De Quervain Sendromu;Raket ile yapılan sporların düşmanı

SAĞLIK 01.09.2021 - 06:12, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1326+ kez okundu.
 

De Quervain Sendromu;Raket ile yapılan sporların düşmanı

Raket ile yapılan sporların düşmanı; De Quervain Sendromu Bazı ağrılar, baş edilmez ve inatçı olabilir. Bu durum özellikle de günlük hayatı felç etmeye yeter. Yaşam kalitesini büyük oranda olumsuz etkiler ve basit rutin işleri bile yapmayı engelleyebilir. Bu ağrılardan biri de De Quervain sendromundan kaynaklanan ağrılardır. Avrasya Hastanesi Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, De Quervain sendromu hakkında önemli bilgiler veriyor. Baş parmağınızda geçmeyen bir ağrı hissediyor musunuz? Başparmağı yukarı kaldıran ve diğer parmaklardan uzaklaştıran hareketleri uyguladığımızda tendonlarımız, el bileğinde başparmağın tabanına yakın bölgede bir tünelin altından geçerler. Bu tünelde meydana gelen kalınlaşma ve sertliklerle, tendon kılıflarında oluşan şişlikler başparmak hareketleri sırasında tendonların tünel altından kayarak hareket etmelerini zorlaştırır. Ağrı ve acıya neden olan bu durum, ilk defa tarif eden İsviçreli cerrahın adıyla anılır. Birinci dorsal kompartman tendiniti olarak bilinen bu hastalık, başparmağa ait el bileği tendonlarının (kirişlerin) zorlanması ve inflamasyonu sebebiyle ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Bu inflamasyon tendon çevresinde şişmeye, genişlemeye ve başparmak hareketlerinde ağrıya neden olabilir. Tetikleyici nedenler var… Bu sendromun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak bazı sebepler bu durumun ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Bunlar; Ağrı, Aynı hareketlerin sürekli olarak tekrarlanması, Parmağa doğrudan alınan darbe, Bahçe işleri, Raket ile yapılan sporlar, İş yerindeki çeşitli rutinler, İltihaplı romatizma.

Raket ile yapılan sporların düşmanı; De Quervain Sendromu

Bazı ağrılar, baş edilmez ve inatçı olabilir. Bu durum özellikle de günlük hayatı felç etmeye yeter. Yaşam kalitesini büyük oranda olumsuz etkiler ve basit rutin işleri bile yapmayı engelleyebilir. Bu ağrılardan biri de De Quervain sendromundan kaynaklanan ağrılardır. Avrasya Hastanesi Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Ortak, De Quervain sendromu hakkında önemli bilgiler veriyor.

Baş parmağınızda geçmeyen bir ağrı hissediyor musunuz?

Başparmağı yukarı kaldıran ve diğer parmaklardan uzaklaştıran hareketleri uyguladığımızda tendonlarımız, el bileğinde başparmağın tabanına yakın bölgede bir tünelin altından geçerler. Bu tünelde meydana gelen kalınlaşma ve sertliklerle, tendon kılıflarında oluşan şişlikler başparmak hareketleri sırasında tendonların tünel altından kayarak hareket etmelerini zorlaştırır. Ağrı ve acıya neden olan bu durum, ilk defa tarif eden İsviçreli cerrahın adıyla anılır.

Birinci dorsal kompartman tendiniti olarak bilinen bu hastalık, başparmağa ait el bileği tendonlarının (kirişlerin) zorlanması ve inflamasyonu sebebiyle ortaya çıkan bir sağlık problemidir. Bu inflamasyon tendon çevresinde şişmeye, genişlemeye ve başparmak hareketlerinde ağrıya neden olabilir.

Tetikleyici nedenler var…

Bu sendromun nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak bazı sebepler bu durumun ortaya çıkmasını tetikleyebilir. Bunlar;

  • Ağrı,
  • Aynı hareketlerin sürekli olarak tekrarlanması,
  • Parmağa doğrudan alınan darbe,
  • Bahçe işleri,
  • Raket ile yapılan sporlar,
  • İş yerindeki çeşitli rutinler,
  • İltihaplı romatizma.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.