Cumhurbaşkanı Erdoğan: KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda Açıklamalarda Bulundu

04.03.2022 - 19:33, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2305+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayana karşı şiddetle mücadelede yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi ve bayana karşı işlenen suçlarda cezaların artacağını duyurdu.   Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle; Derneğimizin 4. olağan genel kurulunun ülkemize ve özellikle bayanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. KADEM çatısı altında bayanlarımızın haklarının korunması konusunda gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bayanı, anne, eş, kardeş vasıflarıyla insanın bir yarısı görmeden, erkeği de eş, baba, kardeş vasıflarına oturtmadan bu meseleyi çözmek zorudur. Şiddetten, eğitim ve iş hayatındaki eşitsizliklere kadar, bu mücadelelerinde daima yanında olduk. Bayanların haklarını savunmak, onları küçümseyerek, metalaştırarak değil onların insan sıfatıyla sahip oldukları haklarını teslim etme anlayışı ile yapılır. İşte biz bunun mücadelesini verdik, veriyoruz.   Bayanlarımızın çok önemli mesafeler katetmesini sağladık. Bayanların işgücüne katılımını yüzde 27'lerden yüzde 34'lere çıkardık. Bayan istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında bayanların oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Meslek dalında bayan erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumdadır.   Bayana sırf cinsiyetinden dolayı uygulanan şiddeti insan olan hiç kimse kabul edilemez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar görevimizi yapmış sayılmayız. Bu konu üzerinde adalet bakanlığımız çalışmalarına devam ediyor. Artık faillerin somut pişmanlık göstermediği durumlarda indirimi kabul edilmeyecektir. Takım elbise giyip, başını öne eğenlere indirim yapılmayacaktır. Kasten öldürme suçu bayana karşı işlenmişse cezalar daha artırılacaktır.   Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve bayanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum   28 ŞUBAT TARİH OLDU 28 Şubat'tarihinde sözde çağdaşlık adına başlarını örttükleri için zor kullanarak onları okulda çıkaran zihniyet kara bulut gibi ülkenin üzerine çökmüştü. 28 Şubat'tarihinde acaba 2023 yılında iktidarı nasıl ele geçiririz gayreti içindeler. Kusura bakmayın o 28 Şubat eskide kaldı, tarih oldu. Sizlere yeniden böyle bir 28 Şubat inşa ettirmeyiz. Bayanların varlıklarına saygı duymayanlar, meta olarak görenler hangi süslü kavramların arkasına sığınırlarsa sığınsınlar bu taraflarını açığa vurmaktan kaçınmıyorlar.   Ülkenin ikinci büyük partisinde onca taciz, hırsızlık vakasını ısrarla görmezden gelmesi en başta kadınlara karşı yapılan saygısızlıktır. Bu skandallardan herhangi biri bizim partimizde yaşanmış olsaydı maruz kalacağımız ithamları tahayyül bile etmek istemiyorum. Nerede bu bayan dernekleri? Niçin görünmezler? İlla kendi zihniyetlerinden mi olacak? İnsan olmak, bayan olmak yetmiyor mu? Niçin gitmiyorsunuz adalet saraylarının önüne? görünmezler, çünkü onların bu noktada cibilliyetleri bozuktur. Başak Cengiz'de bunları gördük, çıktılar mı ortaya? Çıkmadılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen KADEM 4. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayana karşı şiddetle mücadelede yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi ve bayana karşı işlenen suçlarda cezaların artacağını duyurdu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle;

Derneğimizin 4. olağan genel kurulunun ülkemize ve özellikle bayanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. KADEM çatısı altında bayanlarımızın haklarının korunması konusunda gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bayanı, anne, eş, kardeş vasıflarıyla insanın bir yarısı görmeden, erkeği de eş, baba, kardeş vasıflarına oturtmadan bu meseleyi çözmek zorudur. Şiddetten, eğitim ve iş hayatındaki eşitsizliklere kadar, bu mücadelelerinde daima yanında olduk. Bayanların haklarını savunmak, onları küçümseyerek, metalaştırarak değil onların insan sıfatıyla sahip oldukları haklarını teslim etme anlayışı ile yapılır. İşte biz bunun mücadelesini verdik, veriyoruz.

 

Bayanlarımızın çok önemli mesafeler katetmesini sağladık. Bayanların işgücüne katılımını yüzde 27'lerden yüzde 34'lere çıkardık. Bayan istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında bayanların oranı yüzde 51'lere yaklaştı. Meslek dalında bayan erkek oranı büyük ölçüde dengelenmiş durumdadır.

 

Bayana sırf cinsiyetinden dolayı uygulanan şiddeti insan olan hiç kimse kabul edilemez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar görevimizi yapmış sayılmayız. Bu konu üzerinde adalet bakanlığımız çalışmalarına devam ediyor. Artık faillerin somut pişmanlık göstermediği durumlarda indirimi kabul edilmeyecektir. Takım elbise giyip, başını öne eğenlere indirim yapılmayacaktır. Kasten öldürme suçu bayana karşı işlenmişse cezalar daha artırılacaktır.

 

Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve bayanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum

 

28 ŞUBAT TARİH OLDU

28 Şubat'tarihinde sözde çağdaşlık adına başlarını örttükleri için zor kullanarak onları okulda çıkaran zihniyet kara bulut gibi ülkenin üzerine çökmüştü. 28 Şubat'tarihinde acaba 2023 yılında iktidarı nasıl ele geçiririz gayreti içindeler. Kusura bakmayın o 28 Şubat eskide kaldı, tarih oldu. Sizlere yeniden böyle bir 28 Şubat inşa ettirmeyiz. Bayanların varlıklarına saygı duymayanlar, meta olarak görenler hangi süslü kavramların arkasına sığınırlarsa sığınsınlar bu taraflarını açığa vurmaktan kaçınmıyorlar.

 

Ülkenin ikinci büyük partisinde onca taciz, hırsızlık vakasını ısrarla görmezden gelmesi en başta kadınlara karşı yapılan saygısızlıktır. Bu skandallardan herhangi biri bizim partimizde yaşanmış olsaydı maruz kalacağımız ithamları tahayyül bile etmek istemiyorum. Nerede bu bayan dernekleri? Niçin görünmezler? İlla kendi zihniyetlerinden mi olacak? İnsan olmak, bayan olmak yetmiyor mu? Niçin gitmiyorsunuz adalet saraylarının önüne? görünmezler, çünkü onların bu noktada cibilliyetleri bozuktur. Başak Cengiz'de bunları gördük, çıktılar mı ortaya? Çıkmadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.