Devlet Korumasında Yetişen 1121 Genç Kamuya Atandı

GÜNDEM 18.05.2022 - 06:37, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2051+ kez okundu.
 

Devlet Korumasında Yetişen 1121 Genç Kamuya Atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen 1121 genç Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Bakan Derya Yanık’ın da katıldığı törenle kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atandı.

Bakan Yanık, törende yaptığı konuşmada, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, toplumsal hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek, bizim geleceğe yapacağımız en iyi yatırım. Bu anlamda devlet ve hükümet olarak en önemli gündemlerimizden birisi gençlerimize yaptığımız yatırım. Gençlerin kendi potansiyellerini keşfedip gerçekleştirmeleri için imkanlar sunmak, işveren kurum ve kuruluşlarla gençlerimiz arasında köprüler kurmak geleceğimize yapacağımız ve yaptığımız en önemli katkıdır." diye konuştu. Hala 774 kişinin üniversitede eğitim gördüğünü aktaran Yanık, "Sadece okulda değil sanat, kültür, spor ve her alanda başarı gösteren kardeşlerimizi destekliyoruz ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hemen hemen ayda bir madalya almış arkadaşlarımız geliyor ve o sevinci bizimle paylaşıyor. Gerçekten inanılmaz mutlu oluyoruz." diye konuştu.   "14 milli, 2 bin 394 lisanslı ve 2 bin 293 lisanssız sporcu çocuğumuz bulunuyor" "14 milli, 2 bin 394 lisanslı ve 2 bin 293 lisanssız sporcu çocuğumuz mevcut. Sporcu çocuklarımız hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda başarılar elde ediyor. 1223 çocuğumuz birçok branşta kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyor, çeşitli müzik aletlerini çalıyor. Sosyal hizmet modellerimizden yararlanan ve yükseköğrenim programlarına yerleşen gençlerimizi eğitim hayatlarında da yalnız bırakmıyoruz. Hem sahip oldukları hakların farkında olmaları hem de karşılaşabilecekleri zorluklara yönelik bilgilendirilmeleri için bir rehber hazırladık ve bunu onlarla paylaşıyoruz. Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlere Yönelik Yükseköğrenim Rehberi ile bir nevi gençlerimize oryantasyon desteği sağlamış oluyoruz." Bakan Yanık, "Bugün bu atama töreninde devlet korumasından yararlanmış 1121 gencimizin atamasını inşallah birlikte yapacağız. Bu kardeşlerimiz artık çalışma arkadaşlarımız olarak bizimle birlikte olacak. Başta söylediğim gibi, hayatın her aşamasında sizin yanınızdayız." dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen 1121 genç Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Bakan Derya Yanık’ın da katıldığı törenle kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atandı.

Bakan Yanık, törende yaptığı konuşmada, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemek, toplumsal hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek, bizim geleceğe yapacağımız en iyi yatırım. Bu anlamda devlet ve hükümet olarak en önemli gündemlerimizden birisi gençlerimize yaptığımız yatırım. Gençlerin kendi potansiyellerini keşfedip gerçekleştirmeleri için imkanlar sunmak, işveren kurum ve kuruluşlarla gençlerimiz arasında köprüler kurmak geleceğimize yapacağımız ve yaptığımız en önemli katkıdır." diye konuştu.

Hala 774 kişinin üniversitede eğitim gördüğünü aktaran Yanık, "Sadece okulda değil sanat, kültür, spor ve her alanda başarı gösteren kardeşlerimizi destekliyoruz ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Hemen hemen ayda bir madalya almış arkadaşlarımız geliyor ve o sevinci bizimle paylaşıyor. Gerçekten inanılmaz mutlu oluyoruz." diye konuştu.

 

"14 milli, 2 bin 394 lisanslı ve 2 bin 293 lisanssız sporcu çocuğumuz bulunuyor"

"14 milli, 2 bin 394 lisanslı ve 2 bin 293 lisanssız sporcu çocuğumuz mevcut. Sporcu çocuklarımız hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda başarılar elde ediyor. 1223 çocuğumuz birçok branşta kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyor, çeşitli müzik aletlerini çalıyor. Sosyal hizmet modellerimizden yararlanan ve yükseköğrenim programlarına yerleşen gençlerimizi eğitim hayatlarında da yalnız bırakmıyoruz. Hem sahip oldukları hakların farkında olmaları hem de karşılaşabilecekleri zorluklara yönelik bilgilendirilmeleri için bir rehber hazırladık ve bunu onlarla paylaşıyoruz. Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlere Yönelik Yükseköğrenim Rehberi ile bir nevi gençlerimize oryantasyon desteği sağlamış oluyoruz."

Bakan Yanık, "Bugün bu atama töreninde devlet korumasından yararlanmış 1121 gencimizin atamasını inşallah birlikte yapacağız. Bu kardeşlerimiz artık çalışma arkadaşlarımız olarak bizimle birlikte olacak. Başta söylediğim gibi, hayatın her aşamasında sizin yanınızdayız." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.