Evlilik öncesi çift danışmanlığınin mutlu bir evliliğe katkısı

YAŞAM 26.07.2022 - 06:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1354+ kez okundu.
 

Evlilik öncesi çift danışmanlığınin mutlu bir evliliğe katkısı

Psikolog Eda Görevin Evlilik öncesi çift danışmanlığınin mutlu bir evliliğe katkısını Eski zamanlarda, evliliklerin, birlikteliklerin nasıl ‘ömür boyu’ sürdüğü merakını aydınlatan güzel bir diyalog örneğini vererek anlattı

Eski zamanlarda, evliliklerin, birlikteliklerin nasıl ‘ömür boyu’ sürdüğü merakını aydınlatan güzel bir diyalog örneği vererek başlayalım… ‘’Bu evlilik nasıl 50 yıl sürdü? Yavrum, biz kırılan, bozulan ne varsa tamir edip kullanmaya devam ederdik, şimdikiler çöpe atıp yenisini alıyor… ‘’ Kırılan, bozulan, onarıma ihtiyaç duyan şeyler duygularımız ise ‘eş’ diyebileceğimiz insandan destek görmek, ona destek olabilmek ancak kendimizi tanıyıp, karşımızdaki insanı anlamakla sağlanabilecektir.  Bireyin önce kendi benliğini, düşüncelerini, duygularını hatta travmalarını tanıyıp, fark edip anlamlandırabilmesi ön adımdır ki başkalarını da yargılamadan değerlendirip anlayabilmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi mümkün olsun. Romantik ilişkilerde, sevgililik, sözlülük, nişanlılık, evlilik… hangi evrede ve isimde olursa olsun en önemli duygu ‘bağlılıktır’.  Sevgi, güven ve aşk bağlılığa eşlik eden duygulardır. Duyguları sağlamlaştıran ise sağlıklı iletişim kurabilmektir. İlişkinin her evresinde birbirini anlayabilen, anlamaya motive olan, çiftler, sağlıklı ve etkin iletişim kanalını da inşa etmiş olanlar, bağlılık duygusunu derinden hisseder.  Tartışma, aynı fikirde ve istekte olmama her ilişkide var olandır. Önemli olan doğru zamanda ve uygun frekansta iletişimde kalabilmek ve sürdürebilmektir. ‘Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı’, romantik ilişkilerin sağlıklı ilerleyebilmesi, toplumumuz için değerli olan ‘’aile’’ alt yapısını oluşturabilmesi amacıyla fayda sağlayabilecek, destek ve psikoeğitim içerikli bir danışmanlık alanıdır. Bireysel ve çift olarak yapılandırılmış terapi programı ile hem kendi farkındalığınızı sağlamanız hem de ilişkinin ve partnerinizin dinamiklerini keşfetmenize yardımcı olacak kapsamlı yöntem ve teknikler içermektedir. İlişki bağlarını kuvvetlendirmek, iletişim yollarını keşfetmek, beklentilerin farkına varmak ve ilişki için sağlam adımlar atabilmek, birlikte çıkacağımız terapi yolculuğunda elde edeceklerinizin sadece bir kısmı olacak. Lena Psikoloji Merkezi olarak Uzman Psikolog ve Aile Danışmanlarımız ile ilişkinize ve kendinize yapacağınız bu önemli yatırımda sizlere destek olmayı hedefliyoruz.  Detaylı bilgi ve iletişim için ; 0533 599 53 62
Psikolog Eda Görevin Evlilik öncesi çift danışmanlığınin mutlu bir evliliğe katkısını Eski zamanlarda, evliliklerin, birlikteliklerin nasıl ‘ömür boyu’ sürdüğü merakını aydınlatan güzel bir diyalog örneğini vererek anlattı

Eski zamanlarda, evliliklerin, birlikteliklerin nasıl ‘ömür boyu’ sürdüğü merakını aydınlatan güzel bir diyalog örneği vererek başlayalım…
‘’Bu evlilik nasıl 50 yıl sürdü?
Yavrum, biz kırılan, bozulan ne varsa tamir edip kullanmaya devam ederdik, şimdikiler çöpe atıp yenisini alıyor… ‘’
Kırılan, bozulan, onarıma ihtiyaç duyan şeyler duygularımız ise ‘eş’ diyebileceğimiz insandan destek görmek, ona destek olabilmek ancak kendimizi tanıyıp, karşımızdaki insanı anlamakla sağlanabilecektir. 
Bireyin önce kendi benliğini, düşüncelerini, duygularını hatta travmalarını tanıyıp, fark edip anlamlandırabilmesi ön adımdır ki başkalarını da yargılamadan değerlendirip anlayabilmesi, sağlıklı iletişim kurabilmesi mümkün olsun.
Romantik ilişkilerde, sevgililik, sözlülük, nişanlılık, evlilik… hangi evrede ve isimde olursa olsun en önemli duygu ‘bağlılıktır’. 
Sevgi, güven ve aşk bağlılığa eşlik eden duygulardır. Duyguları sağlamlaştıran ise sağlıklı iletişim kurabilmektir.
İlişkinin her evresinde birbirini anlayabilen, anlamaya motive olan, çiftler, sağlıklı ve etkin iletişim kanalını da inşa etmiş olanlar, bağlılık duygusunu derinden hisseder. 
Tartışma, aynı fikirde ve istekte olmama her ilişkide var olandır. Önemli olan doğru zamanda ve uygun frekansta iletişimde kalabilmek ve sürdürebilmektir. ‘Evlilik Öncesi Çift Danışmanlığı’, romantik ilişkilerin sağlıklı ilerleyebilmesi, toplumumuz için değerli olan ‘’aile’’ alt yapısını oluşturabilmesi amacıyla fayda sağlayabilecek, destek ve psikoeğitim içerikli bir danışmanlık alanıdır.
Bireysel ve çift olarak yapılandırılmış terapi programı ile hem kendi farkındalığınızı sağlamanız hem de ilişkinin ve partnerinizin dinamiklerini keşfetmenize yardımcı olacak kapsamlı yöntem ve teknikler içermektedir.
İlişki bağlarını kuvvetlendirmek, iletişim yollarını keşfetmek, beklentilerin farkına varmak ve ilişki için sağlam adımlar atabilmek, birlikte çıkacağımız terapi yolculuğunda elde edeceklerinizin sadece bir kısmı olacak.
Lena Psikoloji Merkezi olarak Uzman Psikolog ve Aile Danışmanlarımız ile ilişkinize ve kendinize yapacağınız bu önemli yatırımda sizlere destek olmayı hedefliyoruz. 
Detaylı bilgi ve iletişim için ; 0533 599 53 62

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.