akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

ÇUKUROVA’LI GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINDAN VALİ ELBAN’A ZİYARET

EĞİTİM 23.04.2021 - 10:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2548+ kez okundu.
 

ÇUKUROVA’LI GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINDAN VALİ ELBAN’A ZİYARET

ÇUKUROVA’LI GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINDAN VALİ ELBAN’A ZİYARET Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde okuyan ve 1.5 Adana Wings Of The Future Roket Takımı ile Çukurova Hidromobil Takımı’nda görevli üniversite öğrencileri Vali Elban’ı ziyaret etti. Genç mühendis adayları, gerçekleştirdikleri ziyarette Vali Elban’a bilimsel başarıları ve projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Ziyaret sırasında projeleriyle TEKNOFEST 2019 ve 2020’de gerçekleştirilen yarışmalara katılan ve 1500, 3000 ve 6000 metre irtifaya ulaşan roketler üreterek atış yapmaya hak kazanan 1.5 Adana - Wings of the Future Roket Takımı’nın Kaptanı Fırat Kapan, hedeflerini gerçekleştirmek ve ülkemizin yerli ve milli faydalı yüklerini istenilen yörüngeye çıkarabilecek süpersonik hızlarda uçan roketler üretmek için yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Elban’a bilgi verirken; ürettikleri hidrojen destekli elektrikli araçla 2020 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada 2. olan Çukurova Hidromobil Takımı’nın Kaptanı Samet Sonat ise araçlarının 1TL’lik enerjiyle 220 km yol gittiğini kaydetti.  Aldığı bilgilerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Elban “Gelişen dünyamızda teknoloji baş döndüren bir hızla ilerliyor. Ülkemizin de gelişen dünyada hak ettiği yeri alması ve milli hedeflerimizin gerçekleşmesi için sizin gibi gençlerin ürettiği her proje bizim için çok kıymetli, bu projelerin ilimizin üniversitesinin öğrencileri tarafından üretilmesinden gurur duyuyoruz. Gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum.” diyerek konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.  

ÇUKUROVA’LI GENÇ MÜHENDİS ADAYLARINDAN VALİ ELBAN’A ZİYARET

Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde okuyan ve 1.5 Adana Wings Of The Future Roket Takımı ile Çukurova Hidromobil Takımı’nda görevli üniversite öğrencileri Vali Elban’ı ziyaret etti.

Genç mühendis adayları, gerçekleştirdikleri ziyarette Vali Elban’a bilimsel başarıları ve projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Ziyaret sırasında projeleriyle TEKNOFEST 2019 ve 2020’de gerçekleştirilen yarışmalara katılan ve 1500, 3000 ve 6000 metre irtifaya ulaşan roketler üreterek atış yapmaya hak kazanan 1.5 Adana - Wings of the Future Roket Takımı’nın Kaptanı Fırat Kapan, hedeflerini gerçekleştirmek ve ülkemizin yerli ve milli faydalı yüklerini istenilen yörüngeye çıkarabilecek süpersonik hızlarda uçan roketler üretmek için yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Elban’a bilgi verirken; ürettikleri hidrojen destekli elektrikli araçla 2020 yılında TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada 2. olan Çukurova Hidromobil Takımı’nın Kaptanı Samet Sonat ise araçlarının 1TL’lik enerjiyle 220 km yol gittiğini kaydetti. 

Aldığı bilgilerin ardından bir değerlendirmede bulunan Vali Elban “Gelişen dünyamızda teknoloji baş döndüren bir hızla ilerliyor. Ülkemizin de gelişen dünyada hak ettiği yeri alması ve milli hedeflerimizin gerçekleşmesi için sizin gibi gençlerin ürettiği her proje bizim için çok kıymetli, bu projelerin ilimizin üniversitesinin öğrencileri tarafından üretilmesinden gurur duyuyoruz. Gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum.” diyerek konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.