GELECEK SİZSİNİZ, UMUTSUZLUĞA ASLA YER YOK

GÜNDEM 18.05.2022 - 09:53, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1316+ kez okundu.
 

GELECEK SİZSİNİZ, UMUTSUZLUĞA ASLA YER YOK

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Çağ Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Festivali 22 etkinliğinin açılış oturumu olan “VII. Baro Başkanları Toplantısı'nda öğrencilerle bir araya geldi. Av. Gökayaz, öğrencilerin kendisine yöneltilen sorularını cevapladı, talep ve önerilerini dinledi.

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. İlhan Yücel Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Karakaş yaptı.   Moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin’in yaptığı toplantıda, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, "Baro Teşkilatı, Görev ve Yetkileri" konusunda görüş, düşünce ve önerilerini öğrencilerle paylaştı.   İnteraktif sunumunda, öğrenim hayatı, kariyer yolculuğu ve mesleki tecrübelerini öğrencilere anlatan Av. Gökayaz, hukuk Fakültesi mezunlarının yalnızca hukuki alanda değil çeşitli dallarda da görev ve sorumluluk alabileceğine dikkat çekti.   Ülkede hakim ve savcı mülakatlarındaki sorunlara değinen Av. Gökayaz, sistem liyakat esasına dayanırsa yargıya güvenin artacağını söyledi. Av. Gökayaz, avukat adaylarına da umutsuzluğa asla kapılmamalarını tavsiye etti. Av. Gökayaz, Avukatlık mesleğinin sorunları, çözümleri ve geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulunup, görüşlerini aktardı.    Av. Gökayaz, “Sizlerle bir arada olmak hakikaten çok güzel, iyi ki buradayım iyi ki sizlerle beraberim. Mesleğin ilk yıllarında bizler de çok zorlandık. Özellikle hangi mesleği yapmak istiyorsanız kariyerinizi planlamaya şimdiden başlamalısınız. Her biriniz bu okuldan mezun olduğunuzda kiminiz hakim, kiminiz savcı, kiminiz avukat olarak topluma hizmet edeceksiniz. Gelecek sizsiniz, umutsuzluğa yer yok.” dedi.  
Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Çağ Üniversitesi Uluslararası Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Festivali 22 etkinliğinin açılış oturumu olan “VII. Baro Başkanları Toplantısı'nda öğrencilerle bir araya geldi. Av. Gökayaz, öğrencilerin kendisine yöneltilen sorularını cevapladı, talep ve önerilerini dinledi.

Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. İlhan Yücel Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Karakaş yaptı.

 

Moderatörlüğünü Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin’in yaptığı toplantıda, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, "Baro Teşkilatı, Görev ve Yetkileri" konusunda görüş, düşünce ve önerilerini öğrencilerle paylaştı.

 

İnteraktif sunumunda, öğrenim hayatı, kariyer yolculuğu ve mesleki tecrübelerini öğrencilere anlatan Av. Gökayaz, hukuk Fakültesi mezunlarının yalnızca hukuki alanda değil çeşitli dallarda da görev ve sorumluluk alabileceğine dikkat çekti.

 

Ülkede hakim ve savcı mülakatlarındaki sorunlara değinen Av. Gökayaz, sistem liyakat esasına dayanırsa yargıya güvenin artacağını söyledi. Av. Gökayaz, avukat adaylarına da umutsuzluğa asla kapılmamalarını tavsiye etti. Av. Gökayaz, Avukatlık mesleğinin sorunları, çözümleri ve geleceği hakkında önemli değerlendirmelerde bulunup, görüşlerini aktardı.

 

 Av. Gökayaz, “Sizlerle bir arada olmak hakikaten çok güzel, iyi ki buradayım iyi ki sizlerle beraberim. Mesleğin ilk yıllarında bizler de çok zorlandık. Özellikle hangi mesleği yapmak istiyorsanız kariyerinizi planlamaya şimdiden başlamalısınız. Her biriniz bu okuldan mezun olduğunuzda kiminiz hakim, kiminiz savcı, kiminiz avukat olarak topluma hizmet edeceksiniz. Gelecek sizsiniz, umutsuzluğa yer yok.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.