ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET

GÜNDEM 16.05.2022 - 10:11, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2497+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET

ÖZBEKİSTAN ADANA FAHRİ KONSOLOSUN’DAN, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET

Özbekistan Adana fahri Konsolosu İlker Medeni Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti. Görüşmede Özbekistan ve Türkiye arasındaki gelişmekte olan kardeşlik bağlarının ebedi dostluk niteliğinde sonsuza dek devam edeceğine inandığını belirten Medeni, ikili ilişkilerin temelinde eğitim konusunun önemli rol oynadığını vurguladı. Özbekistan Yüksek Öğretim kurumları ile Çukurova Üniversitesi arasında iş birliği protokollerinin düzenlenmesi hemde pandemi dolayısıyla gerçekleşmesi ertelenen çalışmaların geri düzenlenmesi, uluslararası projelerde ortak çalışmalar, eğitim-öğretim hayatında Özbek öğrencilerinin yeri, akademisyenler değişimi, staj meseleleri konuşuldu. Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg dernek faaliyeti, yapılan çalışmalar, hedeflenen projelerden bahsetti. Ziyaret esnasında rektör Tuncel’e Türkistan’ın milli tatlısı olarak bilinen Sümelek tatlısı hediye edildi. İkramdan hoşnut olduğunu belirten rektör Tuncel, “Amerika’da Özbek pilavının tadına bakmak nasip oldu çok beğenmiştim, inşallah bir sonraki pilavımızı Özbekistan’da yemeyi planlıyoruz ” diyerek Özbekistan ile beraber iş birliği için hazır olduklarını ve bu konuda Rektörlük desteklerinin esirgemeyeceğini dile getirdi.
ÖZBEKİSTAN ADANA FAHRİ KONSOLOSUN’DAN, ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜ ZİYARET

Özbekistan Adana fahri Konsolosu İlker Medeni Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel’i makamında ziyaret etti.

Görüşmede Özbekistan ve Türkiye arasındaki gelişmekte olan kardeşlik bağlarının ebedi dostluk niteliğinde sonsuza dek devam edeceğine inandığını belirten Medeni, ikili ilişkilerin temelinde eğitim konusunun önemli rol oynadığını vurguladı. Özbekistan Yüksek Öğretim kurumları ile Çukurova Üniversitesi arasında iş birliği protokollerinin düzenlenmesi hemde pandemi dolayısıyla gerçekleşmesi ertelenen çalışmaların geri düzenlenmesi, uluslararası projelerde ortak çalışmalar, eğitim-öğretim hayatında Özbek öğrencilerinin yeri, akademisyenler değişimi, staj meseleleri konuşuldu.

Adana Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg dernek faaliyeti, yapılan çalışmalar, hedeflenen projelerden bahsetti. Ziyaret esnasında rektör Tuncel’e Türkistan’ın milli tatlısı olarak bilinen Sümelek tatlısı hediye edildi.

İkramdan hoşnut olduğunu belirten rektör Tuncel, “Amerika’da Özbek pilavının tadına bakmak nasip oldu çok beğenmiştim, inşallah bir sonraki pilavımızı Özbekistan’da yemeyi planlıyoruz ” diyerek Özbekistan ile beraber iş birliği için hazır olduklarını ve bu konuda Rektörlük desteklerinin esirgemeyeceğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.