Futbol taraftarlarının 72’si kadın futbolunu daha çok takip ediyor

SPOR 21.08.2022 - 06:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2593+ kez okundu.
 

Futbol taraftarlarının 72’si kadın futbolunu daha çok takip ediyor

Dünya genelinde cinsiyet eşitliğine dair farkındalık artarken, spor dünyasının konuya yönelik geleneksel tutumları da geride kalıyor. Futbol taraftarlarının 72’si kadınların yer aldığı spor müsabakalarına ilgilerinin çoğaldığını söylerken, yerel futbol kulüpleri de imza attıkları başarılarıyla hem yurt içi hem de global pazara örnek oluyor.

Dünya genelinde cinsiyet eşitliğine dair farkındalık hızla artarken, spor dünyasının kadın futboluna yönelik algısı da değişiyor. Futbol yayınlarından Versus’un konuya dair gerçekleştirdiği anketin verilerine göre futbol taraftarlarının 72’si kadınların yer aldığı spor müsabakalarına ilgilerinin arttığını belirtirken, katılımcıların dörtte üçünden fazlası da (78) kadın ve erkek futbolu arasındaki ödüller başta olmak üzere olumsuz farkların ortadan kaldırılmasını istiyor. Dünya çapında yüksek sektörel gücü ve gelişim hızı ile büyüyen futbol sektöründeki geleneksel bakış açıları geride kalırken, yerelde futbol taraftarları ve kulüpleri de konuya dair çalışmalarını sürdürüyor. 1951’den bu yana Türkiye futboluna önemli sporcular kazandırmış olan Kireçburnu Spor Kulübü, 2011’de kurulan kadın futbol takımıyla birlikte   imza attığı başarılarla hem yurt içinde hem de globalde örnek oluyor. Kadın futbol takımlarının Çim Filizleri projesi kapsamında kurulduğunu belirten Kireçburnu Spor Kulübü Genel Sekreteri Ozan Yolcu, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Globalde cinsiyet eşitsizliğine dair farklı sektörlerde birçok çalışma yürütülürken, spor dünyasında da bu bilinci oluşturmak için 2011’de kadın futbol takımımızı kurduk. Kurulduğu dönemden bu yana Türkiye’nin sayılı kadın futbol takımlarından biri olan kadromuzla birçok başarıya imza attık. Yetenekli futbolcularımızla birlikte kısa sürede yakaladığımız ivmeyi uzun vadeli sonuç getirecek çalışmalarımızla destekliyoruz. Kadın sporcuları Türk futboluna kazandırarak küreseldeki kulüplerin dikkatini çekmek ve bu pazarda etkili bir figür olmayı amaçlıyoruz.”
Dünya genelinde cinsiyet eşitliğine dair farkındalık artarken, spor dünyasının konuya yönelik geleneksel tutumları da geride kalıyor. Futbol taraftarlarının 72’si kadınların yer aldığı spor müsabakalarına ilgilerinin çoğaldığını söylerken, yerel futbol kulüpleri de imza attıkları başarılarıyla hem yurt içi hem de global pazara örnek oluyor.

Dünya genelinde cinsiyet eşitliğine dair farkındalık hızla artarken, spor dünyasının kadın futboluna yönelik algısı da değişiyor. Futbol yayınlarından Versus’un konuya dair gerçekleştirdiği anketin verilerine göre futbol taraftarlarının 72’si kadınların yer aldığı spor müsabakalarına ilgilerinin arttığını belirtirken, katılımcıların dörtte üçünden fazlası da (78) kadın ve erkek futbolu arasındaki ödüller başta olmak üzere olumsuz farkların ortadan kaldırılmasını istiyor. Dünya çapında yüksek sektörel gücü ve gelişim hızı ile büyüyen futbol sektöründeki geleneksel bakış açıları geride kalırken, yerelde futbol taraftarları ve kulüpleri de konuya dair çalışmalarını sürdürüyor. 1951’den bu yana Türkiye futboluna önemli sporcular kazandırmış olan Kireçburnu Spor Kulübü, 2011’de kurulan kadın futbol takımıyla birlikte   imza attığı başarılarla hem yurt içinde hem de globalde örnek oluyor.

Kadın futbol takımlarının Çim Filizleri projesi kapsamında kurulduğunu belirten Kireçburnu Spor Kulübü Genel Sekreteri Ozan Yolcu, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Globalde cinsiyet eşitsizliğine dair farklı sektörlerde birçok çalışma yürütülürken, spor dünyasında da bu bilinci oluşturmak için 2011’de kadın futbol takımımızı kurduk. Kurulduğu dönemden bu yana Türkiye’nin sayılı kadın futbol takımlarından biri olan kadromuzla birçok başarıya imza attık. Yetenekli futbolcularımızla birlikte kısa sürede yakaladığımız ivmeyi uzun vadeli sonuç getirecek çalışmalarımızla destekliyoruz. Kadın sporcuları Türk futboluna kazandırarak küreseldeki kulüplerin dikkatini çekmek ve bu pazarda etkili bir figür olmayı amaçlıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.