Gazetecilik mesleği, demokrasinin en büyük güvencesidir.

GÜNDEM 04.06.2021 - 08:26, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2480+ kez okundu.
 

Gazetecilik mesleği, demokrasinin en büyük güvencesidir.

Esendemir’den, “SEVİYE” çağrısı!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, son dönemlerde çeşitli mecralardan yayın yapan bazı gazetecilerin, bu mesleği uzun yıllardır onuru ile sürdüren meslektaşlarını zan altında bırakacak, düzeysiz, seviyesiz ve gazetecilik ilkelerine yakışmayan açıklamalar paylaştığını belirterek; seviyeli ve saygın habercilik yapılması çağrısında bulundu. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin basın etik kurallarının tam uygulanması ve mesleğin saygınlığının artırılması konusunda taraf olduğunu belirten Esendemir, “Özellikle mesleğimizin duayeni konumundaki gazeteciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile siyasetçiler gibi haber konusu olan insanların kişilik haklarına yapılan mesnetsiz ve gazetecilik kültürüne zarar verici dil ve üslubu kabul etmemiz mümkün değildir. Hakaret ve aşağılama olmadığı takdirde eleştiri yapmak herkesin doğal hakkıdır ama bu hak hiçbir insana karşısındakini aşağılama hakkı tanımaz. Bu davranış; aynı zamanda karşı tarafın yasal haklarını kullanmasına da açık kapı bırakılması anlamını taşımaktadır.” dedi İnsan onuruna yakışmayan eleştiri mantığının toplum vicdanında onulmaz yaralar açacağını vurgulayan Esendemir şunları söyledi: “Emeğin ve alın terinin kendisini en yoğun biçimde gösterdiği gazetecilik mesleği, demokrasinin en büyük güvencesidir. Tarafsız, saygın ve seviyeli yayıncılık, bu işi yapanları her zeminde yüceltir. Bunun aksi bir anlayışla özellikle gazetecilerin kendi meslektaşlarını hedef alıcı açıklamalar, kimseye hiçbir yarar sağlamayacağı gibi bu haberleri yapan insanları da toplum nezdinde küçük düşürür. Bu yüzden seviyeli ve saygın yayıncılık çağrısını yineleyerek, bu tip yayınların ve tartışmaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”
Esendemir’den, “SEVİYE” çağrısı!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, son dönemlerde çeşitli mecralardan yayın yapan bazı gazetecilerin, bu mesleği uzun yıllardır onuru ile sürdüren meslektaşlarını zan altında bırakacak, düzeysiz, seviyesiz ve gazetecilik ilkelerine yakışmayan açıklamalar paylaştığını belirterek; seviyeli ve saygın habercilik yapılması çağrısında bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin basın etik kurallarının tam uygulanması ve mesleğin saygınlığının artırılması konusunda taraf olduğunu belirten Esendemir, “Özellikle mesleğimizin duayeni konumundaki gazeteciler ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile siyasetçiler gibi haber konusu olan insanların kişilik haklarına yapılan mesnetsiz ve gazetecilik kültürüne zarar verici dil ve üslubu kabul etmemiz mümkün değildir. Hakaret ve aşağılama olmadığı takdirde eleştiri yapmak herkesin doğal hakkıdır ama bu hak hiçbir insana karşısındakini aşağılama hakkı tanımaz. Bu davranış; aynı zamanda karşı tarafın yasal haklarını kullanmasına da açık kapı bırakılması anlamını taşımaktadır.” dedi

İnsan onuruna yakışmayan eleştiri mantığının toplum vicdanında onulmaz yaralar açacağını vurgulayan Esendemir şunları söyledi:

“Emeğin ve alın terinin kendisini en yoğun biçimde gösterdiği gazetecilik mesleği, demokrasinin en büyük güvencesidir. Tarafsız, saygın ve seviyeli yayıncılık, bu işi yapanları her zeminde yüceltir. Bunun aksi bir anlayışla özellikle gazetecilerin kendi meslektaşlarını hedef alıcı açıklamalar, kimseye hiçbir yarar sağlamayacağı gibi bu haberleri yapan insanları da toplum nezdinde küçük düşürür. Bu yüzden seviyeli ve saygın yayıncılık çağrısını yineleyerek, bu tip yayınların ve tartışmaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.