Birçok Unutulmaz Filme İmza Atan Cüneyt Arkın Yaşamını Yitirdi

28.06.2022 - 11:21, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1258+ kez okundu.
 

Birçok Unutulmaz Filme İmza Atan Cüneyt Arkın Yaşamını Yitirdi

Türk sinemasının efsane usta oyuncularından Cüneyt Arkın, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Dün gece saatlerinde hastanede yapılan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki usa oyuncu Cüneyt Arkın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. HASTANEDEN AÇIKLAMA Cüneyt Arkın'ın ölümüyle alakalı hastaneden açıklama yapıldı. Cüneyt Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla hastaneye getirildiği ve yeniden canlandırma çabalarına rağmen yaşamını yitirdi. SON PAYLAŞIMI BABALAR GÜNÜ'NDE Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve Yeşilçam anılarını sık sık paylaşan Cüneyt Arkın, son olarak 'Babalar Günü'nde oğluyla fotoğrafını yayınlamıştı.   CÜNEYT ARKIN HAKKINDA Cüneyt Arkın, 1937 yılında doğdu. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Eskişehir'in bir köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1963 yılında "Artist" dergisinin gerçekleştirdiği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963 yılında askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu. Askerlik bitince, 1964 yılında Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.   1964 yılında oynadığı "Gurbet Kuşları" filminin finalindeki kavga sahnesi, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini "Malkoçoğlu" ve "Battalgazi" serilerinde beyaz perdeye aktararak Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yer kaplar.   Yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 yılında "Dünyayı Kurtaran Adam" zamanla bir kült film hâline geldi. 1980'li yıllarda "Ölüm Savaşçısı", "Kavga", "Sürgündeki Adam" ve "İki Başlı Dev" gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yöneldi.   Cüneyt Arkın, binicilik ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir. Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı yapmıştır.   Cüneyt Arkın ilk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan sınıf arkadaşı Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. Cüreklibatır'ın yeni gelişen sinema oyuncusu kariyeri nedeniyle evlilik uzun sürmedi. 1968 yılında Cüneyt Arkın olarak sahne adını aldı. Betül Işıl ile tanıştı. İsviçre'de bir üniversite mezunu olan Betül Işıl, uçuş görevlisi olarak çalışıyordu. 1970 yılında evlendiler ve 1971 yılında boşandılar. Kısa süre sonra yeniden evlendiler ve bu evlilikten Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu oldu.
Türk sinemasının efsane usta oyuncularından Cüneyt Arkın, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Dün gece saatlerinde hastanede yapılan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki usa oyuncu Cüneyt Arkın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Cüneyt Arkın'ın ölümüyle alakalı hastaneden açıklama yapıldı. Cüneyt Arkın'ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla hastaneye getirildiği ve yeniden canlandırma çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

SON PAYLAŞIMI BABALAR GÜNÜ'NDE

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve Yeşilçam anılarını sık sık paylaşan Cüneyt Arkın, son olarak 'Babalar Günü'nde oğluyla fotoğrafını yayınlamıştı.

 

CÜNEYT ARKIN HAKKINDA

Cüneyt Arkın, 1937 yılında doğdu. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan sanatçı, Eskişehir'in bir köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1963 yılında "Artist" dergisinin gerçekleştirdiği sinema artisti yarışmasına girdi ve birincilik aldı. Kariyerindeki dönüm noktası 1963 yılında askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü'nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışması oldu. Askerlik bitince, 1964 yılında Halit Refiğ'in "Gurbet kuşları" filmiyle sinemaya adım attı.

 

1964 yılında oynadığı "Gurbet Kuşları" filminin finalindeki kavga sahnesi, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini "Malkoçoğlu" ve "Battalgazi" serilerinde beyaz perdeye aktararak Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yer kaplar.

 

Yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 yılında "Dünyayı Kurtaran Adam" zamanla bir kült film hâline geldi. 1980'li yıllarda "Ölüm Savaşçısı", "Kavga", "Sürgündeki Adam" ve "İki Başlı Dev" gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yöneldi.

 

Cüneyt Arkın, binicilik ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir. Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı yapmıştır.

 

Cüneyt Arkın ilk evliliğini 1964 yılında kendisi gibi doktor olan sınıf arkadaşı Güler Mocan ile yaptı. 1966 yılında kızları Filiz doğdu. Cüreklibatır'ın yeni gelişen sinema oyuncusu kariyeri nedeniyle evlilik uzun sürmedi. 1968 yılında Cüneyt Arkın olarak sahne adını aldı. Betül Işıl ile tanıştı. İsviçre'de bir üniversite mezunu olan Betül Işıl, uçuş görevlisi olarak çalışıyordu. 1970 yılında evlendiler ve 1971 yılında boşandılar. Kısa süre sonra yeniden evlendiler ve bu evlilikten Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.