GAZİANTEP’TE TURİZM

TURİZM 14.04.2022 - 07:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1216+ kez okundu.
 

GAZİANTEP’TE TURİZM

Sürdürülebilir Turizm Mümkün mü? Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 46. Turizm Haftası kapsamında; “Gaziantep, Turizm ve Sürdürülebilirlik” konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Gaziantep’in turizm konusunda sürdürülebilirliği için gerekli konular konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Programda konuklar konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirirken öğrenciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

“TURİZM BİR ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR” Programın açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı ve HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan yaptı. Turizmin önemi, pandemi sonrası turizm faaliyetleri ve bu süreçte dijitalleşmenin önemini anlatan Küçükerdoğan: “Üniversitemiz tarafından turizm anlamında farkındalık yaratmak ve bilinçlenmek açısından son derece önemli bir programda bir aradayız. Bu tarz programlarla Gaziantep için turizme yönelik çalışmaların arttırılması kentin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Turizm bir ülkenin kalkınması için son derece önemlidir. Bireylerin farklı kültür ve düşünceleri öğrenmesi turizm ile mümkündür. Bu anlamda bir ülkenin kültürel mirasını, değerlerini koruyabilmek ve buna sahip çıkabilmek için turizm olmazsa olmazlardandır. Ayrıca turizm, bireylerin farklı kültürleri tanıyıp dünyaya farklı bir perspektifle bakmasını sağlar” dedi. GAZİANTEP’TE TURİZM Programda ilk olarak Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, “Gaziantep’te Turizm” konusu altında sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Öztürk, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Gaziantep özenlindeki kültürel ve turizm içerikli faaliyetlerini etkinlik kapsamında anlattı. Gaziantep’in kültürel ve tarihi destinasyonlarına dair istatistiki bilgiler ile yemek kültürüne dair çalışmaların detaylarını da paylaşan Öztürk, kültür ve turizm çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunarak pandemi sürecinde Gaziantep’te turizm açısından alınan önlemleri anlattı. SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE TURİZM Programın bir diğer konuşmacısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Baltacı, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm” konusuyla sunum yaptı. Dünyada ve Türkiye’deki turizm faaliyetlerini anlatarak sunumuna başlayan Baltacı, Birleşmiş Milletler (BM) raporlarında paylaşılan istatistiki bilgilerin paylaşımında bulundu. BM’nin sürdürülebilirlik kapsamında ele aldığı konu başlıklarını dinleyicilere anlatan Baltacı, Gaziantep’te sürdürülebilirlik başlığı altında alternatif turizm yöntemlerinin şehrin tanıtımına ve kazanımına olan katkısında değindi. YEREL KİMLİK OLARAK GASTRONOMİ VE TURİZM İLE İLİŞKİSİ Programın son konuşmacısı olarak sunumunu yapan Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, “Yerel Kimlik Olarak Gastronomi ve Turizm ile İlişkisi” konulu sunumunu yaptı. Turizm, gastronomi turizmi, yerel kimlik, kültür konularında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran Uçuk, gastronominin disiplinler arası yapısından bahsetti. Bu bağlamda Nöroloji ve Nöropazarlama konularına değinen Uçuk, mutfak kültürünün günümüzde nasıl korunması gerektiğine dair yeni yaklaşımlara değindi
Sürdürülebilir Turizm Mümkün mü? Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 46. Turizm Haftası kapsamında; “Gaziantep, Turizm ve Sürdürülebilirlik” konulu bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Gaziantep’in turizm konusunda sürdürülebilirliği için gerekli konular konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Programda konuklar konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirirken öğrenciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

“TURİZM BİR ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Programın açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı ve HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan yaptı. Turizmin önemi, pandemi sonrası turizm faaliyetleri ve bu süreçte dijitalleşmenin önemini anlatan Küçükerdoğan: “Üniversitemiz tarafından turizm anlamında farkındalık yaratmak ve bilinçlenmek açısından son derece önemli bir programda bir aradayız. Bu tarz programlarla Gaziantep için turizme yönelik çalışmaların arttırılması kentin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Turizm bir ülkenin kalkınması için son derece önemlidir. Bireylerin farklı kültür ve düşünceleri öğrenmesi turizm ile mümkündür. Bu anlamda bir ülkenin kültürel mirasını, değerlerini koruyabilmek ve buna sahip çıkabilmek için turizm olmazsa olmazlardandır. Ayrıca turizm, bireylerin farklı kültürleri tanıyıp dünyaya farklı bir perspektifle bakmasını sağlar” dedi.

GAZİANTEP’TE TURİZM

Programda ilk olarak Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, “Gaziantep’te Turizm” konusu altında sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Öztürk, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Gaziantep özenlindeki kültürel ve turizm içerikli faaliyetlerini etkinlik kapsamında anlattı. Gaziantep’in kültürel ve tarihi destinasyonlarına dair istatistiki bilgiler ile yemek kültürüne dair çalışmaların detaylarını da paylaşan Öztürk, kültür ve turizm çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunarak pandemi sürecinde Gaziantep’te turizm açısından alınan önlemleri anlattı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE TURİZM

Programın bir diğer konuşmacısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Baltacı, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm” konusuyla sunum yaptı. Dünyada ve Türkiye’deki turizm faaliyetlerini anlatarak sunumuna başlayan Baltacı, Birleşmiş Milletler (BM) raporlarında paylaşılan istatistiki bilgilerin paylaşımında bulundu. BM’nin sürdürülebilirlik kapsamında ele aldığı konu başlıklarını dinleyicilere anlatan Baltacı, Gaziantep’te sürdürülebilirlik başlığı altında alternatif turizm yöntemlerinin şehrin tanıtımına ve kazanımına olan katkısında değindi.

YEREL KİMLİK OLARAK GASTRONOMİ VE TURİZM İLE İLİŞKİSİ

Programın son konuşmacısı olarak sunumunu yapan Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, “Yerel Kimlik Olarak Gastronomi ve Turizm ile İlişkisi” konulu sunumunu yaptı. Turizm, gastronomi turizmi, yerel kimlik, kültür konularında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran Uçuk, gastronominin disiplinler arası yapısından bahsetti. Bu bağlamda Nöroloji ve Nöropazarlama konularına değinen Uçuk, mutfak kültürünün günümüzde nasıl korunması gerektiğine dair yeni yaklaşımlara değindi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.