Deli Deryalı Bir Dahi” Sergisi açılıyor

YAŞAM 13.10.2022 - 07:12, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1752+ kez okundu.
 

Deli Deryalı Bir Dahi” Sergisi açılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve tek okul gemisini yapan Yücel Köyağasıoğlu'nu mercek altına alan “Deli Deryalı Bir Dahi” Sergisi American Hospital The Bodrum Cup'ta

Bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirilecek olan uluslararası deniz festivali American Hospital The Bodrum Cup, heyecan dolu yarışların yanı sıra denizcilik ve yelken tutkunlarına özel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 11-31 Ekim tarihleri arasında küratörlüğünü Zerrin Ulusman ve görsel direktörlüğünü Mehmet Uyargil'in üstlendiği Yücel Köyağasıoğlu'nu odağına alan “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi Bodrum'da yer alan 5 farklı sergi salonu ve 1 belgesel gösterimiyle ziyaretçilerle buluşacak.   11 Ekim'de Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu'nda gerçekleşen ve küratör Zerrin Ulusman'ın konuşmasıyla başlayan sergi açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal katıldı. 31 Ekim'e kadar devam edecek olan sergide farklı yönleriyle tanıma fırsatı bulacağımız Yücel Köyağasıoğlu; Türkiye Cumhuriyeti‘nin ilk ve tek okul gemisini yapan, Türk denizcilik tarihinde yadsınamaz bir öneme sahip bir yelken duayeni. Dört yaşında başlayan yelkenle geçen bir hayatın içinde, denizden beslenen üretkenliğini, ahşap tekneler ve mekanik üzerine mucit titizliğiyle yaptığı çalışmalar, hatta elleriyle yaptığı makine ve aparatlar, plastik sanatlara yoğun ilgisiyle yaptığı resimler, çizimler, çektiği fotoğraflar, uzmanlığını sunduğu tekne tasarımları, tekne modelleri ve daha birçok yaratıcılığı bu sergide yer alacak.   Bu yıl 34'üncü American Hospital The Bodrum Cup ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan, küratörlüğünü Zerrin Ulusman'ın üstlendiği ve merkezine Yücel Köyağasıoğlu'nu alan “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi 11-31 Ekim tarihleri arasında 5 farklı sergi alanında ziyaret edilebilecek. Proje kapsamında Mehmet Uyarlıgil'in yapımcılığını üstlendiği 1 belgesel de yelken tutkunları ve sanatseverlerle buluşacak. Projenin sergi ve belgesel gösteriminin festival ile eş zamanlı olması sayesinde festival kapsamında Bodrum'u ziyarete gelen katılımcılar ve ziyaretçiler Yücel Köyağasıoğlu'nu yakından tanıma fırsatı bulacak. Ayrıca, Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Köyü'nde 20 Ekim'de Yücel Köyağasıoğlu'nun belgesel gösterimi gerçekleşecek.   Deli Deryalı Bir Dahi'yi 6 farklı konumda tanımak mümkün olacak   T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, BOSAV ve The Bodrum Cup'ın destekleri ile Küratör Zerrin Ulusman tarafından bütünsel bir sergi olarak tasarlanan “Derli Deryalı Bir Dahi”, 11-31 Ekim tarihleri arasında sırasıyla Artemisia Sanat Galerisi, Mausolos Sanat Galerisi, The Bodrum Cup Yarış Köyü, STS Bodrum Okul Gemisi ve Bodrum Kalesi – Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde görülebilecek. Mehmet Uyargil imzalı Yücel Köyağasıoğlu belgesel filminin ilk gösterimi ise 13 Ekim 2022 Perşembe günü, 20:30'da Aya Nikola Kilisesi'nde gerçekleştirilecek.  
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve tek okul gemisini yapan Yücel Köyağasıoğlu'nu mercek altına alan “Deli Deryalı Bir Dahi” Sergisi American Hospital The Bodrum Cup'ta

Bu yıl 34'üncüsü gerçekleştirilecek olan uluslararası deniz festivali American Hospital The Bodrum Cup, heyecan dolu yarışların yanı sıra denizcilik ve yelken tutkunlarına özel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 11-31 Ekim tarihleri arasında küratörlüğünü Zerrin Ulusman ve görsel direktörlüğünü Mehmet Uyargil'in üstlendiği Yücel Köyağasıoğlu'nu odağına alan “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi Bodrum'da yer alan 5 farklı sergi salonu ve 1 belgesel gösterimiyle ziyaretçilerle buluşacak.


 
11 Ekim'de Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu'nda gerçekleşen ve küratör Zerrin Ulusman'ın konuşmasıyla başlayan sergi açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal katıldı.

31 Ekim'e kadar devam edecek olan sergide farklı yönleriyle tanıma fırsatı bulacağımız Yücel Köyağasıoğlu; Türkiye Cumhuriyeti‘nin ilk ve tek okul gemisini yapan, Türk denizcilik tarihinde yadsınamaz bir öneme sahip bir yelken duayeni. Dört yaşında başlayan yelkenle geçen bir hayatın içinde, denizden beslenen üretkenliğini, ahşap tekneler ve mekanik üzerine mucit titizliğiyle yaptığı çalışmalar, hatta elleriyle yaptığı makine ve aparatlar, plastik sanatlara yoğun ilgisiyle yaptığı resimler, çizimler, çektiği fotoğraflar, uzmanlığını sunduğu tekne tasarımları, tekne modelleri ve daha birçok yaratıcılığı bu sergide yer alacak.
 
Bu yıl 34'üncü American Hospital The Bodrum Cup ile eş zamanlı gerçekleştirilecek olan, küratörlüğünü Zerrin Ulusman'ın üstlendiği ve merkezine Yücel Köyağasıoğlu'nu alan “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi 11-31 Ekim tarihleri arasında 5 farklı sergi alanında ziyaret edilebilecek. Proje kapsamında Mehmet Uyarlıgil'in yapımcılığını üstlendiği 1 belgesel de yelken tutkunları ve sanatseverlerle buluşacak. Projenin sergi ve belgesel gösteriminin festival ile eş zamanlı olması sayesinde festival kapsamında Bodrum'u ziyarete gelen katılımcılar ve ziyaretçiler Yücel Köyağasıoğlu'nu yakından tanıma fırsatı bulacak. Ayrıca, Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Köyü'nde 20 Ekim'de Yücel Köyağasıoğlu'nun belgesel gösterimi gerçekleşecek.
 
Deli Deryalı Bir Dahi'yi 6 farklı konumda tanımak mümkün olacak
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, BOSAV ve The Bodrum Cup'ın destekleri ile Küratör Zerrin Ulusman tarafından bütünsel bir sergi olarak tasarlanan “Derli Deryalı Bir Dahi”, 11-31 Ekim tarihleri arasında sırasıyla Artemisia Sanat Galerisi, Mausolos Sanat Galerisi, The Bodrum Cup Yarış Köyü, STS Bodrum Okul Gemisi ve Bodrum Kalesi – Haluk Elbe Sanat Galerisi'nde görülebilecek. Mehmet Uyargil imzalı Yücel Köyağasıoğlu belgesel filminin ilk gösterimi ise 13 Ekim 2022 Perşembe günü, 20:30'da Aya Nikola Kilisesi'nde gerçekleştirilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.