocukların Çok Sevdiği Animasyonların Yapım Aşamasını, Ceren Atik Anlattı

 

Programın ikinci etkinliği olan Çocuklar İçin Animasyon Atölyesi, Ceren Atik’in katılımıyla düzenlendi. Çocuklara görsel animasyona dair bilgiler veren Atik, konuya ilişkin en merak edilen soruları cevaplandırdı. Animasyonun modelleme karakterlerinin TV ekranından izletildiği atölyede, çocuklarla beraber drama yapılırken; bu oyun üzerinden animasyonların işleyişi anlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.