Çölyak eğitimi Türkiye’de bir ilk oldu

SAĞLIK 31.05.2022 - 06:39, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2521+ kez okundu.
 

Çölyak eğitimi Türkiye’de bir ilk oldu

Glutensiz gıda markası Schär, hekim ve diyetisyenlere yönelik başlattığı sertifikalı Çölyak eğitimiyle Türkiye’de bir ilke imza attı. 25 Mayıs’ta başlayan ve 4 ay sürecek olan eğitimin katılımcıları, 28 Eylül’de düzenlenecek sınavın ardından sertifika alabilecek.

40 yılı aşkın süredir glutensiz gıda sektöründe hizmet veren ve özel beslenme ihtiyacı bulunan bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan Schär markası, düzenlediği sertifikalı Çölyak eğitimleriyle dikkat çekti. Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen ve hekim ve diyetisyenlere yönelik hazırlanan sertifikalı Çölyak eğitimi programı, 25 Mayıs’ta başlatıldı.  Acıbadem Üniversitesi’nin koordinasyonunda yürütülen ve alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı “Gluten ile İlişkili Hastalıklar ve Güncel Beslenme Yaklaşımları” eğitimi, 4 ay boyunca devam edecek. 28 Eylül’de düzenlenecek sınavın ardından sertifika almaya hak kazanan sağlık profesyonelleri, 12 Ekim tarihinde açıklanacak.  Başlattıkları eğitim programlarının çıkış noktasına ilişkin açıklamada bulunan Schär Türkiye Genel Müdürü Özgür Erdoğan, “Ülkemizdeki Çölyak hastalarının yaklaşık sadece yüzde 10’una teşhis konulabilmiş görünüyor. Çölyak hastası olduğundan habersiz binlerce insan, yaşadığı semptomlara geçici çözümler bulmaya çalışırken aslında yaşam kalitesini düşürüyor. Dolayısıyla tıbbi tanı oranlarını artırmak ve tedaviye diyet yoluyla tam uyumu sağlamak çok önemli. Biz de Schär olarak toplumda farkındalık yaratmanın, hekim ve diyetisyenlerle Çölyak konusunda iş birliği yapmanın elzem olduğu görüşündeyiz. Türkiye’de bir ilke imza atarak başlattığımız sertifikalı eğitim programlarıyla da önemli bir yol katedeceğimize inanıyoruz” dedi.
Glutensiz gıda markası Schär, hekim ve diyetisyenlere yönelik başlattığı sertifikalı Çölyak eğitimiyle Türkiye’de bir ilke imza attı. 25 Mayıs’ta başlayan ve 4 ay sürecek olan eğitimin katılımcıları, 28 Eylül’de düzenlenecek sınavın ardından sertifika alabilecek.

40 yılı aşkın süredir glutensiz gıda sektöründe hizmet veren ve özel beslenme ihtiyacı bulunan bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye odaklanan Schär markası, düzenlediği sertifikalı Çölyak eğitimleriyle dikkat çekti. Türkiye’de bir ilk olduğu belirtilen ve hekim ve diyetisyenlere yönelik hazırlanan sertifikalı Çölyak eğitimi programı, 25 Mayıs’ta başlatıldı. 

Acıbadem Üniversitesi’nin koordinasyonunda yürütülen ve alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı “Gluten ile İlişkili Hastalıklar ve Güncel Beslenme Yaklaşımları eğitimi, 4 ay boyunca devam edecek. 28 Eylül’de düzenlenecek sınavın ardından sertifika almaya hak kazanan sağlık profesyonelleri, 12 Ekim tarihinde açıklanacak. 

Başlattıkları eğitim programlarının çıkış noktasına ilişkin açıklamada bulunan Schär Türkiye Genel Müdürü Özgür Erdoğan, “Ülkemizdeki Çölyak hastalarının yaklaşık sadece yüzde 10’una teşhis konulabilmiş görünüyor. Çölyak hastası olduğundan habersiz binlerce insan, yaşadığı semptomlara geçici çözümler bulmaya çalışırken aslında yaşam kalitesini düşürüyor. Dolayısıyla tıbbi tanı oranlarını artırmak ve tedaviye diyet yoluyla tam uyumu sağlamak çok önemli. Biz de Schär olarak toplumda farkındalık yaratmanın, hekim ve diyetisyenlerle Çölyak konusunda iş birliği yapmanın elzem olduğu görüşündeyiz. Türkiye’de bir ilke imza atarak başlattığımız sertifikalı eğitim programlarıyla da önemli bir yol katedeceğimize inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.