Çin'de Yeni Virüs Alarmı

10.08.2022 - 15:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1304+ kez okundu.
 

Çin'de Yeni Virüs Alarmı

Bilim Adamları Çin'in doğusunda hayvandan insana bulaştığı düşünülen ve şimdiye kadar en az 35 kişide tespit edilen yeni bir virüsü ortaya çıktı.

Langya LayV isimli henipavirüs, Çin'in Şantung ve Henan eyaletlerinde 35 kişide tespit edildi. Virüsün semptomları arasında ateş, yorgunluk ve öksürük olduğu söylendi. 35 kişinin virüsü hayvanlardan geçtiği tahmin ediliyor. Uzmanlar şimdilik virüsün insanlar arasında yayıldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını söylüyor. Singapur'da Duke-NUS Tıp Okulu'nda araştırmacı olan Wang Linfa, virüsün şimdiye kadar ölüme ya da ciddi hastalığa yol açtığına dair bir gösterge olmadığını söyledi. Panik olunacak bir durum yok Wang Linfa, doğada bulunan virüslerin insanlara ilk bulaştığı zamanlarda öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceğini ve bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, virüsün test edilen sivri farelerinin yüzde 27'sinde, köpeklerin yüzde 5'inde ve keçilerin yüzde 2'sinde tespit edildiğini paylaştı.   Tayvan Hastalık Kontrol Merkezi Pazar günü yaptığı önemli açıklamada LayV virüsünü yakından takip ettiğini söyledi.   HAYVANDAN İNSANA BULAŞAN VİRÜSLER SIK GÖRÜLÜYOR LayV virüsü, hayvanlardan insanlara bulaşabilen, henipavirüs diye adlandırılan bir virüs türü. Hayvanlardan insanlara bulaşabilen virüsler aslında çok sık görülüyor. Kovid-19 salgından sonra bu tür virüsler daha çok dikkat çekiyor. Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre bilim adamları insanlarda tespit edilen her dört virüsten üçünün hayvanlardan bulaştığını tahmin ediliyor.   Bu virüslerin bir kısmı insanlarda ölüme yol açabiliyor. Bunların arasında Asya'da aralıklarla görülen Nipah virüsü, ve ilk olarak Avustralya'da tespit edilen Hendra virüsü bulunuyor. Birleşmiş Milletler, dünyada iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik kaybının etkileri daha çok hissedildikçe buna benzer başka virüslerin çoğalacağı konusunda uyarıyor.
Bilim Adamları Çin'in doğusunda hayvandan insana bulaştığı düşünülen ve şimdiye kadar en az 35 kişide tespit edilen yeni bir virüsü ortaya çıktı.

Langya LayV isimli henipavirüs, Çin'in Şantung ve Henan eyaletlerinde 35 kişide tespit edildi. Virüsün semptomları arasında ateş, yorgunluk ve öksürük olduğu söylendi. 35 kişinin virüsü hayvanlardan geçtiği tahmin ediliyor. Uzmanlar şimdilik virüsün insanlar arasında yayıldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını söylüyor.

Singapur'da Duke-NUS Tıp Okulu'nda araştırmacı olan Wang Linfa, virüsün şimdiye kadar ölüme ya da ciddi hastalığa yol açtığına dair bir gösterge olmadığını söyledi.

Panik olunacak bir durum yok

Wang Linfa, doğada bulunan virüslerin insanlara ilk bulaştığı zamanlarda öngörülemeyen sonuçlara yol açabileceğini ve bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Uzmanlar, virüsün test edilen sivri farelerinin yüzde 27'sinde, köpeklerin yüzde 5'inde ve keçilerin yüzde 2'sinde tespit edildiğini paylaştı.

 

Tayvan Hastalık Kontrol Merkezi Pazar günü yaptığı önemli açıklamada LayV virüsünü yakından takip ettiğini söyledi.

 

HAYVANDAN İNSANA BULAŞAN VİRÜSLER SIK GÖRÜLÜYOR

LayV virüsü, hayvanlardan insanlara bulaşabilen, henipavirüs diye adlandırılan bir virüs türü. Hayvanlardan insanlara bulaşabilen virüsler aslında çok sık görülüyor. Kovid-19 salgından sonra bu tür virüsler daha çok dikkat çekiyor. Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre bilim adamları insanlarda tespit edilen her dört virüsten üçünün hayvanlardan bulaştığını tahmin ediliyor.

 

Bu virüslerin bir kısmı insanlarda ölüme yol açabiliyor. Bunların arasında Asya'da aralıklarla görülen Nipah virüsü, ve ilk olarak Avustralya'da tespit edilen Hendra virüsü bulunuyor. Birleşmiş Milletler, dünyada iklim krizi ve biyolojik çeşitlilik kaybının etkileri daha çok hissedildikçe buna benzer başka virüslerin çoğalacağı konusunda uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.