akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Dr. Mine Sürme Şifan’ın “Şükür Kapısı” isimli kitabı yayınlandı

KÜLTÜR 26.11.2020 - 13:01, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2233+ kez okundu.
 

Dr. Mine Sürme Şifan’ın “Şükür Kapısı” isimli kitabı yayınlandı

“Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için farkındalık” mottosuyla sunulan kitapta, yaşam yolculuğunun sağlık, mutluluk ve huzurla nasıl gerçekleştirilebileceğine dair doneler veriliyor.   Dr. Mine Sürme Şifan, kitabını kendi cümleleriyle şöyle anlatıyor: “Doktorum. Bazı insanlar sağlık ve mutlukla yaşarken bazıları süreli hasta ve yorgun oluyor. Neden böyle olduğunu düşünürken, farkındalık bilgisinin hayatı ve hastalıkları anlayabilmek için şart olduğunu fark ettim. Hayat derin bir deniz gibidir…Fakat insanoğlu hayatın sığ sularında boğulabiliyor. Denizin derinliklerine geçemeden hastalanarak ya boğuluyor yada cesaretli olanlar denizin ortalarına kadar gidebiliyor ancak karşı kıyıya varamadan yoruluyor ve yine suya batarak yok oluyor. Karşıya neden varamadığımızı anlamak için bir şeyler olmalı diye düşünmeye başladım. Tabi bunlar evrensel yasalardı. Allah, ibrahim suresi 32. Ayette; evrensel yasalarla denizlerde yüzüp giden gemileri hizmetinize verdi der . Bu ayetle birlikte, gemimizi sorunsuz bir şekilde hastalanmadan, sağlık ve mutlulukla yüzdürebilmek için, hayatı evrensel yasalarla okumak gerektiğini idrak ettim. Ancak evrensel yasaları doğayı okumakla anlayabilirdim. Hayatın köklerine inmek gibi doğal bir yeteneği olan kişi olduğum için, bitkileri, mevsimleri, hayvanları gözlemledim. Tabii insanları da… Ve çıkardığım sonuçlarla çakraları yapılandırdığımda bir gemi oluştu. Bu Allah’ın bizi ve doğadaki her şeyi yarattığı gemi figürüydü. Çakraların toplamında oluşan bu gemi bizim özümüzdür. Özümüzü oluşturan gemiyi evrensel yasaları uygulayarak, sığ sularda boğulmadan derin denizlere ve oradan da rahatça karşı sahillere, hayat amacımıza doğru sürmek mümkündür. Şükür kapısı kitabımda çakraları tek tek anlatarak, geminin nasıl yapılandığını ve hayat amacına doğru nasıl yol alması gerektiğini yazdım. Yaşam gemisinin nasıl oluştuğunu ve nasıl yol alması gerektiğini idrak ettiğinizde siz de sağlık, mutluluk ve huzurla yaşam yolculuğunuzu yapacaksınız. En büyük nimet sağlığımız, en büyük mutluluk sevgimiz ise öz haritasından bilgi alarak gerçeği yaşamak herkesin hakkı… Umudum tüm insanlığın öz haritasından bilgi alarak yaşamlarını özde sağlık ve mutlulukla yapılandırması yine özdeki sevgide birlik, beraberlik duygusuyla barış içinde yaşaması…” instagram@andagezegeni

“Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için farkındalık” mottosuyla sunulan kitapta, yaşam yolculuğunun sağlık, mutluluk ve huzurla nasıl gerçekleştirilebileceğine dair doneler veriliyor.

 

Dr. Mine Sürme Şifan, kitabını kendi cümleleriyle şöyle anlatıyor:

“Doktorum. Bazı insanlar sağlık ve mutlukla yaşarken bazıları süreli hasta ve yorgun oluyor. Neden böyle olduğunu düşünürken, farkındalık bilgisinin hayatı ve hastalıkları anlayabilmek için şart olduğunu fark ettim.

Hayat derin bir deniz gibidir…Fakat insanoğlu hayatın sığ sularında boğulabiliyor. Denizin derinliklerine geçemeden hastalanarak ya boğuluyor yada cesaretli olanlar denizin ortalarına kadar gidebiliyor ancak karşı kıyıya varamadan yoruluyor ve yine suya batarak yok oluyor.

Karşıya neden varamadığımızı anlamak için bir şeyler olmalı diye düşünmeye başladım. Tabi bunlar evrensel yasalardı.

Allah, ibrahim suresi 32. Ayette; evrensel yasalarla denizlerde yüzüp giden gemileri hizmetinize verdi der .

Bu ayetle birlikte, gemimizi sorunsuz bir şekilde hastalanmadan, sağlık ve mutlulukla yüzdürebilmek için, hayatı evrensel yasalarla okumak gerektiğini idrak ettim. Ancak evrensel yasaları doğayı okumakla anlayabilirdim. Hayatın köklerine inmek gibi doğal bir yeteneği olan kişi olduğum için, bitkileri, mevsimleri, hayvanları gözlemledim. Tabii insanları da… Ve çıkardığım sonuçlarla çakraları yapılandırdığımda bir gemi oluştu. Bu Allah’ın bizi ve doğadaki her şeyi yarattığı gemi figürüydü.

Çakraların toplamında oluşan bu gemi bizim özümüzdür.

Özümüzü oluşturan gemiyi evrensel yasaları uygulayarak, sığ sularda boğulmadan derin denizlere ve oradan da rahatça karşı sahillere, hayat amacımıza doğru sürmek mümkündür.

Şükür kapısı kitabımda çakraları tek tek anlatarak, geminin nasıl yapılandığını ve hayat amacına doğru nasıl yol alması gerektiğini yazdım.

Yaşam gemisinin nasıl oluştuğunu ve nasıl yol alması gerektiğini idrak ettiğinizde siz de sağlık, mutluluk ve huzurla yaşam yolculuğunuzu yapacaksınız.

En büyük nimet sağlığımız, en büyük mutluluk sevgimiz ise öz haritasından bilgi alarak gerçeği yaşamak herkesin hakkı…

Umudum tüm insanlığın öz haritasından bilgi alarak yaşamlarını özde sağlık ve mutlulukla yapılandırması yine özdeki sevgide birlik, beraberlik duygusuyla barış içinde yaşaması…”

instagram@andagezegeni

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.