akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

ÇÜTAM Konferansları Devam Ediyor

KÜLTÜR 02.06.2022 - 21:46, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2046+ kez okundu.
 

ÇÜTAM Konferansları Devam Ediyor

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi etkinlikleri kapsamında, konusunda uzman konuklar ÇÜTAM katılımcılarına alanlarında bilgiler aktarmaya devam ediyor.   Etkinlikler kapsamında; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Uğuz “Çanakkale Cephesinde Adana Bayırı”, ATÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berivan Can Emmez “Batman Ezidileri Arasında Bir Etnoğrafik Araştırma Deneyimi: Ezidi Sözlü Kültüründe Aşk ve Yas”,  ÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Kavasoğlu “Erken Cumhuriyet Dönemi Modernleşme Politikalarında Kadın Sporcular”, Anatomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behice Durgun “Yaşlanma Süreci: Sağlıklı ve Mutlu Yaşlılık”, ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Yıldız  “Nanotekstil ve Akıllı Giysiler”, ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Arıkan “Rusya-Ukrayna Savaşının Avrupa Güvenliğine ve Türkiye’ye Etkileri” ile Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevin Arslan “Makedonya’daki Türkler”  başlıklı konuşmalarıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.

Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi etkinlikleri kapsamında, konusunda uzman konuklar ÇÜTAM katılımcılarına alanlarında bilgiler aktarmaya devam ediyor.

 

Etkinlikler kapsamında;

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sacit Uğuz “Çanakkale Cephesinde Adana Bayırı”, ATÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Berivan Can Emmez “Batman Ezidileri Arasında Bir Etnoğrafik Araştırma Deneyimi: Ezidi Sözlü Kültüründe Aşk ve Yas”,  ÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Kavasoğlu “Erken Cumhuriyet Dönemi Modernleşme Politikalarında Kadın Sporcular”, Anatomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behice Durgun “Yaşlanma Süreci: Sağlıklı ve Mutlu Yaşlılık”, ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Yıldız  “Nanotekstil ve Akıllı Giysiler”, ÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Arıkan “Rusya-Ukrayna Savaşının Avrupa Güvenliğine ve Türkiye’ye Etkileri” ile Çağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevin Arslan “Makedonya’daki Türkler”  başlıklı konuşmalarıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.