Başkan Köymen 'Atıklardan Harikalara' sergisini ziyaret etti

YAŞAM 09.12.2025 - 13:42, Güncelleme: 09.12.2025 - 14:10 567 kez okundu.
 

Başkan Köymen 'Atıklardan Harikalara' sergisini ziyaret etti

Maltepe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde atık malzemelerin sanat eserlerine dönüştüğü “Atıklardan Harikalara” isimli sergi sanatseverler ile buluştu.

 Sergide sanatçı-eğitmen Sija Zobi, kullanılmış ve atık malzemeleri  değerlendirip dönüştürdüğü eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, sergiyi ziyaret ederek Sija Zobi’den eserlerinin yapım süreciyle ilgili detaylı bilgi aldı. Yaşamına Maltepe’de devam eden Sija Zobi, toplumda sıfır atık bilincinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara sanatsal üretimleriyle destek verdiğini söyledi. Köymen, Zobi’nin ambalaj atıkları ve plastik su şişelerinden dönüştürdüğü heykelleri, jant kapağından duvar süslerini, kağıt rulosu ve atık kumaş parçaları kullanarak hazırladığı oyuncakları, kumaş ve dantel parçalarıyla, strafor köpüklerle hazırladığı eserlerini yakından inceledi.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Maltepe Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde atık malzemelerin sanat eserlerine dönüştüğü “Atıklardan Harikalara” isimli sergi sanatseverler ile buluştu.

 Sergide sanatçı-eğitmen Sija Zobi, kullanılmış ve atık malzemeleri  değerlendirip dönüştürdüğü eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, sergiyi ziyaret ederek Sija Zobi’den eserlerinin yapım süreciyle ilgili detaylı bilgi aldı. Yaşamına Maltepe’de devam eden Sija Zobi, toplumda sıfır atık bilincinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara sanatsal üretimleriyle destek verdiğini söyledi. Köymen, Zobi’nin ambalaj atıkları ve plastik su şişelerinden dönüştürdüğü heykelleri, jant kapağından duvar süslerini, kağıt rulosu ve atık kumaş parçaları kullanarak hazırladığı oyuncakları, kumaş ve dantel parçalarıyla, strafor köpüklerle hazırladığı eserlerini yakından inceledi.

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.