akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’ndan İlk 3 Bine Rekor Burs

EĞİTİM 17.07.2022 - 08:43, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1927+ kez okundu.
 

Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı’ndan İlk 3 Bine Rekor Burs

Göreve geldiği günden itibaren öğrenci memnuniyeti yüksek, başarılı öğrencilerin tercih ettiği eğitim modeli oluşturmak ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in başlattığı yoğun girişimler ve Adanalı iş insanlarının desteğiyle kurulan Çukurova Sanayi İşbirliği Vakfı, Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda sayısal puan türünde ilk 3 bine girip mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs verecek. Vakfın tek gelir kaynağının bağışlar olacağı için tüm hayırseverleri desteğe davet eden Prof. Dr. Tuncel, “Vakfımızın kurulma aşamasında emeği geçen çalışma arkadaşlarım ile vakfımıza destek veren ve verecek olan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.   Adana’da üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çok önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurulan Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı Yönetim Kurul Başkanı Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Başkan Vekilliğini ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum yaparken vakfın yönetimi Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Başkan Vekili Ömer Kaya ve İşadamı Bülent Bilici’den oluşuyor.   Çukurova Üniversitesi ve iş insanlarının işbirliği ile kurulan "Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı"nın öğrencilere sağlayacağı burs imkânıyla ilgili toplantı düzenlendi. Rektör ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptığı konuşmada, YKS'de sayısal puan türünde ilk 3 bine giren, mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

Göreve geldiği günden itibaren öğrenci memnuniyeti yüksek, başarılı öğrencilerin tercih ettiği eğitim modeli oluşturmak ve araştırma alt yapısını geliştirerek dünya üniversiteleri arasında Çukurova Üniversitesi markasını taşımayı hedefleyen Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in başlattığı yoğun girişimler ve Adanalı iş insanlarının desteğiyle kurulan Çukurova Sanayi İşbirliği Vakfı, Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda sayısal puan türünde ilk 3 bine girip mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs verecek. Vakfın tek gelir kaynağının bağışlar olacağı için tüm hayırseverleri desteğe davet eden Prof. Dr. Tuncel, “Vakfımızın kurulma aşamasında emeği geçen çalışma arkadaşlarım ile vakfımıza destek veren ve verecek olan tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Adana’da üniversite-sanayi işbirliğine yönelik çok önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurulan Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı Yönetim Kurul Başkanı Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Başkan Vekilliğini ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum yaparken vakfın yönetimi Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Başkan Vekili Ömer Kaya ve İşadamı Bülent Bilici’den oluşuyor.

 

Çukurova Üniversitesi ve iş insanlarının işbirliği ile kurulan "Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı"nın öğrencilere sağlayacağı burs imkânıyla ilgili toplantı düzenlendi.
Rektör ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Meryem Tuncel yaptığı konuşmada, YKS'de sayısal puan türünde ilk 3 bine giren, mühendislik ve tıp alanlarında Çukurova Üniversitesini tercih edecek öğrencilere burs vereceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.