akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Çin, Bu Füzelere Karşı Bir Savunma Sistemi Geliştiriyor

DÜNYA 02.06.2022 - 21:50, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2425+ kez okundu.
 

Çin, Bu Füzelere Karşı Bir Savunma Sistemi Geliştiriyor

Çinli askeri araştırmacılar, ses hızının beş katını geçen hipersonik füzelerin yörüngesini tahmin eden yapay zeka teknolojisi geliştirdiklerini iddia etti.

Hipersonik füze sistemleri ile geliştiren ve kendini defalarca kanıtlayan Çin, bu füzelere karşı da bir savunma sistemi geliştirdiğini iddia etti.   Öngörülemeyen yörüngesi ve çok kısa zaman içerisinde uzaya girip atmosfere tekrardan geri gelme yeteneği ile hipersonik bir füzeyi izlemek son derece zor.   Amerika gibi ülkeler durmaksızın hipersonik füzelere karşı hava füzesi savunması sistemini daha çok geliştirmek için çalışmalar yapıyor.   Çin'in iddialarına göre, geliştirilen yeni yapay zeka destekli sistem hipersonik bir füzenin yörüngesini tahmin ederek üç dakika gibi kısa bir içerisinde karşı atağa geçiyor.   Çinli bir yetkili Zhang Junbiao, "Dünyanın askeri güçleri şu anda hipersonik kayma araçların geliştirilmesi etrafında şiddetli bir silahlanma yarışına giriyor; hava ve uzay güvenliğine yeni ve ciddi zorluklar getiriyor."
Çinli askeri araştırmacılar, ses hızının beş katını geçen hipersonik füzelerin yörüngesini tahmin eden yapay zeka teknolojisi geliştirdiklerini iddia etti.

Hipersonik füze sistemleri ile geliştiren ve kendini defalarca kanıtlayan Çin, bu füzelere karşı da bir savunma sistemi geliştirdiğini iddia etti.

 

Öngörülemeyen yörüngesi ve çok kısa zaman içerisinde uzaya girip atmosfere tekrardan geri gelme yeteneği ile hipersonik bir füzeyi izlemek son derece zor.

 

Amerika gibi ülkeler durmaksızın hipersonik füzelere karşı hava füzesi savunması sistemini daha çok geliştirmek için çalışmalar yapıyor.

 

Çin'in iddialarına göre, geliştirilen yeni yapay zeka destekli sistem hipersonik bir füzenin yörüngesini tahmin ederek üç dakika gibi kısa bir içerisinde karşı atağa geçiyor.

 

Çinli bir yetkili Zhang Junbiao, "Dünyanın askeri güçleri şu anda hipersonik kayma araçların geliştirilmesi etrafında şiddetli bir silahlanma yarışına giriyor; hava ve uzay güvenliğine yeni ve ciddi zorluklar getiriyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.