Başlangıcından İlk Büyük Ustalara

SANAT 05.01.2021 - 21:45, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2099+ kez okundu.
 

Başlangıcından İlk Büyük Ustalara

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilgiyle takip edilen yetişkinlere yönelik Öğrenme Programları Ocak ayında “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara” başlıklı seminerle devam ediyor.

SSM 2021 Yılı Öğrenme Programı Başlıyor   Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları  “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara”     Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilgiyle takip edilen yetişkinlere yönelik Öğrenme Programları Ocak ayında  “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara” başlıklı seminerle devam ediyor.   İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Uşun Tükel’in anlatımıyla gerçekleştirilecek derslerde İlkçağdan 20. yüzyıla sanat tarihinin oluşumu ve disiplin haline gelişinin kilometre taşları incelenecek.   Ocak ayı boyunca her hafta cumartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve toplamda 4 haftayı kapsayacak eğitim programına katılmak isteyenler Sakıp Sabancı Müzesi web sayfasından kayıt olabilecek.       Prof. Dr. Uşun Tükel  1960’ta İstanbul’da doğdu. 1982’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi Kürsüsü’nden “Modern Heykel Sanatında Brancusi’nin Yeri” başlıklı lisans tezini vererek mezun oldu. 1984’te İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Avrupa Sanatında Rengin Yeri ve Önemi” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. 1990’da aynı bölümdeki doktora çalışmasını, “Beyân-ı Menâzil’in Resim Dili. Bir Yapısal Çözümleme” başlıklı tezini vererek tamamladı. 2006’dan bu yana İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır. AICA (Association Internationale des Critiques d’Art) Türkiye üyesi olan Tükel, araştırma ve yayınlarını çağdaş sanat, ikonografi ve görsel göstergebilim alanlarında sürdürmektedir. 2011’de TÜYAP Artist Sanat Fuarı’ndan “Eleştirmen Onur Ödülü” almıştır.
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilgiyle takip edilen yetişkinlere yönelik Öğrenme Programları Ocak ayında “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara” başlıklı seminerle devam ediyor.

SSM 2021 Yılı Öğrenme Programı Başlıyor

 

Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları 

“Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara”

 

 

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilgiyle takip edilen yetişkinlere yönelik Öğrenme Programları Ocak ayında  “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara” başlıklı seminerle devam ediyor.

 

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Uşun Tükel’in anlatımıyla gerçekleştirilecek derslerde İlkçağdan 20. yüzyıla sanat tarihinin oluşumu ve disiplin haline gelişinin kilometre taşları incelenecek.
 

Ocak ayı boyunca her hafta cumartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve toplamda 4 haftayı kapsayacak eğitim programına katılmak isteyenler Sakıp Sabancı Müzesi web sayfasından kayıt olabilecek.  

 

 

Prof. Dr. Uşun Tükel
 1960’ta İstanbul’da doğdu. 1982’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi Kürsüsü’nden “Modern Heykel Sanatında Brancusi’nin Yeri” başlıklı lisans tezini vererek mezun oldu. 1984’te İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Avrupa Sanatında Rengin Yeri ve Önemi” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. 1990’da aynı bölümdeki doktora çalışmasını, “Beyân-ı Menâzil’in Resim Dili. Bir Yapısal Çözümleme” başlıklı tezini vererek tamamladı. 2006’dan bu yana İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır. AICA (Association Internationale des Critiques d’Art) Türkiye üyesi olan Tükel, araştırma ve yayınlarını çağdaş sanat, ikonografi ve görsel göstergebilim alanlarında sürdürmektedir. 2011’de TÜYAP Artist Sanat Fuarı’ndan “Eleştirmen Onur Ödülü” almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.