ALİ BABACAN’DAN SEÇİM TARİHİ SORUSUNA YANIT

GÜNDEM 17.02.2023 - 09:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1698+ kez okundu.
 

ALİ BABACAN’DAN SEÇİM TARİHİ SORUSUNA YANIT

ALİ BABACAN’DAN SEÇİM TARİHİ SORUSUNA YANIT ‘Anayasayı çiğnemenin affı olmaz’   DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de deprem gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Seçim tarihi tartışmalarında Anayasa’yı işaret eden Babacan, DEVA Partisi’nin depremin ekonomik ve sosyal etkileriyle ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Babacan şu ifadeleri kullandı:   “‘Seçimi konuşmanın şimdi zamanı değil’ söylemi tehlikeli, kolayca ‘Seçimin zamanı değil’e evirilebilir” “Diyorlar ki; ‘Seçimi konuşmanın şimdi zamanı değil’. Bu, tehlikeli bir söylem. Bir süre sonra bu söylem şuna kolayca evirilebilir: ‘Seçimin zamanı değil’. Evirip işi o noktaya getirebilirler. Asla. Anayasa hükümleri çok açık. Burası, Kurtuluş Savaşı’nın ortasında TBMM’yi işleten topraklar. Bu kadar teknolojinin ilerlediği, bu kadar adrese kayıtlı nüfus sisteminin olduğu, T.C. numarasıyla bütün vatandaşın kaydının bir şekilde bir yerlerde olduğu bir ülkede siz neyin bahanesini arıyorsunuz? Kurtuluş Savaşı’nın ortasında hukuk diyen, meclisi çalıştıran ülke afet zamanında ne hukuktan ne anayasadan sapmalı. Asla kimse buna cesaret etmesin. Anayasa çiğneme, tanımama gibi bir cesareti kimse kendinde görmesin. Çünkü hukuku, anayasayı çiğnemenin affı olmaz.”   ‘Sektör sektör bir çalışmayı yoğun bir şekilde hazırlıyoruz’ “Bu afetten çıkış için çok iyi bir çalışma gerekiyor. Biz, konusunda uzman pek çok insanla ve kendi bünyemizdeki her alanda yetkin arkadaşlarımızla beraber kapsamlı bir çıkış planı hazırlıyoruz. Makroekonomik dengeleri, finansı dikkate alan ama aynı zamanda mikro bazda, sektör sektör konuyu inceleyen, işin sosyal boyutunu da kapsamlı bir şekilde ele alan bir çalışmayı şu an yoğun bir şekilde hazırlıyoruz.”   ‘Ülkenin bu ağır yükü nasıl kaldıracağıyla ilgili çalışmalarda yapıyoruz’ “Biliyorsunuz, 2001-2002 krizinden çıkışı, 2008-2009 krizinden çıkışı gerçekleştiren ekip şu an bizlerle. 1999 depreminin ekonomik etkileriyle ilgili referans niteliğinde raporlar hazırlandı. DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) DPT iken hazırlayan arkadaşlarımızın çalışmasıdır. Şimdi o raporlara da bakarak depremin etkilerini, bu ülkenin bu ağır yükü nasıl kaldıracağıyla ilgili çalışmalarda yapıyoruz. Bunların hepsini zamanı geldiğinde açıklayacağız. Çok geniş katılımla olması gerekiyor bunun.”

ALİ BABACAN’DAN SEÇİM TARİHİ SORUSUNA YANIT

‘Anayasayı çiğnemenin affı olmaz’

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de deprem gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Seçim tarihi tartışmalarında Anayasa’yı işaret eden Babacan, DEVA Partisi’nin depremin ekonomik ve sosyal etkileriyle ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Babacan şu ifadeleri kullandı:

 

“‘Seçimi konuşmanın şimdi zamanı değil’ söylemi tehlikeli, kolayca ‘Seçimin zamanı değil’e evirilebilir”

“Diyorlar ki; ‘Seçimi konuşmanın şimdi zamanı değil’. Bu, tehlikeli bir söylem. Bir süre sonra bu söylem şuna kolayca evirilebilir: ‘Seçimin zamanı değil’. Evirip işi o noktaya getirebilirler. Asla. Anayasa hükümleri çok açık. Burası, Kurtuluş Savaşı’nın ortasında TBMM’yi işleten topraklar. Bu kadar teknolojinin ilerlediği, bu kadar adrese kayıtlı nüfus sisteminin olduğu, T.C. numarasıyla bütün vatandaşın kaydının bir şekilde bir yerlerde olduğu bir ülkede siz neyin bahanesini arıyorsunuz? Kurtuluş Savaşı’nın ortasında hukuk diyen, meclisi çalıştıran ülke afet zamanında ne hukuktan ne anayasadan sapmalı. Asla kimse buna cesaret etmesin. Anayasa çiğneme, tanımama gibi bir cesareti kimse kendinde görmesin. Çünkü hukuku, anayasayı çiğnemenin affı olmaz.”

 

‘Sektör sektör bir çalışmayı yoğun bir şekilde hazırlıyoruz’

“Bu afetten çıkış için çok iyi bir çalışma gerekiyor. Biz, konusunda uzman pek çok insanla ve kendi bünyemizdeki her alanda yetkin arkadaşlarımızla beraber kapsamlı bir çıkış planı hazırlıyoruz. Makroekonomik dengeleri, finansı dikkate alan ama aynı zamanda mikro bazda, sektör sektör konuyu inceleyen, işin sosyal boyutunu da kapsamlı bir şekilde ele alan bir çalışmayı şu an yoğun bir şekilde hazırlıyoruz.”

 

‘Ülkenin bu ağır yükü nasıl kaldıracağıyla ilgili çalışmalarda yapıyoruz’

“Biliyorsunuz, 2001-2002 krizinden çıkışı, 2008-2009 krizinden çıkışı gerçekleştiren ekip şu an bizlerle. 1999 depreminin ekonomik etkileriyle ilgili referans niteliğinde raporlar hazırlandı. DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) DPT iken hazırlayan arkadaşlarımızın çalışmasıdır. Şimdi o raporlara da bakarak depremin etkilerini, bu ülkenin bu ağır yükü nasıl kaldıracağıyla ilgili çalışmalarda yapıyoruz. Bunların hepsini zamanı geldiğinde açıklayacağız. Çok geniş katılımla olması gerekiyor bunun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.