Erdoğan Müjde Verdi, Fırsatçılar Harekete Geçti! Konut Fiyatları...

EKONOMİ 10.05.2022 - 20:19, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2175+ kez okundu.
 

Erdoğan Müjde Verdi, Fırsatçılar Harekete Geçti! Konut Fiyatları...

Gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında ev almayı düşünenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete koyacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını dile getirmişti. Faiz indirimden sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sektörünü canlandıracak 3 yeni paketi duyurdu. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Bu paketin açıklamasından kısa bir zaman sonra internetteki konut ilanların fiyatları artmaya başladı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci pakette ilk defa konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99'luk kredi sağlayacağız."   10 YILA KADAR VADELİ YÜZDE 0,89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İkinci paket birinci ve ikinci el konutları kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması ya da fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı döviz ve altın varlıkları TL'ye dönüşümün teşvik etmektir."   KONUT FİYATLARI BİR ANDA ARTTI Paketin açıklanmasından sonra internette yer alan konut ilanlarının fiyatlarındaki değişiklik gözlerden kaçmadı. Harekete geçen bazı vatandaşlar satışta olan konutlarının ilandaki fiyatlarını yeniden güncelledi. 19 Nisan tarihinde 1 milyon 450 bin TL'ye satışta olan ilan dakikalar sonra 200 bin TL zam ile 1 milyon 650 TL'ye satışa sunuldu. Diğer bir başka ilanda ise 18 Nisan tarihinde 1 milyon 50 bin olan konutun fiyatı 1 milyon 250 bin lira olarak güncellendi.   KONUT FİYATLARININ ARTMASINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi müjdesiyle birlikte fiyat artırımına giden fırsatçılara AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar sert tepki gösterdi."Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut fiyatları artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?"
Gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında ev almayı düşünenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete koyacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını dile getirmişti. Faiz indirimden sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sektörünü canlandıracak 3 yeni paketi duyurdu. İlk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Bu paketin açıklamasından kısa bir zaman sonra internetteki konut ilanların fiyatları artmaya başladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birinci pakette ilk defa konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99'luk kredi sağlayacağız."

 

10 YILA KADAR VADELİ YÜZDE 0,89 FAİZLİ KONUT KREDİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İkinci paket birinci ve ikinci el konutları kapsıyor. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması ya da fiziki altınların MB'ye satılarak karşılanması şartıyla alınacak konutlar bu paketten yararlanabilecek. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin bir amacı döviz ve altın varlıkları TL'ye dönüşümün teşvik etmektir."

 

KONUT FİYATLARI BİR ANDA ARTTI

Paketin açıklanmasından sonra internette yer alan konut ilanlarının fiyatlarındaki değişiklik gözlerden kaçmadı. Harekete geçen bazı vatandaşlar satışta olan konutlarının ilandaki fiyatlarını yeniden güncelledi. 19 Nisan tarihinde 1 milyon 450 bin TL'ye satışta olan ilan dakikalar sonra 200 bin TL zam ile 1 milyon 650 TL'ye satışa sunuldu. Diğer bir başka ilanda ise 18 Nisan tarihinde 1 milyon 50 bin olan konutun fiyatı 1 milyon 250 bin lira olarak güncellendi.

 

KONUT FİYATLARININ ARTMASINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimi müjdesiyle birlikte fiyat artırımına giden fırsatçılara AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar sert tepki gösterdi."Kararın mürekkebi kurumadan, üzerine güneş doğmadan konut fiyatları artmaya başladı. Hangi ara bu kadar vicdansız olduk?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.