akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Eglence yerleri;“Mekânı kapatan hesabı öder!”

EKONOMİ 01.06.2021 - 08:57, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1255+ kez okundu.
 

Eglence yerleri;“Mekânı kapatan hesabı öder!”

 15 aydan bu yana evlerine ekmek götüremeyen, kimisi iflas eden, kimileri canına  kıyan, personelin çaresizlik ve açlıkla mücadele ettiği yeme, içme, eğlence işletmeleri, artık seslerinin duyulmasını istedi. Ankara’da Turizm Gastronomi Yeme İçme Eğlence İşletmeleri Federasyonu (TURİFED) organizasyonunda bir araya gelen Anadolu Davet Etkinlik Federasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Tekel Bayileri Platformu, Müzik-Sen, Kabare Platformu ve TURİFED kurucu dernekleri, “Artık yeter!” dedi. Toplantıya katıldıktan sonra Adana’da açıklama yapan TURİFED Adana Şube Başkanı Feridun Özkan, “Sesimizi duyun. İşletmelerin kira sorunu çözülsün. Borçlarımız yapılandırılsın. İşletmelerimizi açın” diye konuştu. Kapalı işletmelerde vergi, SSK, kira ödemelerinin devam ettiğine işaret eden Özkan, “Mekânı kapatan hesabı öder” diye konuştu. İşletmelere en az 2 yıl geri ödemesiz faizsiz can suyu kredisi verilmesi ve tüm borçlarının 2022 yılına ötelenmesi gerektiğini aktaran Özkan, yöneticilerin adaleti sağlamakla yükümlü olduğunu söyledi. Tüm dünyaya musallat olan Covid-19’un Türkiye’de günah keçisi ilan edilen yeme-içme ve eğlence sektörünün 10 milyon kişiye tekabül ettiğini dile getiren Özkan, bulaş riskine dair bilimsel hiçbir veriye dayanmadan işletmelerin kapısına kilit vurulmasının anlamsızlığından yakındı. Türkiye’de her yerin açıldığını ancak sadece yeme-içme, eğlence sektörünün kapalı tutulduğunu ifade eden Özkan, “İşvereni, çalışanı, tedarikçisi ve aileleriyle 10 milyon kişiyiz. Artık yeter diyoruz ve cevap bekliyoruz. Devletimize bağlı, vergisini zamanında ödeyen, istihdam sağlayan sektörü daha fazla bekletmeyin. Oteller, AVM’ler, pazarlar, fabrikalar, kapalı ortamda iş yapan ofisler işlerine devam ederken 15 aydan bu yana bizim işletmelerimizin kapalı tutulması sektörü intiharlarla, açlıkla, sefaletle baş başa bıraktı” diye konuştu. İşletmelerin kapanmasından dolayı 70 bin işletmenin iflas ettiğini dile getiren Özkan, “Devlet bizi kapattı ama hiçbir alacağından vazgeçmedi. Turizm sektörüne aşı önceliği tanıdılar ancak turizmin ayrılmaz parçası olan bizleri yok saydılar. Tüm birikimlerimiz yok oldu. Varımızı yoğumuzu kaybettik. Adeta ölüme terk edildik. Kanunlara uyan, binlerce kişiye istihdam sağlayan, kayıt dışına tenezzül etmeyen, vergisini zamanında ödeyen işletmelerimiz destek paketinden bile faydalanamadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz ve artık yeter diyoruz” şeklinde konuştu

 15 aydan bu yana evlerine ekmek götüremeyen, kimisi iflas eden, kimileri canına  kıyan, personelin çaresizlik ve açlıkla mücadele ettiği yeme, içme, eğlence işletmeleri, artık seslerinin duyulmasını istedi.

Ankara’da Turizm Gastronomi Yeme İçme Eğlence İşletmeleri Federasyonu (TURİFED) organizasyonunda bir araya gelen Anadolu Davet Etkinlik Federasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Tekel Bayileri Platformu, Müzik-Sen, Kabare Platformu ve TURİFED kurucu dernekleri, “Artık yeter!” dedi.

Toplantıya katıldıktan sonra Adana’da açıklama yapan TURİFED Adana Şube Başkanı Feridun Özkan, “Sesimizi duyun. İşletmelerin kira sorunu çözülsün. Borçlarımız yapılandırılsın. İşletmelerimizi açın” diye konuştu.
Kapalı işletmelerde vergi, SSK, kira ödemelerinin devam ettiğine işaret eden Özkan, “Mekânı kapatan hesabı öder” diye konuştu.

İşletmelere en az 2 yıl geri ödemesiz faizsiz can suyu kredisi verilmesi ve tüm borçlarının 2022 yılına ötelenmesi gerektiğini aktaran Özkan, yöneticilerin adaleti sağlamakla yükümlü olduğunu söyledi.

Tüm dünyaya musallat olan Covid-19’un Türkiye’de günah keçisi ilan edilen yeme-içme ve eğlence sektörünün 10 milyon kişiye tekabül ettiğini dile getiren Özkan, bulaş riskine dair bilimsel hiçbir veriye dayanmadan işletmelerin kapısına kilit vurulmasının anlamsızlığından yakındı.

Türkiye’de her yerin açıldığını ancak sadece yeme-içme, eğlence sektörünün kapalı tutulduğunu ifade eden Özkan, “İşvereni, çalışanı, tedarikçisi ve aileleriyle 10 milyon kişiyiz. Artık yeter diyoruz ve cevap bekliyoruz. Devletimize bağlı, vergisini zamanında ödeyen, istihdam sağlayan sektörü daha fazla bekletmeyin. Oteller, AVM’ler, pazarlar, fabrikalar, kapalı ortamda iş yapan ofisler işlerine devam ederken 15 aydan bu yana bizim işletmelerimizin kapalı tutulması sektörü intiharlarla, açlıkla, sefaletle baş başa bıraktı” diye konuştu.

İşletmelerin kapanmasından dolayı 70 bin işletmenin iflas ettiğini dile getiren Özkan, “Devlet bizi kapattı ama hiçbir alacağından vazgeçmedi. Turizm sektörüne aşı önceliği tanıdılar ancak turizmin ayrılmaz parçası olan bizleri yok saydılar. Tüm birikimlerimiz yok oldu. Varımızı yoğumuzu kaybettik. Adeta ölüme terk edildik. Kanunlara uyan, binlerce kişiye istihdam sağlayan, kayıt dışına tenezzül etmeyen, vergisini zamanında ödeyen işletmelerimiz destek paketinden bile faydalanamadı. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz ve artık yeter diyoruz” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.