akay 2
akay
Akif Kemal Akay
Ali Demirçalı

Bayraktar TB2 Posta Pulunda: Litvanya'nın En Popüleri

13.08.2022 - 15:58, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1888+ kez okundu.
 

Bayraktar TB2 Posta Pulunda: Litvanya'nın En Popüleri

Litvanya Posta Teşkilatı, Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın görselini posta pulu olarak bastı. Pul, postanelerde ve internet sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı Litvanya'da tarihe geçti. Litvanya Posta Teşkilatı, halkın Ukrayna'ya göndermek üzere Bayraktar TB2 almak için para toplamasını ölümsüzleştirdi. Türk İHA'sı için özel bir posta pulu bastı. Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, "Litvanya Posta Teşkilatı 45 bin pulu dolaşıma girdi.   Basılan pulların yarısından fazlası satıldı. Bu girişim çok başarılı." Pulun üzerinde, uçan Bayraktar TB2 SİHA'nın çizimi yer alıyor.   Posta pulları, 2 eurodan postanelerde ve internet sitesi üzerinden satışa sunuldu. "Basılan Bayraktar pulları Litvanya'da bu yıl en çok satılan en popüler olan pullardan. Pulların satışından elde edilecek paraların yarısı Ukrayna'ya bağışlanacak." Bayraktar TB2 SİHA alınması için gerçekleşen bağış kampanyasında 3 günde 5 milyon euro toplandı.   Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni yapılmıştı. Siauliai Hava Üssü'nde gerçekleşen törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katılmıştı.   Haluk Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV`ye yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2`yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik."   Ukrayna`nın Vilnius Büyükelçisi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum." diyerek bunun hükümetler ve büyük şirketler tarafından değil, sıradan halk sayesinde elde edilmiş olmasını "mucize" olarak nitelemişti.   Litvanya`nın Siauliai üssünde Ukrayna`ya gitmeyi bekleyen, Türkiye`nin ilk milli ve özgün SİHA`sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2`nin üzerinde "Bayraktar’ın armağanıdır" yazıyor.   Litvanya halkı, Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak hedefiyle kampanya düzenlemiş, 3 gün içinde 6 milyon euro toplanmıştı. Baykar Teknoloji de bunun üzerine Bayraktar TB2’yi Litvanya’ya ücretsiz sağlayacaklarını duyurmuştu.
Litvanya Posta Teşkilatı, Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın görselini posta pulu olarak bastı. Pul, postanelerde ve internet sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı Litvanya'da tarihe geçti. Litvanya Posta Teşkilatı, halkın Ukrayna'ya göndermek üzere Bayraktar TB2 almak için para toplamasını ölümsüzleştirdi.

Türk İHA'sı için özel bir posta pulu bastı. Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, "Litvanya Posta Teşkilatı 45 bin pulu dolaşıma girdi.

 

Basılan pulların yarısından fazlası satıldı. Bu girişim çok başarılı." Pulun üzerinde, uçan Bayraktar TB2 SİHA'nın çizimi yer alıyor.

 

Posta pulları, 2 eurodan postanelerde ve internet sitesi üzerinden satışa sunuldu. "Basılan Bayraktar pulları Litvanya'da bu yıl en çok satılan en popüler olan pullardan. Pulların satışından elde edilecek paraların yarısı Ukrayna'ya bağışlanacak." Bayraktar TB2 SİHA alınması için gerçekleşen bağış kampanyasında 3 günde 5 milyon euro toplandı.

 

Baykar Teknoloji'nin Litvanya'ya ücretsiz verdiği Bayraktar TB2'nin teslim töreni yapılmıştı. Siauliai Hava Üssü'nde gerçekleşen törene Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna'nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar katılmıştı.

 

Haluk Bayraktar, kampanyayı organize eden Laisves TV`ye yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2`yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik."

 

Ukrayna`nın Vilnius Büyükelçisi Besta da "Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum." diyerek bunun hükümetler ve büyük şirketler tarafından değil, sıradan halk sayesinde elde edilmiş olmasını "mucize" olarak nitelemişti.

 

Litvanya`nın Siauliai üssünde Ukrayna`ya gitmeyi bekleyen, Türkiye`nin ilk milli ve özgün SİHA`sı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) Bayraktar TB2`nin üzerinde "Bayraktar’ın armağanıdır" yazıyor.

 

Litvanya halkı, Ukrayna için Bayraktar TB2 satın almak hedefiyle kampanya düzenlemiş, 3 gün içinde 6 milyon euro toplanmıştı. Baykar Teknoloji de bunun üzerine Bayraktar TB2’yi Litvanya’ya ücretsiz sağlayacaklarını duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.