akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Burak Dalgın, Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır

SİYASET 19.01.2021 - 10:06, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2054+ kez okundu.
 

Burak Dalgın, Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır

Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın: ‘Gündemimiz, hükûmet ile sosyal medya şirketlerinin bilek güreşi değil, teknoloji yatırımlarını çeken özgürlükçü bir Türkiye olmalıdır’ Sosyal ağ sağlayıcılarına getirilen yeni yükümlülüklerin uygulamaya konulmasıyla birlikte Türkiye’nin demokrasi ve ifade özgürlüğü sorunu bir kez daha görünürlük kazanmıştır. Ülkemizde temsilcilik açacağını söyleyen şirketler, ‘devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmeyeceğini’ ifade etmiştir. Türkiye’nin, çok uluslu şirketlerin kararlarından bağımsız olarak evrensel kalitede bir demokrasiyi hak ettiği unutulmamalıdır. Demokrasi ve ifade özgürlüğünü korumak; kâr amaçlı çok uluslu şirketlerin değil, siyasi partilerin ve sivil toplumun görevidir. Türkiye’nin gündemi yasaklar olmamalıdır. Türkiye’nin gündemi dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılan düzenlemeler veya reklam kısıtlamalarını atlatmak olmamalıdır. Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır DEVA Partisi’nin gündemi; ülkemizi interneti özgür olmayan bir ülkeler liginden, Bangladeş, Kolombiya ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde yer almaktan bir an evvel kurtarmaktır. DEVA Partisi’nin gündemi; komşularımıza giden milyar dolarlık teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmektir. Ülkemizden yeni ‘unicorn’lar çıkarmak, gençlerimize yeni fırsatlar sunmaktır. DEVA Partisi’nin gündemi; Avrupa Birliği müzakerelerinde ‘tek dijital pazar’ konusunu önceliklendirmektir. Küresel platformlarda kürsü sahibi bir Türkiye’nin dünya çapında üretilen çözümlere paydaş olmasıdır. DEVA Partisi’nin gündemi, daha hür, daha zengin ve dünyaya daha entegre bir Türkiye’yi inşa etmektir.
Gündemimiz özgürlük, yatırım ve ‘tek dijital pazar’dır

DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın:

Gündemimiz, hükûmet ile sosyal medya şirketlerinin bilek güreşi değil, teknoloji yatırımlarını çeken özgürlükçü bir Türkiye olmalıdır

Sosyal ağ sağlayıcılarına getirilen yeni yükümlülüklerin uygulamaya konulmasıyla birlikte Türkiyenin demokrasi ve ifade özgürlüğü sorunu bir kez daha görünürlük kazanmıştır. Ülkemizde temsilcilik açacağını söyleyen şirketler, devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmeyeceğiniifade etmiştir.

Türkiyenin, çok uluslu şirketlerin kararlarından bağımsız olarak evrensel kalitede bir demokrasiyi hak ettiği unutulmamalıdır. Demokrasi ve ifade özgürlüğünü korumak; kâr amaçlı çok uluslu şirketlerin değil, siyasi partilerin ve sivil toplumun görevidir.

Türkiyenin gündemi yasaklar olmamalıdır. Türkiyenin gündemi dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılan düzenlemeler veya reklam kısıtlamalarını atlatmak olmamalıdır.

Gündemimiz özgürlük, yatırım ve tek dijital pazardır

DEVA Partisinin gündemi; ülkemizi interneti özgür olmayan bir ülkeler liginden, Bangladeş, Kolombiya ve Zimbabwe gibi ülkelerin gerisinde yer almaktan bir an evvel kurtarmaktır.

DEVA Partisinin gündemi; komşularımıza giden milyar dolarlık teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmektir. Ülkemizden yeni unicornlar çıkarmak, gençlerimize yeni fırsatlar sunmaktır.

DEVA Partisinin gündemi; Avrupa Birliği müzakerelerinde tek dijital pazarkonusunu önceliklendirmektir. Küresel platformlarda kürsü sahibi bir Türkiyenin dünya çapında üretilen çözümlere paydaş olmasıdır.

DEVA Partisinin gündemi, daha hür, daha zengin ve dünyaya daha entegre bir Türkiyeyi inşa etmektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.