Çevreciler doğayı kirleticilerden temizledi

GÜNDEM 06.06.2022 - 06:55, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1081+ kez okundu.
 

Çevreciler doğayı kirleticilerden temizledi

Türkiye’nin çevre gönüllüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü, Türkiye genelinde aynı anda düzenlenen doğayı kirleticilerden arındırma etkinliğiyle karşıladı. Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Doğanın dengesini gözet; çevreni koru ve temiz tut” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe başta izciler, sporcular, çocuklar ve gençler olmak üzere on binlerce çevre dostu katıldı.

Doğa ile insan arasında bozulan dengenin yeniden tesisine katkı sağlamak için 22 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), doğayı kirleticilerden arındırma etkinliği düzenledi. Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına destek vermek ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çöplerden arındırılmış tertemiz bir doğayla karşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik, yüzlerce sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Türkiye genelinde aynı anda gerçekleştirildi. On binlerce çevre dostunun katılımıyla saat 14.00’te başlayan etkinlik boyunca başta pet şişe, poşet, izmarit ve straforlar olmak doğada dönüşmesi zor olan atıklar ve kirleticiler toplanarak çevreye yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.      “DOĞAYLA BİRLİKTE KENDİMİZİ KİRLETİYOR, KENDİMİZİ TEMİZLİYORUZ” İstanbul Üsküdar’daki etkinlik alanında açıklamalarda bulunan ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, yapılan etkinlikle çevrenin kirleticilerden arındırmaya dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek, “Arındırmaya çalışıyoruz, çünkü doğada kendiliğinden oluşmayan basit bir çöpün dahi doğaya büyük yük olduğunun farkındayız. Doğada kendiliğinden oluşan atıklar organik şekilde zaten dönüşmektedir. Sözgelimi ağaçların dökülen yapraklarını ve dallarını, yeryüzünün gizli kahramanları mantarlar bertaraf ederek toprağa faydalı hale dönüştürmektedir. Önemli olan, doğanın dönüştüremeyeceği veya dönüştürürken çok zorlanacağı sanayi üretimi çöpleri, atıkları, kimyasalları doğaya atmamaktır. Artık herkes biliyor ki; bir plastik poşetin doğadaki tam ayrışması bin yılı bulabilmektedir. Ama poşet, pet şişe, izmarit, strafor gibi sanayi üretimi milyonlarca, milyarlarca atık doğaya yine de atılıyor. Esasında doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz. Farkında olmalıyız; doğayı kirletirsek kendimizi kirletiyor, doğayı temiz tutarsak veya temizlersek kendimizi temizliyoruz” dedi.
Türkiye’nin çevre gönüllüleri, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü, Türkiye genelinde aynı anda düzenlenen doğayı kirleticilerden arındırma etkinliğiyle karşıladı. Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Doğanın dengesini gözet; çevreni koru ve temiz tut” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe başta izciler, sporcular, çocuklar ve gençler olmak üzere on binlerce çevre dostu katıldı.

Doğa ile insan arasında bozulan dengenin yeniden tesisine katkı sağlamak için 22 yıldır faaliyetlerini sürdüren Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), doğayı kirleticilerden arındırma etkinliği düzenledi. Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına destek vermek ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çöplerden arındırılmış tertemiz bir doğayla karşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik, yüzlerce sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Türkiye genelinde aynı anda gerçekleştirildi. On binlerce çevre dostunun katılımıyla saat 14.00’te başlayan etkinlik boyunca başta pet şişe, poşet, izmarit ve straforlar olmak doğada dönüşmesi zor olan atıklar ve kirleticiler toplanarak çevreye yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.   

 

“DOĞAYLA BİRLİKTE KENDİMİZİ KİRLETİYOR, KENDİMİZİ TEMİZLİYORUZ”

İstanbul Üsküdar’daki etkinlik alanında açıklamalarda bulunan ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, yapılan etkinlikle çevrenin kirleticilerden arındırmaya dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek, “Arındırmaya çalışıyoruz, çünkü doğada kendiliğinden oluşmayan basit bir çöpün dahi doğaya büyük yük olduğunun farkındayız. Doğada kendiliğinden oluşan atıklar organik şekilde zaten dönüşmektedir. Sözgelimi ağaçların dökülen yapraklarını ve dallarını, yeryüzünün gizli kahramanları mantarlar bertaraf ederek toprağa faydalı hale dönüştürmektedir. Önemli olan, doğanın dönüştüremeyeceği veya dönüştürürken çok zorlanacağı sanayi üretimi çöpleri, atıkları, kimyasalları doğaya atmamaktır. Artık herkes biliyor ki; bir plastik poşetin doğadaki tam ayrışması bin yılı bulabilmektedir. Ama poşet, pet şişe, izmarit, strafor gibi sanayi üretimi milyonlarca, milyarlarca atık doğaya yine de atılıyor. Esasında doğayla birlikte kendimizi de kirletmiş oluyoruz. Farkında olmalıyız; doğayı kirletirsek kendimizi kirletiyor, doğayı temiz tutarsak veya temizlersek kendimizi temizliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.