Boyvadaoğlu, madenciler gününü kutladı.

SİYASET 04.12.2020 - 07:47, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1249+ kez okundu.
 

Boyvadaoğlu, madenciler gününü kutladı.

İYİ Parti Adana İl Başkanı  Göktürk BOYVADAOĞLU Soma’da, Ermenek’te, Şırnak’ta, Zonguldak’ta, Elbistan’da, Yatağan’da ve adını sıralayamadığı onlarca madende canını kaybeden, aralarında maden mühendislerinin de bulunduğu maden emekçilerini saygıyla anarak bir açıklama yaptı. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, mevcut ekonomik krizin sonuçları ve Covid-19 salgını nedeniyle krizin daha da ağırlaştığını dile getiren Boyvadaoğlu, “Dünyanın her yerinde bugünü, coşkuyla ve umutla birbirlerine kenetlenerek kutlayan madencilerin; Türkiye’de yaşadığı iş kazalarından dolayı büyük acılar çektiğine dikkat çekerek “Yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek yeraltı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını yitiren maden emekçilerine sadece bizlerin değil toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu olduğu unutulmamalıdır. Her gün aileleri tarafından “hayırlı işler” diye uğurlanan ve her akşam “geçmiş olsun” diye karşılanan maden emekçilerimize ve mesleğimize sahip çıkmak bir insanlık görevidir” diyerek, Santa Barbara’nın madencilere armağan ettiği ve bir gelenek haline gelen 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu Olsun”dedi.  

İYİ Parti Adana İl Başkanı  Göktürk BOYVADAOĞLU Soma’da, Ermenek’te, Şırnak’ta, Zonguldak’ta, Elbistan’da, Yatağan’da ve adını sıralayamadığı onlarca madende canını kaybeden, aralarında maden mühendislerinin de bulunduğu maden emekçilerini saygıyla anarak bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, mevcut ekonomik krizin sonuçları ve Covid-19 salgını nedeniyle krizin daha da ağırlaştığını dile getiren Boyvadaoğlu, “Dünyanın her yerinde bugünü, coşkuyla ve umutla birbirlerine kenetlenerek kutlayan madencilerin; Türkiye’de yaşadığı iş kazalarından dolayı büyük acılar çektiğine dikkat çekerek “Yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek yeraltı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını yitiren maden emekçilerine sadece bizlerin değil toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu olduğu unutulmamalıdır. Her gün aileleri tarafından “hayırlı işler” diye uğurlanan ve her akşam “geçmiş olsun” diye karşılanan maden emekçilerimize ve mesleğimize sahip çıkmak bir insanlık görevidir” diyerek, Santa Barbara’nın madencilere armağan ettiği ve bir gelenek haline gelen 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu Olsun”dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.