ÇOCUKLAR EĞLENDİ ANNELERİ DİNLENDİ

YAŞAM 15.09.2022 - 06:34, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1370+ kez okundu.
 

ÇOCUKLAR EĞLENDİ ANNELERİ DİNLENDİ

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün iş birliğinde; Karataş Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklara ve annelerine yönelik düzenlenen “Yaz Kampı” farkındalık oluşturdu. Türkiye’nin birçok ilinden 24 çocuk ve annelerinin katıldığı organizasyon dolu dolu bir şekilde gerçekleşti. Adana’da görkemli bir şekilde karşılanan konuklar daha sonra Karataş’a uğurlandı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un “örnek misafirperverliği” eşliğinde Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait otele yerleşen aileler dört gün süren keyifli bir yolculuğa yelken açtı. Birbirinden eğlenceli etkinliklerde çocuklar deniz, güneş ve plaj oyunlarının tadını çıkardı.  'Özel misafirler' ayrıca resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dansla hoşça vakit geçirdi. Annelere dönük seminerlerde ise uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlandı. Klinik Psikolog, Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Yasemin Kutlu Varan tarafından “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verildi. Prof. Dr. Banu Yazgan İnanç ise "Özel Gereksinimli Çocukların Gelişim Süreci İçerisinde Ebeveyn İlişkileri" konusunda bilgilendirme yaptı.   Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, özel gereksinimli çocukları ve ailelerini ikinci kez Karataş’ta ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Bundan sonra da benzeri projelerle hep birlikte olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Topuz, “Biz De Varız Destekleme Derneği Rotary Kulüpleri, Çukurova Belediyesi ve diğer katılımcılarla bizler büyük bir aileyiz. Büyük bir aile olarak bu çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkıyoruz. Özellikle sosyal faaliyetler ve toplumun duyarlılık göstermesi gereken bu tip faaliyetlerde güç birliği içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. KAMPI ÇOK ÖNEMSİYORUM Çocukların ve ailelerinin mutluluğuna ortak olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Yaz Kampını çok önemsediğini dile getirerek, “Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz’a organizasyona ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Aktiviteyi düzenleyen Biz De Varız Destekleme Derneği ve Rotery Kulüpleri’ni takdir ediyorum. Özel gereksinimli çocuklar konusunda bizlerin de ayrı bir hassasiyeti söz konusu. Bu çerçevede Biz De Varız Destekleme Derneği’nin etkinliklerinde bulunmaya çalışıyorum. Güzel bir atmosferde çocuklarımızla birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim.” diye konuştu  

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nün iş birliğinde; Karataş Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklara ve annelerine yönelik düzenlenen “Yaz Kampı” farkındalık oluşturdu. Türkiye’nin birçok ilinden 24 çocuk ve annelerinin katıldığı organizasyon dolu dolu bir şekilde gerçekleşti. Adana’da görkemli bir şekilde karşılanan konuklar daha sonra Karataş’a uğurlandı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un “örnek misafirperverliği” eşliğinde Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait otele yerleşen aileler dört gün süren keyifli bir yolculuğa yelken açtı. Birbirinden eğlenceli etkinliklerde çocuklar deniz, güneş ve plaj oyunlarının tadını çıkardı.  'Özel misafirler' ayrıca resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dansla hoşça vakit geçirdi. Annelere dönük seminerlerde ise uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlandı. Klinik Psikolog, Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Yasemin Kutlu Varan tarafından “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verildi. Prof. Dr. Banu Yazgan İnanç ise "Özel Gereksinimli Çocukların Gelişim Süreci İçerisinde Ebeveyn İlişkileri" konusunda bilgilendirme yaptı.

 

Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, özel gereksinimli çocukları ve ailelerini ikinci kez Karataş’ta ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade etti. Bundan sonra da benzeri projelerle hep birlikte olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Topuz, “Biz De Varız Destekleme Derneği Rotary Kulüpleri, Çukurova Belediyesi ve diğer katılımcılarla bizler büyük bir aileyiz. Büyük bir aile olarak bu çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkıyoruz. Özellikle sosyal faaliyetler ve toplumun duyarlılık göstermesi gereken bu tip faaliyetlerde güç birliği içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

KAMPI ÇOK ÖNEMSİYORUM

Çocukların ve ailelerinin mutluluğuna ortak olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Yaz Kampını çok önemsediğini dile getirerek, “Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz’a organizasyona ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Aktiviteyi düzenleyen Biz De Varız Destekleme Derneği ve Rotery Kulüpleri’ni takdir ediyorum. Özel gereksinimli çocuklar konusunda bizlerin de ayrı bir hassasiyeti söz konusu. Bu çerçevede Biz De Varız Destekleme Derneği’nin etkinliklerinde bulunmaya çalışıyorum. Güzel bir atmosferde çocuklarımızla birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim.” diye konuştu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.