akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Etwinning projesi kapsamında “Çöp değil Atık” projesini hayata geçirildi

TEKNOLOJİ 05.04.2022 - 13:05, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2410+ kez okundu.
 

Etwinning projesi kapsamında “Çöp değil Atık” projesini hayata geçirildi

Şehit Ali Bezik Anadolu Lisesi Etwinning projesi kapsamında “Çöp değil Atık” projesini hayata geçirdi.

ÇÖP DEĞİL E-ATIK Yaşadığımız çağda gelişen teknoloji hayatlarımızı kolaylaştıracak olan  teknolojinin göz ardı edemeyeceğini belirten Şehit Ali Bezik Anadolu Lisesi Müdürü Ozan Kunt,  “E atık kullanılmayan ve işe yaramayan tüm elektronik aletlere denir. E atıklar önemli çevre problemlerinden biridir ancak bu konuda toplumsal farkındalık oluşmamıştır. Amacımız gençlerin e-atık konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır” dedi. Amaçlarının öğrencilerimizin e atığın ne olduğunu, zararlarını, nasıl ayrıştıracağını ve geri dönüşümünün nasıl ve nerede olacağını öğrenmek olduğunu söyleyen Kunt,  “Bu süreçte öğrencilerimiz web 2.0 araçları ile farklı ürünler oluşturup okullarında ve çevrelerinde e atık farkındalığı yaratacaklardır. Bu ürünlerin yaygınlaştırılarak farkındalığın topluma yayılması, amaçlanmaktadır. Bu konuda faaliyet gösteren kuruluşlarla iletişime geçilecektir. Hedefimiz e atık farkındalığının gündeme alınması ve hayat davranışı haline gelmesidir” şeklinde konuştu. Proje  öğretmeni  Eliz Can ise yaptığı açıklamada projenin nisan ve mayıs ayında devam edeceğini söyledi. Can, “Proje sonunda öğrencilerimiz ve çevremizin e-atık konusunda bilinçlenmelerini beklemekteyiz. Nelerin e-atık olduğunu, e-atıkların nasıl geri dönüşüme ulaştıracağını bilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yapılacak tüm etkinliklerin toplumu e-atık konusunda bilinçlendirmek amacıyla okul içinde, dışında ve sanal ortamlarda paylaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Şehit Ali Bezik Anadolu Lisesi Etwinning projesi kapsamında “Çöp değil Atık” projesini hayata geçirdi.

ÇÖP DEĞİL E-ATIK

Yaşadığımız çağda gelişen teknoloji hayatlarımızı kolaylaştıracak olan  teknolojinin göz ardı edemeyeceğini belirten Şehit Ali Bezik Anadolu Lisesi Müdürü Ozan Kunt,  “E atık kullanılmayan ve işe yaramayan tüm elektronik aletlere denir. E atıklar önemli çevre problemlerinden biridir ancak bu konuda toplumsal farkındalık oluşmamıştır. Amacımız gençlerin e-atık konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır” dedi.

Amaçlarının öğrencilerimizin e atığın ne olduğunu, zararlarını, nasıl ayrıştıracağını ve geri dönüşümünün nasıl ve nerede olacağını öğrenmek olduğunu söyleyen Kunt,  “Bu süreçte öğrencilerimiz web 2.0 araçları ile farklı ürünler oluşturup okullarında ve çevrelerinde e atık farkındalığı yaratacaklardır. Bu ürünlerin yaygınlaştırılarak farkındalığın topluma yayılması, amaçlanmaktadır. Bu konuda faaliyet gösteren kuruluşlarla iletişime geçilecektir. Hedefimiz e atık farkındalığının gündeme alınması ve hayat davranışı haline gelmesidir” şeklinde konuştu.

Proje  öğretmeni  Eliz Can ise yaptığı açıklamada projenin nisan ve mayıs ayında devam edeceğini söyledi.

Can, “Proje sonunda öğrencilerimiz ve çevremizin e-atık konusunda bilinçlenmelerini beklemekteyiz. Nelerin e-atık olduğunu, e-atıkların nasıl geri dönüşüme ulaştıracağını bilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yapılacak tüm etkinliklerin toplumu e-atık konusunda bilinçlendirmek amacıyla okul içinde, dışında ve sanal ortamlarda paylaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.