Bilim Adamından NASA’ya Uyarı

TEKNOLOJİ 20.04.2022 - 00:18, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1713+ kez okundu.
 

Bilim Adamından NASA’ya Uyarı

İngiltere Oxford Üniversitesi'nden Bilim Adamları, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Dünya'nın konumunu uzaya ışınlama planının bilinmeyen medeniyetlerle insanlar arasında "istenmeyen" bir temasa ya da uzaylı istilasına yol açabileceğini duyurdu.

İngiltere Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü FHI araştırma görevlisi Anders Sandberg, bu tür bilgilerin paylaşılmasının bir uzaylı istilasını tetikleyebileceğini söyledi.   Anders Sandberg, mesajın uzaylı bir medeniyete ulaşma şansı çok düşük olmasına rağmen, yaratabileceği yüksek etki göz önüne alındığında eylemin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.   Anders Sandberg, "Yıldızlararası uzayı geçmenin zorluğuna bakılırsa, çok gelişmiş bir uygarlıktan gelecek yanıt 'Keşke burada olsaydın' yazan bir kartpostaldan daha çoğu olabilir."   BİLGİ YAYIMLAYACAK Anders Sandberg FHI'deki meslektaşı Toby Ord asıl sorunun, düşman medeniyetlere göre barışçıl medeniyetlerin oranı olduğuna dikkati çekerek "Bu oranın yüksek mi yoksa düşük mü olduğuna dair çok az kanıtımız var ve bilimsel bir fikir birliği yok. Dezavantajın çok daha büyük olabileceği göz önüne alındığında, temasa yönelik aktif adımlar atmak için iyi bir durum gibi gelmiyor."   UZAYA MESAJ İkili kodlu “Beacon In The Galaxy” (Galaksideki İşaret Ateşi) mesajı, güneş sistemi, Dünya’nın yüzeyi ve insanlık hakkında, dünya dışı uygarlıkların en muhtemel evi olarak tanımlanan Samanyolu’nun bir bölümüne bilgi yayımlayacak. Mesaj, 1974 yılında Porto Riko’daki bir radyo teleskopunu kullanarak benzer bilgileri uzaya gönderen “Arecibo” mesajının güncellenmiş versiyonu olacak.   NASA ne zaman gönderileceği açıklanmayan mesajın Çin’deki 500 metre açıklıklı Küresel Radyo Teleskobu ve SETI Enstitüsü’nün Kuzey Kaliforniya’daki Allen Teleskop Dizisi’nden yayımlanmasını öneriyor.
İngiltere Oxford Üniversitesi'nden Bilim Adamları, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA Dünya'nın konumunu uzaya ışınlama planının bilinmeyen medeniyetlerle insanlar arasında "istenmeyen" bir temasa ya da uzaylı istilasına yol açabileceğini duyurdu.

İngiltere Oxford Üniversitesi İnsanlığın Geleceği Enstitüsü FHI araştırma görevlisi Anders Sandberg, bu tür bilgilerin paylaşılmasının bir uzaylı istilasını tetikleyebileceğini söyledi.

 

Anders Sandberg, mesajın uzaylı bir medeniyete ulaşma şansı çok düşük olmasına rağmen, yaratabileceği yüksek etki göz önüne alındığında eylemin ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

 

Anders Sandberg, "Yıldızlararası uzayı geçmenin zorluğuna bakılırsa, çok gelişmiş bir uygarlıktan gelecek yanıt 'Keşke burada olsaydın' yazan bir kartpostaldan daha çoğu olabilir."

 

BİLGİ YAYIMLAYACAK

Anders Sandberg FHI'deki meslektaşı Toby Ord asıl sorunun, düşman medeniyetlere göre barışçıl medeniyetlerin oranı olduğuna dikkati çekerek "Bu oranın yüksek mi yoksa düşük mü olduğuna dair çok az kanıtımız var ve bilimsel bir fikir birliği yok. Dezavantajın çok daha büyük olabileceği göz önüne alındığında, temasa yönelik aktif adımlar atmak için iyi bir durum gibi gelmiyor."

 

UZAYA MESAJ

İkili kodlu “Beacon In The Galaxy” (Galaksideki İşaret Ateşi) mesajı, güneş sistemi, Dünya’nın yüzeyi ve insanlık hakkında, dünya dışı uygarlıkların en muhtemel evi olarak tanımlanan Samanyolu’nun bir bölümüne bilgi yayımlayacak. Mesaj, 1974 yılında Porto Riko’daki bir radyo teleskopunu kullanarak benzer bilgileri uzaya gönderen “Arecibo” mesajının güncellenmiş versiyonu olacak.

 

NASA ne zaman gönderileceği açıklanmayan mesajın Çin’deki 500 metre açıklıklı Küresel Radyo Teleskobu ve SETI Enstitüsü’nün Kuzey Kaliforniya’daki Allen Teleskop Dizisi’nden yayımlanmasını öneriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.