akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir ?

SAĞLIK 23.07.2022 - 13:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1446+ kez okundu.
 

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir ?

Psikolog Asena Küsmüş Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hakkında bilgiler verdi.

 Psikolog Küsmüş yaptığı açıklamada; Dikkat eksikliği bireyin konsantrasyonunu toplayamama, uzun süre bir işe odaklanamama, aşırı dürtüsellik ve aşırı hareketlilik ile karakterize bir sorundur.  Bu soruna ilişkin destek alınmadığı takdir de sosyal ilişkilerde problemlere, ders başarısında düşme, unutkanlık ve sorumluluklarını yerine getirememe gibi bir çok problemle beraber artarak bireyin günlük hayatta ki işlevselliğinin bozulmasına neden olmaktadır.  DEHB si olan danışanlarda görülen bazı özellikler; Dikkatsizlik; danışanın yaptığı işe olan konsantrasyonunun kısa sürmesi, çevresel faktörlerden kolayca etkilenerek yapılan işe ara vermesi, kitap, kalem silg,i gibi eşyaların kaybedilmesi, ödevlerin ve sorumlulukları unutulması gibi belirtilerdir. Dürtüsellik; danışanın bir işin sonucunu, sonrasında ona kazandıracaklarını ve kaybettireceklerini hesaplamadan aceleci davranışlar sergilemesi, sırasını beklememesi, konuşmalarda söz kesmesi, isteklerini erteleyememesi gibi davranışlarla işlevselliğinin bozulmasıyla ilişkilidir. Hareketlilik; çocuğun yerinde duramaması, bir işi yaparken sürekli bahanelerle kalkması başka şeylerle uğraşarak odaklanmayı zorlaştırıcı davranışlarda bulunmasıdır.  Bu problemleri en az iki farklı ortamda yaşıyorsanız ( okul ve ev gibi) en azından bir dikkat testi ile değerlendirilme yapılmasında fayda vardır diyerek konuşmasını bitirdi. https://lenapsikolojimerkezi.com
Psikolog Asena Küsmüş Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hakkında bilgiler verdi.

 Psikolog Küsmüş yaptığı açıklamada;

Dikkat eksikliği bireyin konsantrasyonunu toplayamama, uzun süre bir işe odaklanamama, aşırı dürtüsellik ve aşırı hareketlilik ile karakterize bir sorundur. 

Bu soruna ilişkin destek alınmadığı takdir de sosyal ilişkilerde problemlere, ders başarısında düşme, unutkanlık ve sorumluluklarını yerine getirememe gibi bir çok problemle beraber artarak bireyin günlük hayatta ki işlevselliğinin bozulmasına neden olmaktadır. 

DEHB si olan danışanlarda görülen bazı özellikler;

Dikkatsizlik; danışanın yaptığı işe olan konsantrasyonunun kısa sürmesi, çevresel faktörlerden kolayca etkilenerek yapılan işe ara vermesi, kitap, kalem silg,i gibi eşyaların kaybedilmesi, ödevlerin ve sorumlulukları unutulması gibi belirtilerdir.

Dürtüsellik; danışanın bir işin sonucunu, sonrasında ona kazandıracaklarını ve kaybettireceklerini hesaplamadan aceleci davranışlar sergilemesi, sırasını beklememesi, konuşmalarda söz kesmesi, isteklerini erteleyememesi gibi davranışlarla işlevselliğinin bozulmasıyla ilişkilidir.

Hareketlilik; çocuğun yerinde duramaması, bir işi yaparken sürekli bahanelerle kalkması başka şeylerle uğraşarak odaklanmayı zorlaştırıcı davranışlarda bulunmasıdır. 

Bu problemleri en az iki farklı ortamda yaşıyorsanız ( okul ve ev gibi) en azından bir dikkat testi ile değerlendirilme yapılmasında fayda vardır diyerek konuşmasını bitirdi.

https://lenapsikolojimerkezi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.