akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Crytek kurucusu Avni Yerli, Hyperlab’e yatırım yaptı

TEKNOLOJİ 30.05.2022 - 20:49, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2001+ kez okundu.
 

Crytek kurucusu Avni Yerli, Hyperlab’e yatırım yaptı

Video oyun sektörü her yıl daha çok kullanıcıya ulaşırken, son yıllarda mobil oyunlarda hypercasual adı verilen tür öne çıktı. App Annie’nin State of Mobile Gaming 2022 raporuna göre yalın oyun dinamikleriyle çalışan ve buna rağmen birçok kullanıcı tarafından uzun saatler boyunca oynanan hypercasual oyunlar, geçtiğimiz yıl 13 milyar kez indirildi. Hypercasual türü, mobil oyun sektörünün lokomotifi olmayı sürdürürken, uluslararası alanda Türkiye’nin bu konudaki rekabet gücünü artırmayı hedefleyen oyun girişimi Hyperlab, tohum yatırım turunu tamamladı. 7,5 milyon değerlemeye ulaşan İstanbul merkezli şirket, dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri arasında gösterilen Crytek’in kurucusu Avni Yerli ve ACT Capital’ın kurucusu Ali Can Temel’den yatırım aldı.  Yatırımla ilgili görüşlerini paylaşan Hyperlab CEO’su Abdurrahman Kurt, “Tohum yatırım turu bizim için stratejik bir önem taşıyor. Crytek gibi bir sektör devinin arkasındaki isim olan Avni Yerli’nin deneyimlerinin Hyperlab’in gelecek yolculuğuna önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz” dedi. ABD’de ilk 5 oyun arasına girdi 2019 yılında Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından kurulan Hyperlab, geliştirdiği bir oyunla geçtiğimiz aylarda ABD uygulama mağazalarında ilk 5 oyun arasına girerek milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi başarmıştı. Hyperlab’e dair görüşlerini paylaşan Avni Yerli, “Hikayesine, amaçlarına ve potansiyeline inandığım bu ekiple yeni bir yola çıktığımız için mutluyum. Ekibin hypercasual ve hybridcasual türlerinde önemli başarılar elde edecek oyunlara imza atacağından ve mevcut başarılarını sürdürülebilir kılacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı. 

Video oyun sektörü her yıl daha çok kullanıcıya ulaşırken, son yıllarda mobil oyunlarda hypercasual adı verilen tür öne çıktı. App Annie’nin State of Mobile Gaming 2022 raporuna göre yalın oyun dinamikleriyle çalışan ve buna rağmen birçok kullanıcı tarafından uzun saatler boyunca oynanan hypercasual oyunlar, geçtiğimiz yıl 13 milyar kez indirildi. Hypercasual türü, mobil oyun sektörünün lokomotifi olmayı sürdürürken, uluslararası alanda Türkiye’nin bu konudaki rekabet gücünü artırmayı hedefleyen oyun girişimi Hyperlab, tohum yatırım turunu tamamladı. 7,5 milyon değerlemeye ulaşan İstanbul merkezli şirket, dünyanın en büyük video oyun geliştiricileri arasında gösterilen Crytek’in kurucusu Avni Yerli ve ACT Capital’ın kurucusu Ali Can Temel’den yatırım aldı. 

Yatırımla ilgili görüşlerini paylaşan Hyperlab CEO’su Abdurrahman Kurt, “Tohum yatırım turu bizim için stratejik bir önem taşıyor. Crytek gibi bir sektör devinin arkasındaki isim olan Avni Yerli’nin deneyimlerinin Hyperlab’in gelecek yolculuğuna önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

ABD’de ilk 5 oyun arasına girdi

2019 yılında Abdurrahman Kurt, Berat Can, Halit Altuntaş ve Utku Bayat tarafından kurulan Hyperlab, geliştirdiği bir oyunla geçtiğimiz aylarda ABD uygulama mağazalarında ilk 5 oyun arasına girerek milyonlarca mobil oyuncuya erişmeyi başarmıştı. Hyperlab’e dair görüşlerini paylaşan Avni Yerli, “Hikayesine, amaçlarına ve potansiyeline inandığım bu ekiple yeni bir yola çıktığımız için mutluyum. Ekibin hypercasual ve hybridcasual türlerinde önemli başarılar elde edecek oyunlara imza atacağından ve mevcut başarılarını sürdürülebilir kılacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.