Feyziye Mektepleri Vakfı etkinlikler düzenledi

EĞİTİM 04.06.2022 - 09:14, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1944+ kez okundu.
 

Feyziye Mektepleri Vakfı etkinlikler düzenledi

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesi’nin “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” ismiyle düzenlediği etkinlikler, sergiler, söyleşiler, atölyeler, teknolojik sunumlar ve konserler 28- 30 Mayıs tarihleri arasında Fişekhane’de gerçekleşti.

FMV Işık Okulları ve FMV Işık Üniversitesi’nin “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” Fişekhane’de gerçekleşti FMV Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel ve yönetim ekibi, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerinin katılımıyla sanat, müzik ve dansın bir araya geldiği birbirinden güzel sunumlarla üç gün süren etkinlik, 28 Mayıs 2022 Cumartesi saat 14.00’te başladı. Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesi Kültür Sanat Teknoloji Günleri’nde Yazar İpek Çalışlar, FMV Işık Okulları Kültür Yayın Koordinatörü Çiğdem Keklik’in sorularıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Latife Uşaklıgil’e dair merak edilenleri anlattı.  FMV Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Keskin ise sunumunda Opam'da Uzay araştırmaları ve diğer uygulama alanlarına yönelik yürütülen projeleri paylaştı.  FMV Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Ortak Dersler Koordinatörü ve Öğretim Üyesi Dr. Özlem İnanç da değişen dünyada üniversite eğitiminin rolünü ve Işık Üniversitesinin yeni eğitimi modelini anlattı.    Teknoloji Bahçesi’nde robotik ve maker kulübü öğrencileri teknolojik keşiflerini katılımcılara anlatarak bilimin kapısını araladılar.  Bulut Tabanlı Dünya Metaverse Deneyimi de Kültür Sanat Teknoloji Günleri’nde yerini aldı. Katılımcılar, Artırılmış Gerçeklik Bulutu (AR Cloud) teknolojisi ile çalışan (Real World Metaverse) girişi yaparak öğrencilerin ürettikleri 3 boyutlu dijital içerikleri gerçek dünyaya yerleştirilmiş şekilde görüntülediler.
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesi’nin “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” ismiyle düzenlediği etkinlikler, sergiler, söyleşiler, atölyeler, teknolojik sunumlar ve konserler 28- 30 Mayıs tarihleri arasında Fişekhane’de gerçekleşti.

FMV Işık Okulları ve FMV Işık Üniversitesi’nin “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” Fişekhane’de gerçekleşti

FMV Yönetim Kurulu Başkanı Av. A. Akın Süel ve yönetim ekibi, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerinin katılımıyla sanat, müzik ve dansın bir araya geldiği birbirinden güzel sunumlarla üç gün süren etkinlik, 28 Mayıs 2022 Cumartesi saat 14.00’te başladı.

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesi Kültür Sanat Teknoloji Günleri’nde Yazar İpek Çalışlar, FMV Işık Okulları Kültür Yayın Koordinatörü Çiğdem Keklik’in sorularıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar ve Latife Uşaklıgil’e dair merak edilenleri anlattı. 

FMV Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Keskin ise sunumunda Opam'da Uzay araştırmaları ve diğer uygulama alanlarına yönelik yürütülen projeleri paylaştı. 

FMV Işık Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Ortak Dersler Koordinatörü ve Öğretim Üyesi Dr. Özlem İnanç da değişen dünyada üniversite eğitiminin rolünü ve Işık Üniversitesinin yeni eğitimi modelini anlattı.   

Teknoloji Bahçesi’nde robotik ve maker kulübü öğrencileri teknolojik keşiflerini katılımcılara anlatarak bilimin kapısını araladılar. 

Bulut Tabanlı Dünya Metaverse Deneyimi de Kültür Sanat Teknoloji Günleri’nde yerini aldı. Katılımcılar, Artırılmış Gerçeklik Bulutu (AR Cloud) teknolojisi ile çalışan (Real World Metaverse) girişi yaparak öğrencilerin ürettikleri 3 boyutlu dijital içerikleri gerçek dünyaya yerleştirilmiş şekilde görüntülediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.